Vémola si připsal rekord Oktagonu. KO po 7 sekundách. Pak vyzval šampiona Kincla

08.10.2023

Autor: lik

Totální emoce, KO za 7 sekund!VIDEO/FOTO: kaocko.cz, Oktagon MMA

 

Oktagon 47 v Bratislavě je minulostí. V kleci se odehrálo jedenáct příběhů, ze kterých vzešlo jedenáct vítězů a jedenáct poražených. Došlo na KO, slzy a velké emoce. Hlavní souboj večera vyhrál Karlos Vémola, který porazil v titulovém duelu Pavola Langera za 7 sekund na KO. Tohle nikdo nečekal. Rekordní ukončení Oktagonu. Polotěžké divizi vládne stále Terminátor. Pak v kleci vyzval šampiona Patrika Kincla, který vládne střední divizi. Jak dopadly ostatní souboje?


Oktagon 47: zápasy



18:27 Adam Horváth - Ahmed Sami
První zápas večera skončil už v prvním kole. Po necelých čtyřech minutách duel utnul rozhodčí. Dlouho se souboj odehrával na pletivu, což některé fanoušky asi nenadchlo, ale přišla změna. A klíčová. Horváth se dostal na zem, kde se pokoušel na zádech bránit, ale po ground and pound padl, jeho obrana se vytratila a rozhodčí souboj ukončil. Výhra pro Samiho na TKO. 

18:58 Veronika Smolková - Megan Morris
Smolková šla do premiéry pod Oktagonem. Slovenka byla doma, což bylo znát už při vítání před zápasem. V postoji Angličanka dostávala naloženo a zachránil ji gong na konci prvního kola, jinak směřovala k ukončení. Atraktivní souboj, kde Smolková byla v postoii přesnější a tvrdší. Poradila si na zemi i na pletivu. Druhé kolo ale končila na zádech, šlo se do třetího. A tady došlo k ukončení, kterého si skoro nikdo nevšiml. Zápas skončil a v hale ticho. Až po chvíli všem došlo, že Smolková odklepala páku na ruku (arm bar) a z výhry se radovala Angličanka. A to 13 sekund před koncem souboje. Smolková bojovala o výhru, ale padla a neubránila se slzám.

19:31 Gustavo Lopez - Beno Adamia
Lopez byl podle sázkových kanceláří největším favoritem karty. První kolo ale šancemi zamíchalo. Až na pár okamžiků opatrný souboj v postoji šel do druhého kola. Pomalejší akční rozjezd, ale oba ukázali svoji kvalitu, takže se šlo i do třetího kola. Dlouho nic a pak výstřel, na těchto vlnách se nesl třetí souboj večera. A skončil na body. Z výhry se radoval Adamia. Bylo tu překvapení večera, největší favorit padl, bývalý šampion Oktagonu padl.

19:56 Lucia Szabová - Alexandra Andersröd
První souboj v Oktagonu pro Lucii Szabovou po dvou letech pauzy. Maminka šla do klece a fanoušci ji přivítali velkým potleskem. Tohle byl jediný zápas mimo pravidel MMA, tady šlo o Oktagon Underground. Bitva v postoji bavila. Žádná zem, tahání u pletiva. Ruce a nohy v pohotovosti. A po dvou kolech si šla pro výhru Szabová, která byla tvrdší a přesnější. Ukončení, to chtěla Slovenka, což od začátku třetího kola dokazovala, jenže Andersröd vše ustála, přesto prohrála na body. O vítězce nebylo pochyb.

20:32 Robert Pukač - Matouš Kohout
Derby Slovensko vs. Česko. Domácí Pukač a nájezdník Kohout, který si šel zažít první zápas ve welterové váze, předtím bojoval v lehké. Dvě kola postoj, třetí převážně zem. Pukač kontroloval pozici, ale Kohout opřený zády o klec trefoval lokty a nakonec se dostal i do postoje, kde tlačil v posledních sekundách. Stačilo to na výhru? Ano. Na body zvítězil Kohout.

21:25 Lukasz Siwiec - Amiran Gogoladze
Polák zem a Gruzínec postoj, tohle byly sféry boje, kde se oba cítili dobře. A to taky potvrzovali. Postupem času ale Siwiec ztrácel svoji výhodu, v postoji několikrát inkasoval a zápas dokončil na zádech. O vítězi museli rozhodnout bodoví rozhodčí, ti viděli vyhrát Gogoladzeho. 


