Keita je dvojitým šampionem Oktagonu, Tichota vydržel nesmysl. Čepo ukázal brutální TKO

30.04.2023

Autor: Libor Kalous

Nový šampion.

Nový šampion.FOTO: OKTAGON MMA


Deset zápasů nabídl turnaj Oktagon 42 v Bratislavě. Jako hlavní hřeb byl pro fanoušky připraven souboj o prozatímní titul v pérové divizi mezi šampionem lehké váhy Losenem Keitou a Jakubem Tichotou. Mistrovský pás získal nakonec Keita, když si připsal TKO ve čtvrtém kole zápasu, kde český zápasník, vydržel velký tlak a ukázal, že ho může čekat velká budoucnost. Fanoušky nadchly další souboje. Tady jsou všechny jejich výsledky a fotografie ze všech zápasů. 



18:37 Marek Bartl vs. Ole Magnor
Jediný zápas večera podle pravidel Undergroundu. Tento duel byl potvrzen až v sobotu ráno, když Magnorův původní soupeř Michal Kotalík nenavážil. První kolo turnaje šlo za Bartlem, který byl tvrdší, ale Norova čelist držela. Druhé kolo bylo vyrovnané, ve třetím se Magnor více rozvášnil a naháněl soupeře, ale s údery šetřil. Po verdiktu rozhodčích na body vyhrál Bartl, ale odešel se zraněnou nohou.

19:13 Jakub Dohnal vs. Callum Mullen
První MMA duel večera. Dohnal byl od začátku tvrdší, přesnější a v poslední minutě úvodního kola provedl takedown, tohle bylo jeho kolo. Pasování na pletivu, klinče, i tohle byl prvek, který fanoušky v Bratislavě provázel v tomto klání. Angličan začal využívat kopy na kotník českého soupeře a tohle vždycky bolí. Dohnal ale v závěru druhého kola zase dostal Mullena na záda. Vyrovnaný zápas na pohled i signifikantní údery. Dohnal v závěru tlačil, v posledních sekundách souboje se pokusil o škrcení, ale neuspěl. Tento souboj na body nakonec Dohnal vyhrál.

19:47 Katharina Dalisda vs. Isabella De Padua

Němka s Brazilkou na Slovensku. Tohle byl jediný ženský zápas na kartě. A tady se nečekalo, od začátku přestřelka, která toho více trefí. Poté dlouhý klinč na pletivu, kde měla Němka více sil, což potvrdila ve druhém kole, neunavitelná Dalisda trefovala a ničila soupeřku. Obličej Brazilky byl už hodně poznamenán. A demolice ve třetím kole pokračovala, Dalisda šla stále vpřed. A to v postoji i na zemi, kde se pokusila Brazilce nasadit arm triangl. Když tohle nedopadlo, došlo i na ground and pound. A také tvrdě, což diváci ocenili. Necelých 20 sekund před koncem zápasu rozhodčí duel ukončil, tohle byla velká nadvláda.  


20:18 Stuart Austin vs. John Winter
Nováčkové v Oktagonu. A také těžké váhy v kleci. Oba zápasníci navážili dohromady 225 kilo. Austin házel a kontroloval, to bylo prvních pět minut boje. Druhé kolo jako přes kopírák, hodit a kontrolovat. Když něco funguje, proč to měnit. A to byl případ Austina i ve třetím kole, který zápas jasně ovládal. Po patnácti minutách věděl, že tohle byla kontrolovaný zápas a jasná výhra. 

21:10 Roman Paulus vs. Niko Samosonidse
Domácí bojovník proti německému rivalovi. Paulus se dočkal velkého aplausu při nástupu, odvděčit se měl výkonem. A první kolo Slovák patrně prohrál, do ničeho se nedostal, důvodem byl i obrácený střeh soupeře. Po deseti minutách Němec jasně vládl duelu, jeho přední ruka vybarvila levé oko slovenského zápasníka, to bylo před třetím kolem téměř neviditelné. A po další minutě šel oko zkontrolovat lékař. Jelo se dál, ale Paulus byl stále v módu, který ho nevedl k výhře. Tohle byla dominantní výhra pro Samosonidseho, který v závěru rozstřílel Pauluse. 

