Máme na stole určitou formu spolupráce s KSW. To si v sobotu otestuje Česko, říká Ondruš

25.02.2023

Autor: red

Petr Ondruš.

Petr Ondruš.FOTO: I Am Fighter


Před patnácti lety otevíral dveře českým zápasníkům do polské MMA organizace KSW. Ta svůj 79. galavečer poprvé uspořádá na tuzemské půdě. A v liberecké "tygří" aréně se představí hned šest česko-slovenských zástupců. "Já budu tentokrát v roli komentátora. Jsem pozvaný do studia jak KSW, tak Nova Sport. Snad budu mít možnost i v klidu sledovat zápasy," říká v rozhovoru Petr Píno Ondruš, dnes již promotér organizace I Am Fighter (IAF). 



Jak se vám líbí karta pro první galavečer KSW v Česku?
Vypadá zajímavé. Je super, že se v Liberci představí čtyři čeští zástupci a dva Slováci. Škoda, že nakonec nemohl kvůli zranění nastoupit v hlavním předzápase Viktor Pešta. 

Pojedete v sobotu do Liberce?
Pojedu, protože jsem pozvaný přímo od KSW, mám být v jejich studiu. Navíc jedním z Čechů je i Frederico Komuenha, se kterým tam jedu jako jeho manažer.

Ve studiu KSW, nebo Nova Sport, která večer vysílá v Česku?
Budou tam dvě a jsem pozvaný do obou. 

Takže budete pendlovat?
Doufám, že ne. Doufám, že budu moct sedět a koukat se na zápasy.


Zmínil jste Komuenhu, ten začal kariéru v IAF, jak to s ním bude dále?
Myslím si, že je na tom dobře. Celkově je pro mě jako promotéra IAF samozřejmě skvělé, že naší organizací prošel Frederico, jeho soupeř (Matyáš Viszlay), ale i Petra Částková, či David Hošek. Je to pro nás parádní reklama, ukázka, že to neděláme špatně, když jsou připraveni reprezentovat Česko v největší evropské MMA organizaci. 

Co se týče konkrétně Frederica, tak ten byl teď pět týdnů na kempu ve Španělsku v místním Allstars Gymu, který je napojený na slavnou a stejnojmennou tělocvičnu ve Švédsku, a je na tom výborně.


Čekal jste, že zvládne váhu tak lehce? Protože i vinou zranění se s ní loni trošku trápil.

Čekal, protože je hodně cílevědomý, takže jsem mu věřil. Nečekal jsem, že tak snadno a rychle, ale věřil jsem mu. Každopádně shazoval opravdu hodně (přes 40 kilogramů).

Velkým tahákem by měl být zápas Arkadiusz Wrzosek vs. Tomáš Možný, oba prošli top organizacemi v K-1, Polák má skalp Badr Hariho.
Jsem na ten duel také hodně zvědavý, protože v malých rukavicích to bude dle mého šílená mela. Těším se na to, oba jsou zkušení, tvrdí, mají strašné rány. Jde sice o odvetu, ale je to vlastně v jiném sportu, v malých rukavicích nemůžeš bojovat stejně jako v klasických boxerských v ringu.

A na který zápas se těšíte nejvíce?
Na hlavní duel o titul KSW v těžké váze mezi Philipem De Friesem a Toddem Duffeem.

Do pozice co-main eventu se nakonec posunul Dominik Humburger, kterému se na poslední chvíli změnil soupeř. Jak vidíte zatím neporaženého českého bojovníka?
Beru ho jako takového "lucky boye", který to má 5-0, v KSW měl už jeden zápas, ve kterém měl i trošku štěstí, ale to k tomu patří. A jak se říká: "štěstí přeje připraveným". Změnil se mu na poslední chvíli soupeř, což není příjemné, navíc jde o kvalitní náhradu, takže teď se myslím ukáže, zda na to má a jaké jsou jeho možnosti. Každopádně mu samozřejmě přeji, aby svoji bilanci a schopnosti potvrdil a pokračoval ve vítězné sérii co možná nejdéle.

Co duel Petry Částkové?
Petra měla mít u nás na IAF v listopadu poslední zápas, bylo mi řečeno, že to tak není. (úsměv) Myslím, že je na tom dobře, má natrénovano, soustředila se teď hodně na kondici a všichni, co ji známe, tak víme, že umí dělat zajímavé zápasy, takové trošku chlapské, což jsme viděli i na našich akcích. Očekávám něco podobného i teď s Polkou.

