Sleduj nás

Lohoré drsně o Oktagonu i Vémolovi: Testy na doping jsou nutnost! Jinak nejste velkou organizací

Lohoré drsně o Oktagonu i Vémolovi: Testy na doping jsou nutnost! Jinak nejste velkou organizací
Karlos Vémola je údajně extrémním příkladem toho, co se stane, když své zápasníky pravidelně netestujete.

Oktagon MMA je největší tuzemská organizace. Má-li ale v úmyslu stále růst a řadit se mezi světovou špičku, jak jinak zamýšlí, musí udělat jednu zásadní změnu.

„Není možné, aby se nám tu potuloval zápasník, který v den boje váží o patnáct až dvacet kilo více jak jeho soupeř,“ stěžoval si Alex Lohoré a hned bylo jisté, kam míří.


Oktagon totiž své bojovníky netestuje, z finančního hlediska je to údajně příliš nákladné, jenže pak se tu pohybuje člověk, jako je Karlos Vémola, který z toho údajně nejvíce profituje.

„Ten člověk konstantně porušuje pravidla a vysmívá se práci, kterou se my ostatní snažíme dělat poctivě. Já nejsem nastřelený z věcí, které užívá on v ohromné míře. A určitě to dělá mnoho let,“ myslí si.


A proto je třeba zavést pravidelné testování, které je v dnešní době součástí prakticky již každé vrcholné organizace, kterou se Oktagon také plánuje stát.

https://top-fight.cz/oktagon-mma/lohore-vemola-urcite-sype-jak-si-jinak-vysvetlit-ze-mel-v-zapase-o-20-kilo-vic-nez-ja/

„Nemusíme mluvit pouze o UFC, které každý zná, ale mluvme například i o Bellatoru, který také testuje své zápasníky na doping. Žádné podvádění u nich nenajdete. To jsou světově a profesionálně vedené organizace. Chce-li se stát Oktagon jednou z nich, testy na doping jsou nutností,“ vyjádřil se Lohoré.


Další články