21:55 Marek Mazúch - Jaime Cordero
Lidová písnička jako doprovod do klece. Tohle byla kulisa slovenského bojovníka. Tady se čekal rychlý zápas, rychlá střelba. Jenže. Pomalý rozjezd, ale konec úvodního kola střelnice, Mazúch odešel s krvavým obličejem. Druhé kolo fanoušky hodně bavilo, ti dva v kleci zapomněli na MMA, jeli čistý postoj v malých rukavicích. Boj o tvrdší bradu. Na začátku třetího kola Mazúch vsadil na ukončení. Trefil, trefil, poté opět. Rozhodčí musel boj ukončit. Mazúch zvedl fanoušky ze sedaček.

22:33 Mateusz Legierski - Karol Ryšavý
První má přezdívku Dynamit, druhý Bomby. Co čekat od takového souboje? Ukázalo se, že nikdo nikoho neskolil, tady se jelo na body a jasně zvítězil Legierski, kterého Ryšavý nedostal do vážnějších problémů. 

23.07 Adam Palasz  - Sofiane Boukichou

Souboj těžkých vah v Bratislavě. Tento večer jediný duel této divize. Rychlý konec nepřišel a velká show to pro fanoušky nebyla. Nakonec zhlédli celých patnáct minut, po kterých bral výhru Palasz.

22:39 Ivan Buchinger - Jakub Dohnal
Bývalý dvojnásobný šampion Oktagonu a proti němu vyzyvatel, který se dočkal svého přání. Dohnal dostal bitvu se slovenskou legendou. Opatrnost, neudělat chybu, s rozvahou, vše si hlídat. Tohle bylo prvních pět minut. Buchinger ve druhém kole zapnul stroj a rivala přejel, vyškolil, ukázal, že do úrovně slovenského bijce ještě nedorostl. TKO na konci druhého kola, Dohnal neustál rány a rozhodčí souboj ukončil.

23.59 Karlos Vémola - Pavol Langer

Finále večera začalo pár minut před sobotní půlnocí. Tohle byl titulový střet polotěžkých vah Oktagonu. Šampion Vémola a prozatímní držitel titulu Langer. Česko vs. Slovensko v Bratislavě.  A byl to zápas, který ani nezačal. Vémola si připsal KO po 7 sekundách. Rozeběhl se, trefil, soupeř šel k zemi, dostal ještě pár ran, do toho skočil rozhodčí Pavel Touš a souboj o titul ukončil. Konec, který nikdo nečekal.



Další články v kategorii

Směr UFC. Hvězda RFA si plní sen, turnaj v Polsku proběhne už bez ní

19.05.2024Před rokem a půl v RFA přestřílel Sebastiána Fapša, o osm měsíců později tam po rychlé výhře nad Jakubem Benkem získal pás šampiona. ...

Rozjetý Brit rozebral veterána UFC. Poničený obličej a 259 úderů

19.05.2024Hlavní duel turnaje UFC v Apexu, střet pérových vah, návrat brazilského veterána. Do svého 30. zápasu mezi elitou nastoupil ...

Slovenský Tank řádil, jeho jízdu ukončil až ručník v kleci. Rozhodující rána vzbudila vlnu emocí

19.05.2024Když zápasil naposledy, velký outsider ho bez milosti knockoutoval, v sobotu si ale Sebastián Fapšo dokonale spravil chuť. Na galavečeru RFA x IAF Warm ...

Zkrat v UFC. Zápasnice uzemnila rivalku hlavičkou, pak byla diskvalifikována

19.05.2024Do boje se vrhla po hlavě, tato taktika jí nevyšla. Bojovnice UFC Piera Rodriguez nezažila v lasvegaském Apexu zrovna svou nejlepší kariérní ...

Nejdřív KO, pak pivo. Američan z UFC se vrátil na vítěznou vlnu, další skalp oslavil stylově

19.05.2024Organizace UFC zakončila týden dalším turnajem v Apexu, o němž se příliš nemluvilo. Zápasy v Las Vegas nebouraly rekordy ve sledovanosti, ...

Věřil bych si i na Brichtu, řekl Horínek po rychlé výhře. Mátožného Srba ukončil hned ze startu

19.05.2024Hodně snadná práce. Nebo spíš vůbec žádná. Populární Slovák Martin Horínek má za sebou nejrychlejší ...

Šílený Borárosův debut v RFA. Z klece ho odvezla sanitka

19.05.2024Sliboval, že na turnaj dorazí silnější než kůň, s fyzičkou byl ale vážně na štíru. Slovenský bojovník Gábor Boráros ...

Šelma vycenila zuby. V bitvě krásek se radovala ta z Česka

19.05.2024Parádní štípaná. Tak vypadal jediný ženský duel na společném turnaji RFA a I Am Fighter. V československém derby pod ...

Slovenský divočák se chystá na mladou krev. Nechat v boji srdce je nejvíc, říká před misí

18.05.2024Čeká na něj boj s dravým mladíkem. Bitva, před níž je postaven do role jasného favorita. Na Radovana Úškrta čeká návrat ...

Načíst další články