Jak vnímáte vše kolem KSW v Česku? Sdílel jste nějaká videa z minulosti, protože jste byl prvním Čechech v této organizaci.
Je to tak. Sdílel, určitě jsem si vzpomněl na své duely v KSW. Vzpomínky se vracejí, ale na druhou stranu, už je to nějaký ten pátek, měl jsem tam tři zápasy v roce 2008, ale momentálně spolu komunikuje už jako promotéři a povedlo se nám navázat i nějakou spolupráci mezi KSW a IAF. Za mě je super, že jsou v Česku a doufám, že naše spolupráce bude fungovat i po tomto eventu.

Proč vlastně trvalo tak dlouho, než KSW překročilo hranice Polska směrem na jih?
Tak oni tady měli být v září roku 2020, jenže to zhatil covid, tehdy už měli i zamluvenou O2 arenu, no a pak loni chtěli Ostravu, ale tam je vypekl pan Novotný. Myslím, že to byla jen otázka času, trefit vhodné místo a také nalákat na kvalitní zápas. Před těmi třemi roky byl myslím ve hře zápas Patrika Kincla s Michalem Materlou, ale covid byl proti.

Dá se teda předpokládat, že KSW není v Česku naposledy?
Myslím si, že tu určitě v Česku nejsou naposledy. Myslím, že se do Česka budou vracet pravidelně, už třeba jen kvůli tomu, že teď podepsali opravdu hodně našich zápasníků.

KSW má asi o 10 % levnější lístky proti Oktagonu, který bude v Liberci v dubnu. Jak vidíte tyto dvě akce?
Já si myslím, že Oktagon má své fanoušky, takže arénu v Liberci vyprodá, tak jako vždy. KSW to má těžší v tom, že jde o evropskou MMA Ligu mistrů, ale bohužel v dnešní době táhne více bizár než kvalitní sport. Dovedu si představit, že nebude sobotní event úplně vyprodaný, což je škoda, ale tak to dneska je. Vnímám to tak, že KSW si tímto galavečerem otestuje české území, takže možná i proto jsou lístky v porovnání s Oktagonem o něco levnější. KSW má velkou sportovní kvalitu, ale i díky tomu, že šlo v minulosti sledovat jen skrze jejich vlastní platformu, nedělají tak pompézní promo jako jiní, nemusí být úplně tolik v podvědomí fanoušků. Jsem sám zvědav, jak to v sobotu bude vypadat.



Další články v kategorii

Dřina na ikonický turnaj. Kariéru musím ukončit ve stylu, přeje si Vémola

18.04.2024Necelé dva měsíce a opět se po letech postaví proti sobě. Dvě osobnosti domácího MMA. Attila Végh vs. Karlos Vémola. V roce 2019 Végh ...

Změna plánu, Pereira v Riu do klece nepůjde. Chuť si má nechat zajít i na Aspinalla

18.04.2024Přál si dvě těžké bitvy v rychlém sledu. Po Las Vegas hodlal zazářit doma v Riu, nakonec k tomu ale nedojde. Ani ocelové tělo Alexe Pereiry není ...

Český boxer má jasný plán. Nejprve páteční výhra, pak titulová bitva

18.04.2024Připravoval se na další misi. Ladil své zbraně, udržoval se ve formě. Brněnský boxer Patrik Fiala směřoval svou pozornost k odložené bitvě s Josefem ...

UFC je můj jediný velký sen, vím, že se pořád může vyplnit, věří bojovník Oktagonu

18.04.2024I když Anglie mu k srdci dvakrát nepřirostla, v sobotu si tam dá další zápas a vůbec ne ledajaký. Na Oktagonu 56 v Birminghamu změří ...

Nečekaný střet českých bojovníků. Humburger změří síly s Klaudou v boxu

18.04.2024Velká charitativní akce se blíží. Profesionální bojovníci se budou 6. května v Praze v UNYP aréně bít pro podporu válečných ...

McGregor byl znovu testován, ukázal trénink i novou vizáž. Irský boss je zpátky, ohlásil

18.04.2024"Mystic Mac je zpátky," těmito slovy ohlásila před pár dny slavná UFC návrat své největší hvězdy, Conora McGregora. Populární ...

Zpátky do akce. Procházka překvapil. Na šampiona by mu stačily dva týdny

18.04.2024Dlouze neotálel. Jiří Procházka se okamžitě po příletu do Čech vrátil do tréninkového kolotoče. O víkendu úřadoval na ...

Svým chováním Oktagonu škodí. Utkám se s ním leda na parkovišti, vrátil Lengál úder Rockovi

18.04.2024Čeká na lékařské vyšetření. Na posvěcení, že může odhodit berle a vrátit se zpět do akce. Místo červencového Oktagonu ...

Dalších 6 miliard ve hře. Rýsuje se nový boxerský megahit

18.04.2024Velkolepý boxerský svátek v saúdskoarabském Rijádu má teprve přijít 18. května v podobě sjednocujícího zápasu ...

Načíst další články