Nejtvrdší Oktagon, někdy až jatka. Bojovníci překročili hranice. Vémola má soupeře

18.06.2023

Autor: lik

Pavol Langer - Alexander Poppeck.

Pavol Langer - Alexander Poppeck.FOTO: OKTAGON MMA


Byl to MMA večer, který se zařadil do historie organizace OKTAGON MMA jako jeden z nejtvrdších, hodně krve, někdy až jatka v kleci. Bojovníci překročili lidské hranice. Touha byla silnější. Turnaj Oktagon 44 v německém Oberhausenu občas šokoval. Hlavním tahákem byl souboj v polotěžké váze mezi Pavolem Langrem a Alexandrem Poppeckem. Vítěz se stal majitelem prozatímního mistrovského pásu. A ruku na znamení výhry dostal nad hlavu Langer. Teď ho čeká Karlos Vémola, právoplatný šampion polotěžké divize. Diváci si v Německu užili také dva souboje milionářské pyramidy Tipsport Gamechanger. A ty byly výživné. Jak dopadly všechny zápasy?


Zápasy turnaje Oktagon 44

18:37 Hassan Shaaban - Denis Gondžala
Souboj mladých nadějí. Německo vs. Slovensko. Dva talenti, kteří mohou výrazně nakročit do svých profi kariér. Zápas byl vyhrocený už den předtím, když si oba vjeli do vlasů na vážení. První kolo, to byla převážně postojová akce celého MMA turnaje. Ve druhé minutě druhého kola šel Gondžala k zemi, když po dalším z kopů sval na noze přestal fungovat. Shaaban si ho nechal postavit a dál tlačil a trefoval. A další lowkick poslal Slováka na zem. Gondžala poté vsadil na jednu kartu, riskoval, ale byl hozen a přežil druhé kolo. Ve třetím kole se snažil hecovat soupeře, lákal ho na zem, ale Shaaban si jel svoji hru, jemu vyhovoval postoj. Tohle byla nakonec jasná výhra na body pro Shaabana. 

18:55 Hafeni Nafuka - Adrian Kepa

Čtyři výhry v řadě a mladá naděje, to byl Nafuka před bojem, jeho soupeř měl více zkušeností a tři výhry v řadě. Jeden měl o sérii přijít. Bez úderu dokázal Nafuka dostal Poláka na zem, kde ho začal zpracovávat. A ve třetí minutě byl konec, arm bar a Kepa odklepal. Tohle byl zápas, kde nepadl téměř jediný žádný tvrdý úder.


19:12 Jacinta Austin - Sofiia Bagishvili
Jediný ženský souboj na kartě. Která vyhraje, půjde o titul ve slámové váze, tak byly karty rozdány, obě šly bojovat pod Oktagon poprvé, Austin přiletěla k boji až z Austrálie. A tady se na nic nečekalo, Bagishvili to rozjela, soupeřka se ale chytla a v postoji ukazovala, že má bohaté zkušenosti. Nakonec v polovině úvodního kola utáhla soupeřku ze zad. Rivalka usnula. 

VIDEO/FOTO: OKTAGON MMATohle bylo peklo.


19:48 Lukasz Siwiec - John Hathaway
Rezervní zápas pyramidy Tipsport Gamechanger, kde je ve hře celkem milion eur. Polsko vs. Anglie. Siwiec prohrál v prvním duelu s Davidem Kozmou, ale fanoušci ho v hlasování vrátili zpět. Hathaway byl o 11 centimetrů vyšší. Polák si toho byl vědom a začal soupeře svazovat, začal boj na pletivu. A poté také na zemi, na záda šel Angličan, ten si ale velký stres z této pozice nedělal. Druhé kolo a po minutě Hathaway opět na zádech, Polák držel pozici a sbíral body. A to celé kolo. Navíc dominantně. Ukončení byla jediná cesta k výhře pro Angličana. Tento večer ale nebyl jeho, nic nepředvedl. Siwiec překvapil favorita a jasně vyhrál na body. 

