Hlavní obsah

MMA bojovník se převtělí do kůže vojáka. S tím, co se děje ve světě, už nebylo na co čekat, vysvětluje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život českého bojovníka MMA Davida Dvořáka je pořádně pestrý. Aktuálně jeden ze čtyř českých zástupců v prestižní UFC mile rád ve volném čase opustí tělocvičnu a věnuje se dalším věcem. Tajemstvím například není kopání hrobů, vztah ke zvířatům, sbírání starých zbraní a v neposlední řadě také možná až nečekaně silné pouto k armádě. A nyní Dvořák udělal závratný krok. „Už dlouho plánuju vstup do aktivních záloh a jsem moc rád, že se to už velice brzy podaří,“ informuje třicetiletý rodák z Hořic.

Foto: UNDERTAKER Team

David Dvořák má pořádně pestrý život.

Článek

Ačkoliv v kleci v posledních dvou duelech prohrál, v osobním životě si nemůže na úspěchy stěžovat. Povedlo se mu například dodělat rybářský lístek, zbrojní průkaz i lovecké zkoušky. Nyní se Dvořák odhodlal jít naproti ke splnění dalšího snu, se kterým si v hlavě pohrával už nějakou tu dobu. „Do budoucna bych chtěl vstoupit do aktivních záloh a dál se věnovat těmhle věcem. Mám rád taktické věci. Zbraně, tréninky boje v budovách nebo v lese, sebeobranu se zbraní a bez ní," řekl začátkem prosince.

A slovo dalo slovo a po necelém měsíci je realizace plánu o poznání blíž. „Už dlouho plánuju vstup do aktivních záloh a jsem moc rád, že se to už velice brzy podaří. K armádě mám velice blízko už odmala a s tím, co se děje ve světě už nebylo na co čekat," informuje Dvořák na sociálních sítích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 43. výsadkový pluk (@43vysadkovypluk)

„Budu u 5. komanda 43. výsadkový pluk Aktivní zálohy. Čeká mě základní vojenský výcvik a krom toho budu vojákům v Chrudimi pomáhat s výcvikem boje zblízka," přibližuje. „Trénování vojáků už jsem si jednou vyzkoušel a bylo to super. Právě proto se moc těším na tyto další tréninky."

Vojenský výcvik se nedostane do křížku s kariérou bojovníka. „Ještě nevím, jak dlouho výcvik potrvá, čekám až mi dorazí jeho náplň. Ale není to nic, co by mělo brzdi mojí přípravu na další zápasy v kleci," upřesnil zástupce muší váhy, který se v kulatém kolbišti naposledy představil ve druhé polovině prosince loňského roku, kdy nestačil na Angolana Manela Kapeho.

Do maskáčů se převlékne ještě jeden bojovník MMA. „Vypadá to, že 5. komando Aktivní zálohy 43. výsadkového pluku bude mít posily. K našim bojovníkům v maskáčích se hodlají připojit bojovníci MMA. Konkrétně jeden z Čechů v UFC David Dvořák a jeho parťák Míra Borovský. Hoši budou absolvovat standardní vojenský výcvik, krom toho nám pomohou s výcvikem v boji zblízka," informuje výsadkový pluk.

Před Dvořákem tak čeká nová výzva a také splnění dětského snu. Ostatně volný čas kvůli zdravotním problémům z posledního zápasu paradoxně může českému MMA bojovníkovi naplnit vedlejší touhy.

Reklama