21:48 Shem Rock vs. Arthur Lima
Souboj dvou bojovníků, kteří mají velké sebevědomí. Tento střet měl vyřešit souboj v kleci. A Rock šel po pěti sekundách po ráně pěstí k zemi. Po pár sekundách si tento duel vysloužil potlesk. A další přišel za chvíli, protože Rock přečkal nečekané, když se dostal z naskočeného trianglu i arm baru. Lima zatím jasně vládl. První kolo hodně fanoušky bavilo. Druhé kolo začal lépe Rock, hodil soupeře, Lima přišel o rychlost, sílu a bránil se ze zad. Tohle byl opak proti úvodnímu kolu. Kdo najde v sobě více sil, bude mít blíže k výhře, tak byly rozdány karty před posledním kolem. Rock po patnácti sekundách hodil Limu a směřoval k výhře. Tohle byla bitva vyčerpaných, kde více v sobě vydoloval Rock. Tento duel ale neměl vítěze, což se fanouškům v hale moc nelíbilo.

21:14 Jeremy Kimball vs. Ruben Wolf
Američan proti Němcovi, dva vousáči v kleci v dohodnuté váze do 104 kilogramů. Sázka na postoj a tvrdé rány. A tahle hra málem vyšla pro Kimballa v prvním kole, ale Wolf držel. A hala ožila, chtěla KO. První kolo překvapivě konec nepřineslo, Wolf přežil. Žádný úprk, ale když Kimball spustil, pěsti byly v pohotovosti a Wolf dokazoval, že má tuhý kořen. Němec vydržel i koleno. V poslední minutě druhého kola ale přišel konec, další dávku pěstí Wolf neustál a padl na TKO. Výhru bral Grizzly.


22:52 Matouš Kohout vs. Karol Ryšavý
Derby. Slovák Ryšavý a Čech Kohout. Ryšavý po necelé půlminutě trefil z ústupu a Kohout šel k zemi, jenže ten se z trablu dostal a jeho se dál. Poté přesný loket a Kohout měl roztržené pravé obočí. První kolo šlo na Slovensko. Ryšavého přední ruka Kohouta trefovala často a přesně, ale druhé kolo bylo daleko vyrovnanější. Stejně jako třetí část, která se odehrávala v postoji. Koho viděli vyhrát rozhodčí? Na body zvítězil Ryšavý. 

23:20 Vlasto Čepo vs. Ion Tuburceanu
Dva, kteří rozdávají KO jako na běžícím pásu. Moldavan už na veřejném vážení vytáhl na Čepa banán, což měla být imitace zbraně. V kleci měly rozhodnout pěsti. A tady se na nic nečekalo. Oba chtěli trefit a ukončit. Došlo i na zem, kde šel na záda Čepo a tam fasoval tvrdé lokty do čela, takže začal hodně krvácet. Na zemi jasně vládl Tuburceanu. Zápas šel ale do druhého kola. A Čepův soupeř věděl, že jeho šance je na zemi, také se pokoušel Slováka hodit, ale nedařilo a Čepo naopak získával v postoji. A přivlastnil si velký obrat. Nakonec dostal soupeře i na zem a tam ho doslova utloukl. TKO ve druhém kole.

00:07 Losene Keita vs. Jakub Tichota
Boj o prozatímní titul pérové váhy Oktagonu. Neporažený Losene Keita a šampion lehké váhy. Na druhé straně český talent Jakub Tichota. A favorit od začátku ukazoval, že má sílu, rychlost, dynamiku a se všemi pokusy o strhy si poradil. V postoji byl Keita přesnější a nechtěl bojovat na zemi, nechal si soupeře vždy postavit. V prvním kole Tichota poznal sílu neporaženého soupeře. 