20:12 Antun Račič - Josivaldo Costa Araujo
Zápas s velkou motivací pro bantamovou váhu, vítěz půjde na krále Jonase Magarda na Štvanici. Ve čtvrté minutě byl zápas přerušen, rozhodčí se snažil vytáhnout nohu z pletiva, což zápasník nemůže být takto zaklesnutý, takto si pomáhat, ale Costa si začal stěžovat, že má něco s palcem. Costa se následně postavil, dal pár kroků a sedl si. Do klece přišel lékař a začala debata, jestli se bude pokračovat. Brazilec byl hodně naštvaný, když vstal, kulhal a odmítl dále pokračovat. Zápas byl ukončen a výsledkem bylo technické KO pro Račiče. On se stal vítězem nečekaného konce duelu.

20:55 Zdeněk Polívka - Hojat Khajevand
Tento duel otevřel hlavní kartu turnaje. A do klece šel také jediný český zástupce v Oberhausenu. A ten šel po pár sekundách hned na záda. Po dvou minutách byli oba zase v postoji a na pletivu. A zase v postoji, první kolo bavilo. Začátek druhého kola Polívka trefoval přesně a tvrdě, ale nechal se hodit a čelil škrcení. A Khajevand to zvládl, mohl slavit výhru. 

21:27 Ronald Paradeiser - Andrew Fisher

Jednička lehké váhy a proti Slovákovi britský vyzyvatel. Dlouhé ruce a nohy, zbraně, kterými Paradeiser pálil a šel si i pro předčasné ukončení po třech minutách, ale Fisher přežil. V poslední minutě byl opět u vrat konce zápasu. Zase přežil, tohle byl bezchybný slovenský výkon. A ten pokračoval, tohle byl bolestivý výprask. Lehkost, údery, kopy, variace kombinací, tohle byla nakládka. Po devíti minutách měl Slovák 50 signifikantních úderů, Angličan 2! Chirurg Paradeiser na sále exceloval a Fisherův obličej byl hodně pohmožděn. Po 90 sekundách třetího kola přišel konec, Paradeiser Angličana ukončil. Tohle byla vysoká škola MMA.


22:08 Rafael Xavier - Mateusz Strzelczyk
Čtyřka a pětka polotěžké divize Oktagonu. Po dvou minutách Xavier předvedl KO údery, ale Strzelczyk zázračně přežil a za pár sekund dostal dokonce soupeře na záda. Ne na dlouho a Polák opět fasoval. Tohle nebyl tuhý polský kořínek, to byl kořen. V dalších sekundách peklo v kleci, ale Brazilec nedokázal ukončit soupeře. A to ani koleny. Polák přežil šílenost a šel do druhého kola. Brazilec byl zase vyždímaný z pokusů o ukončení. A role se protočily, Polák dokázal trefit, tohle byl zápas, který byl jako na houpačce nyní. Tady se mohlo stát cokoliv, fanoušci viděli výjimečnou řežbu. Šílený Polák vydržel nemožné a šlo se do třetího kola. Oba na pokraji vyčerpání, což se projevilo v tempu posledního kola. Nakonec Polák po střetu zacouval, smekl se a zlomil si nohu. Neuvěřitelné peklo v kleci skončilo a Xavier vyhrál KO. Soupeře odnesli na nosítkách. 

VIDEO/FOTO: OKTAGON MMADíra uprostřed čela, krvavá bitva na Oktagonu.


22:37 Marcel Grabinski - Andreas Michailidis
První čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru. Žádné čekání, hned výměny v postoji, po půl minutě oba na zemi, kde byl v horní pozici Michailidis. Tohle byla tvrdá robota pro Grabinskiho, který dostával naloženo od řeckého siláka. Druhé kolo to jen potvrdilo a po dvou minutách nasadil Řek Arm triangl a Grabinski zápas odklepal. Michailidis se stal semifinalistou Tipsport Gamechangeru, jeho soupeřem bude Louis Glismann.

