Má v ruce atomovku, říká Adesanya o Pereirovi. Čím ho posledně překvapil?

Má v ruce atomovku, říká Adesanya o Pereirovi. Čím ho posledně překvapil? Rozhodčí Marc Goddard bedlivě sleduje duel Pereira vs. Adesanya | zdroj: FOTO: UFC

Stačí, aby se v zápase jednou pořádně trefil, a je konec. Údery šampiona Alexe Pereiry jsou pověstné, Adesanyu ale ve třetím vzájemném souboji překvapil něčím úplně jiným.

Na každého chlapa je chlap, říká se. A pohled na statistiky Israele Adesanyi to jasně ukazují. Mezi amatéry v kickboxu nenašel ve 32 zápasech přemožitele, mezi profíky pak prohrál z 80 zápasů pouhých 5. Dvakrát navíc se stejným protivníkem. Alex Pereira se pak po jednom z Izzyho rozhovorů rozhodl, že ho dožene i v UFC. To se mu loni na podzim povedlo a přestože před poslední pětiminutovkou prohrával 3:1 na kola, nakonec se znovu potvrdilo, že je Stylebenderovou Nemesis a zvítězil na TKO.

Tím příběh nekončí, v neděli ráno totiž proti sobě v oktagonu stanou počtvrté. Při té příležitosti Adesanya prozradil, čím ho Poatan posledně překvapil. "Docela rychle se oklepe. To bylo něco, co jsem rozhodně nečekal. Dal jsem mu nakládačku, ublížil jsem mu, unavil jsem ho, ale on se z toho velmi dobře vzpamatoval a byl schopen show ukončit. To je něco, co si z těch prvních čtyřech kol našeho posledního zápasu můžu vzít."

Stylebender ale samozřejmě počítá s tím, že Pereira maká na tom, aby měl nadcházející zápas vyrovnanější průběh. "Jsem si jistý, že pracují na obraně proti strhům, na wrestlingu a také na boji v postoji, protože tam je dobrý," předvídá. I on sám samozřejmě načerpal o svém rivalovi spoustu nových informací. Na otázku, co je v přípravě na Alexe nejtěžší má jasnou odpověď:

"Najít způsob, jak se vyhnout tomu jeho úderu, té jeho atomovce, ať už si ho připraví jakkoliv. Když ho dá desetkrát, tak se mu musím desetkrát vyhnout, nebo ho vyblokovat, nebo zakontrovat. Ne devětkrát a nechat mu jednu šanci, protože to s ním udělat nemůžete," uvědomuje si Izzy. Věří však, že i jeho soupeř moc dobře ví, čeho se bát.

"Já i on víme, co jsem schopen mu udělat a co o on dokáže udělat mě. Pokaždé, když s ním bojuju, tak vyhrávám až do chvíle, než nevyhrávám. Kdyby to bylo tak, že by mi nakopal zadek od začátku do konce, tak – No, asi bych byl stejně pořád takhle sebevědomý, pořád bych takhle mluvil – ale tak to není, já mu vždycky dominuju, dokud nenajde způsob, jak zvítězit. To je pro mě výzva a ty já miluju. Dává mi to šanci zazářit a připomenout lidem, jak skvělý jsem. A já jsem v takových pozicích rád, protože ne každý z nich dovede těžit. Já jo."

Plán je jasný. Adesanya hodlá v zápase dominovat a být po celou dobu nebezpečný. Ačkoliv se směje těm, kteří zpochybňují sílu jeho úderů, na knockout se prý neupíná. Pokud má padnout, padne. Důležité teď je konečně nad rivalem zvítězit. Pokud se mu to nepodaří, visí nad jeho další kariérou otazník, další odvetu by totiž jen tak nedostal. Jak příběh dopadne se dozvíme už v neděli ráno, hlavní zápas UFC 287 přijde na řadu okolo 6. hodiny ranní našeho času.

Zdroje:  TMZ , DC & RC

Nejnovější články