Mám ráda, když jsem v pasti, říká "Lvice" Nunes před odvetou s Peňou, napodruhé prý Američanku určitě uloví

Mám ráda, když jsem v pasti, říká "Lvice" Nunes před odvetou s Peňou, napodruhé prý Američanku určitě uloví zdroj: Profimedia

Amanda Nunes se o víkendu vrací do klece UFC s novou motivací a s odhodláním sebrat Julianně Peňě šampionský titul.

Byla považována za neporazitelnou. Jako nůž máslem projela Amanda Nunes bantamovou i pérovou váhou a kromě nebezpečné Valentiny Shevchenko v podstatě neměla konkurenci. Jenže minulý rok v prosinci dopustila velké překvapení, když ve druhém kole prohrála s americkou bojovnicí Juliannou Peňou.

První kolo ještě Amanda dokázala ovládnout a vypadalo to, že jde vše podle klasického scénáře, na konci kterého bude mít brazilská bojovnice zvednutou ruku. Jenomže první kolo ji stálo hodně sil a ve druhém se ukázala buldočí povaha její soupeřky. Julianna se už nenechala tlačit, ale začala dávat Amandě údery zpět. To brazilská šampionka nemohla zkousnout a nechala se tak zatáhnout do divokých přestřelek, ve kterých ale dominovala Peňa. Ta poté dostala unavenou Amandu na zem, kde ji uškrtila na rear-naked choke.

Obrovské překvapení bylo na světě a kvůli pasivitě Amandy s obranou škrcení, které se ani nezdálo příliš dotažené, se začalo spekulovat o tom, že brazilská šampionka zápas psychicky neustála a vypustila jej. V životě Amandy se totiž staly velké změny. Se svou ženou Ninou Nunes se stala matkou malé dcery Raegan a také začala otevřeně uvažovat o konci kariéry.

Po porážce si ale důchod rychle rozmyslela a neúspěch ji zřejmě znovu proměnil v hladovou lvici. Jako dominantní šampionka dostala možnost okamžité odvety a tentokrát se chystá Peňu porazit:

„Je to pro mě velmi vzrušující,“ řekla Nunes na tiskové konferenci před zápasem. „Už jsem prohru zažila, takže to není žádné překvapení ani nic podobného. Když uděláte chybu, zaplatíte za ni, a já ji udělala. Přišla jsem o pás, ale pak jsem se vrátila domů a napravila, co jsem měla.“

Hned po překvapivé porážce byste na Amandině obličeji marně hledali náznak smutku. Spíše to vypadalo, jako by se jí ulevilo. Teď však má před sebou velkou výzvu a chce znovu získat pás šampionky v bantamové divizi UFC:

„Chystám se tu věc dostat zpátky. Ztráta pásu nebyla nikdy něco, co by mě položilo nebo rozesmutnilo. Jen mě to motivovalo a nabudilo. To jsem vždycky potřebovala. Potřebovala jsem takový impuls. To, co mi Julianna přinesla, byla výzva, kterou jsem potřebovala. Byla jsem hrozně dlouho bez výzvy. Teď jsem se konečně dostala do pozice, ve které se cítím dobře. Ráda se cítím být v pasti. To jsou chvíle, které mám nejraději,“ prohlásila první dvojnásobná ženská šampionka UFC.

Trochu překvapivě se Amanda rozhodla odejít z proslulého American Top Teamu a založila si vlastní gym, ve kterém se také připravovala na tento zápas. Svůj přípravný kemp si nemůže vynachválit a doufá, že se to ukáže i v zápase.

Jedním z hlavních faktorů Amandina úspěchu po celou dobu jejího kralování byla její komplexnost. Má excelentní postoj s velice tvrdými údery, které knockoutovaly například Rondu Rousey, Holly Holm nebo dokonce i Chris Cyborg. Ale také její brazilské jiu-jitsu, ve kterém má černý pás, není radno podceňovat, stejně jako velice kvalitní wrestling. Bude se tak jednat spíše o to, jestli skutečně nalezla novou motivaci, nebo si chce spíše užívat rodinný život.  

„Když se lvice chystá zaútočit na kořist, ne vždy ji chytí hned napoprvé,“ řekla metaforicky Nunes. „Ale napodruhé určitě. Bude to přesnější. Teď jsem tady a v sobotu získám svůj pás zpět.“

Hlavní karta turnaje UFC 277 začíná v neděli od 4 hodin ráno a hlavní zápas večera mezi oběma bojovnicemi tak bude možné sledovat kolem 6. hodiny ranní.

Zdroje:  youtube - UFC

Nejnovější články