23:17 Bojan Veličkovič - Christian Jungwirth
Druhé čtvrtfinále Tipsport Gamechangeru. Vítěz věděl už dopředu, že se v semifinále utká s Davidem Kozmou. Jungwirth začal tlakem, což se čekalo, ale po minutě nakoupil a domácí fanoušci oněměli. Ale jelo se dál, jen Němec už byl na zádech, takže problém. Němec se dostal neuvěřitelně ze škrcení, které trvalo asi 40 sekund a role se otočily. Jungwirth ukázal skvělou fyzičku a srdce bojovníka. Stejný mód vytáhl i ve druhém kole. Ve třetí části Veličkovič lokty otevřel Němcovo čelo a ze souboje se stala krvavá bitva, kde si každý našel momenty, ve kterých dominoval. Rozhodčí ale zápas přerušil, protože Jungwirth měl velký cut na čele, přesto se jelo dál a zběsilý boj pokračoval. Tuhle krvavou bitvu nakonec na body ovládl Veličkovič. 

00:07 Pavol Langer - Alexander Poppeck
Souboj o prozatímní titul v polotěžké divizi. Vítěz půjde o plnohodnotný titul s Karlosem Vémolou. Kdo to bude po bitvě na pět kol? Na úvod se hodně kopalo, vyřadit soupeři pohyb. Po třech minutách Langer trefil soupeře a vzal si záda. A tam ničil. Jenže Poppeck ve druhém kole tvrdě kopal a trefoval ve stoje a Slovák prožíval kritické momenty. Vše ale zvládl a zařadil se do plejády bojovníků, kteří šli tento večer na hranici. Po třech kolech nebylo rozhodnuto, šlo se do šampionských kol. Němec měl opticky navrch, ale jistý vedením si nemohl být. Stát se mohlo cokoliv. Langer se pokoušel dostat hru na zem, ale nedařilo se mu a jeho přední noha byla mocně okopaná. Nakonec došlo i na poslední část. A byl to finiš v postoji, kde si oba připsali své momenty. Zbývalo 90 sekund do konce zápasu a Langer Němce hodil a kontroloval na zemi. Klíčový hod duelu? Na body zvítězil Langer a jeho dalším soupeřem bude Karlos Vémola. 



Další články v kategorii

Pirát promluvil o přežírání po návratu z ostrova. Teď jsem víc sádelník, smál se slovenský bojovník

13.05.2024Oblíbený slovenský zápasník Samuel "Pirát" Krištofič se po návratu z reality show Survivor vrátil do tréninku ...

Ochranka v akci. Otec Tysona Furyho odešel zakrvácený po incidentu. Padla hlavička

13.05.2024Do zápasu zbývá ještě pár dní, ale už teď je živo. Možná až moc. Největší boxerská bitva posledních let ...

Záděrovi se mohl splnit velký sen. Dostal laso ze slavné One Championship

13.05.2024V únoru si odbyl vítěznou premiéru v ruské RCC, na dosah měl ale start v ještě v prestižnější organizaci. Vyhlášenému ...

Po výhře další zápas. Jsem žoldák, směje se Kohout před tajemnou misí

13.05.2024Naskočil do boje, po březnovém nezdaru v rámci Tipsport Gamechangeru se vrátil zpět na vítěznou vlnu. Český bojovník Matouš Kohout ...

Když se lámou kosti. Bojovník padl v bolestech

13.05.2024Boj v kleci je vždy velkým rizikem, velkou neznámou. Bojovník, který vstupuje do klece, si nemůže být ničím jistý. Neví, co ...

McGregor před svým comebackem zlomil další rekord. Kasa UFC bobtná

13.05.2024Je zpátky, na lesku neztratil. Slavný bojovník Conor McGregor se již příští měsíc vrátí zpět do bojové akce, na ...

Česká bojovnice přiletěla domů a ukázala tvář po zápase v boxu bez rukavic

13.05.2024Netřeba slov, pohled na tvář řekne mnohé. Pavla Kladivová o víkendu bojovala v Denveru, kde si dala svůj první box bez rukavic. Sice prohrála, ...

Peníze mají i z videohry. Bývalý šampion UFC prozradil, kolik milionů takhle dostal

13.05.2024Kromě příjmů ze samotného zápasení, PPV a sponzorských bonusů, mají také vybraní zápasníci v UFC peníze ...

Bláznivý nápad Trumpa. V UFC chce divizi pro nelegální migranty

13.05.2024 Na galavečerech UFC ho fanoušci mohou vidět docela často. Bývalý americký prezident Donald Trump je blízkým přítelem šéfa ...

Načíst další články