Machmudov dnes bojoval o druhé zlato z IMMAF! Jak se mu dařilo?

Český reprezentant v amatérském MMA Tagir Machmudov dnes na mistrovství světa IMMAF v Albánii bojoval o druhý titul v řadě. Machmudov, který od předškolního věku žije v Česku, v průběhu týdne prošel až do dnešního finále, kde na něj čekala odveta proti silnému soupeři. Jak si český reprezentant vedl?

Fenin pohořel! OKTAGON tak v Německu nabídne osvědčený projekt

Český zápasník Tagir Machmudov odstartoval turnaj IMMAF ve středu a ve čtvrtfinále ho čekal Blagovest Dimitrov z Bulharska. Ve vyrovnaném souboji nakonec zvítězil na body a postoupil do semifinále, ve kterém ho čekal  souboj s Kazachstáncem Diasem Osserem. Opět to byl opět velmi vyrovnaný a těsný zápas, který nakonec Tagir zvládl a vyhrál na Split Decision. 

Bohužel do dnešního finále nenastupoval Tagir zdravotně v pořádku. Kromě nachlazení musel řešit další komplikace. „Dneska řešíme další zdravotní trable. Tagir si o soupeře rozkopal přední nohu. A jako fest. Má nakopaný nějaký nerv. Prošli jsme doktorem, váhou, tohle je za námi, teď bude záležet, jak na tom Tagir bude, protože na nohu nemůže došlápnout,“ prozradil trenér českého týmu a zástupce Gorila MMA Josef Král pro server Kacko

V juniorském finále do 83,9 kilogramů Tagira Machmudova čekal švédský bojovník Rafael Kveldstad. Konala se tak repríza finále z MS v Bělehradu, kdy Machmudov zvládl zvítězit na Split Decision a získal zlatou medaili. Tentokrát se však švédský specialista na submise nenechal zahanbit a naopak si připsal další vítězství na submisi. Kveldstad do finále dokráčel suverénně, když si připsal dvě submise v prvním kole.

Tentokrát však souboj došel do druhého kola, kde se Tagir dostal do nepříjemné pozice a reprezentant vyhlášeného švédského gymu Allstars se radoval z třetího vítězství na submisi v řadě, když se mu podařilo utáhnout Von Flue Choke. Švéd tak bere zlato, ale Machmudov nemusí smutnit, jelikož si domů odváží stříbrnou medaili, za což mu samozřejmě patří gratulace. 

Jak si vedli čeští zástupci:






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *