Hlavní obsah

Loket z otočky spustil krvavý gejzír. Náhradník krutě trestal a soupeři zlomil čelist

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrchol premiérové akce Fabriq MMA neskončil tak, jak mnozí očekávali, nýbrž překvapením, které navíc má bolestivou dohru. Slovenský bojovník Karol Ryšavý překvapivě v boji s Vladimírem Lengálem padl. Čára přes rozpočet neznamená pouze porážku, ale také zlomenou čelist, která devětadvacetiletého rodáka z Trnavy v zápasení na nějakou dobu zastaví.

Foto: Fabriq MMA

Karol Ryšavý utrpěl v souboji s Vladimírem Lengálem zlomeninu čelisti.

Článek

Překvapivá porážka talentovaného Romana Pauluse, selhání Karola Ryšavého nebo vítězný návrat po více než roce v podání Gábora Borárose. První turnaj česko-slovenské MMA organizace Fabriq MMA, jenž spolupracuje s největší tuzemskou organizací Oktagonem, přinesl řadu očekávaných i nečekaných momentů.

Na zápas zajisté bude chtít zapomenout právě Ryšavý, který se nejprve musel pár dnů před turnajem popasovat se změnou soupeře, načež v hlavním zápase turnaje překvapivě nestačil na profesionálního boxera a kickboxera s českým titulem Vladimíra Lengála. Byl to rychlý, a hlavně tvrdý konec, neboť druhý jmenovaný již v prvním kole loktem z otočky zlomil soupeři čelist a po krvavém gejzíru se musel zápas ukončit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FABRIQ MMA (@fabriq_mma)

Spekulace o vážnosti zranění se pár hodin po zápase skutečně potvrdily. „Tenhle večer se zapíše jako nejnešťastnější a nejhorší den mé dosavadní kariéry. Mám zlomenou čelist a teď musím na operaci (zákrok podstoupí v pondělí - pozn.red.). Ale i přesto mě nejvíc bolí prohra. Takový je ale náš sport, kdy jeden musí vyhrát a druhý prohrát," nechal se slyšet Ryšavý.

„Jsem rád, že to takhle dopadlo a že jsem to nemusel dobíjet, protože ta čelist byla prasklá. Slyšel jsem, jak to tam jezdí a tekla z toho krev. Přeji mu hlavně brzké uzdravení," reagoval vítěz zápasu Lengál, který v minulosti zažil stejný problém a musel být více než rok mimo.

Elitní postojář, který před zápasem byl v roli jasného outsidera, přiznal, že chtěl potrestat soupeřovy chyby. „Musel jsem se adaptovat na MMA, kde jsem začal trestat postojářské chyby. Tahle chyba byla jasná. Karol pořád šel do levé strany a propadával na přední ruce, tak jsem ho potrestal loktem," popisuje rozhodující moment třiatřicetiletý Lengál.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vladimír Lengál (@vlado_lengal)

Pro českého boxerského šampiona se jednalo o senzační zářez, a nyní pomýšlí mnohem výš. „Porazil jsem trojku váhy Oktagonu, takže nevím, co je víc. Já chci titul a půjdu si pro něj!" naznačil Lengál, kterého nyní bude čekat obhajoba boxerského titulu a do koše tak hodil nabídku zápasit na konci roku na turnaji Oktagon 38 v pražské O2 areně.

K nešťastné příhodě se vyjádřil také ředitel organizace Attila Végh. „Absolutně mě netrápí, že prohrál, protože je to MMA, kde někdo zkrátka prohrát musí. Ale to, co se stalo, je asi nejhorší možné zranění pro zápasníka. Brada je nesmírně potřebná, musí být plně funkční, aby nebyla skleněná," uvedl přemožitel Karlose Vémoly na tiskové konferenci.

S dalším galavečerem nové organizace se počítá 25. února nadcházejícího roku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.