Tichota na začátku druhého kola dvakrát trefil kop na hlavu a lavinu útoků pozastavil. Keita byl opatrnější, přesto dostal opět Tichotu na zem. A tam Belgičan opět nešel. Druhá část vyzněla pro českého zápasníka mnohem lépe proti prvnímu kolu.

Přední přesná ruka, to byla Keitova zbraň, navíc pokusy o takedowny bez větších problémů odmítal. Když se zdálo, že Tichota nezvládne nálož, šel přesto dál. A to i v konci třetího kola. Keita ale věděl, že nemůže být bezhlavý, protože soupeř stále viděl i hrozil. I proto se šlo do čtvrtého kola. 

Tichota na pletivu a Keita odstřeloval, český fighter prokazoval, že má tvrdou hlavu a vůli. Jeho obličej značil, že schytal hodně ran. Na konci čtvrtého kola rozhodčí po další bombě zápas ukončil. Dost nálože. Keita získal prozatímní titul v pérové váze a poté uznal, že Tichota byl velmi kvalitním soupeřem.  



Další články v kategorii

Bojoval o holý život, Procházkův kolega hlásí návrat. Životní zkoušku zvládl

26.04.2024Populární americký ranař a bývalý soupeř Jiřího Procházky hlásí návrat do bojové akce. Dominick Reyes se ...

Jasná vize. Kinclův svěřenec míří do další bitvy. Jdeme pro výhru, burcuje

26.04.2024Na sklonku loňského roku zažil premiéru mezi profesionály. Václav Štěpán se na akci Heroes Gate 28 blýskl fantastickým výkonem, ...

Bojovník se utkal s neobvyklým soupeřem. Rukama přemohl aligátora

26.04.2024MMA bojovník holýma rukama zkrotil dva a půl metru dlouhého aligátora, který se v neděli večer plazil ulicemi v severní části Jacksonvillu ...

Říkejte mi Terminátor. Mám titanovou tyč, která jde od kolene dolů ke kotníku, chlubí se McGregor

26.04.2024Hvězdný comeback se blíží. Již za dva měsíce se zpátky na bojovou scénu vrátí věhlasný Conor McGregor, jenž takřka tři ...

Nestačí mi být nejlepší v Evropě, chci být nejlepším bojovníkem na světě, vzkazuje Keita

26.04.2024Coby největší favorit milionové pyramidy do ní vstoupí až jako poslední, na Oktagonu 57 ve Frankfurtu ho čeká osmifinálový ...

Jasný cíl. Pokud si titulovou šanci musím vybojovat, budiž. Věřím, že si ji však zasloužím, míní Procházka

26.04.2024"Jediný a jedinečný," tak představil bývalý šampion UFC a současný komentátor Michael Bisping Jiřího Procházku ve svém ...

Nečekaný návrat. Bývalý soupeř Vémoly se hlásí zpět v Oktagonu

26.04.2024Před dvěma lety odešel z Oktagonu do RFA, teď vrací zase zpátky. Mr Comeback Milan Ďatelinka bude opět zápasit v show Ondřeje Novotného a Pavola ...

Nevzdat se, vytrvat. Královna násilí zažila v UFC své znovuzrození, nyní vyhlíží životní výkon

25.04.2024Velkolepý kolos opět roztáčí svá kola. Slavná UFC po týdenní odmlce připravuje další lasvegaský turnaj. Ten proběhne ...

Česká senzace míří mezi profesionály. Linka je jasná. Pár zápasů v Čechách, pak KSW a zámoří

25.04.2024Velká změna. Na bývalého mistra světa a úřadujícího vicemistra světa IMMAF čeká přechod mezi profesionály. Tagir Machmudov sbíral ...

Načíst další články