McGregor je nejlépe vydělávajícím bojovníkem MMA. Mezi velikány je však chudým příbuzným

12.03.2024

Autor: Miroslav Obluk

Conor McGregor.

Conor McGregor.FOTO: UFC


Když se diskutuje o nejlépe placeném bojovníkovi MMA, řeč se obvykle stočí ke slavnému Conorovi McGregorovi. Ir se v průběhu let vypracoval do role bojovníka, který se umí otáčet i mimo klec. Byznys je jeho druhým jménem. Milionové šeky se na něj během kariéry lepily jako magnet. Jak si však dublinský rodák vede v porovnání s jinými sporty, s jinými sportovními velikány?


Server Sportico zveřejnil seznam těch nejlépe vydělávajících sportovců všech dob. Tuto tabulku vytvořil analytický novinář Kurt Badenhausen.

Na nejvyšších příčkách se vyhřívají ti nejslavnější sportovní velikáni. Ti za svůj život vydělali ohromné množství peněz, zadarmo to ale neměli.

Museli vyniknout ve svém oboru, ve svém sportu. Museli podepisovat vhodné kontrakty. Museli být neustále ostražití. Nesměli naletět různým podvodům. Nesměli se nechat ovládat získanými výdělky.

Nejlepším driblérem byl v této oblasti legendární Michael Jordan. Šestinásobný vítěz NBA strávil v nejslavnější basketbalové lize patnáct sezon, pouze ve dvou z nich byl ovšem tím nejlépe placeným hráčem. 

Badenhausen poznamenal, že během své hráčské kariéry vydělal Jordan 94 milionů dolarů, což by zdaleka nestačilo na to, aby se umístil na vrcholu tohoto seznamu.

Většinu jeho bohatství přinesla spolupráce se společností Nike. Tu Jordan podepsal v roce 1984. Byla založena na licenčních poplatcích a dodnes je stále velice plodná.

Díky této, a mnoha dalším spolupracím, je Jordan tím nejlépe placeným sportovcem všech dob. Během své kariéry vydělal neuvěřitelnou sumu 3,75 miliard dolarů. 

Druhé místo v žebříčku pak náleží Tigeru Woodsovi. Hvězdný golfista během své kariéry trefil několik miliardových jamek. I on sám měl lukrativní smlouvy s Nike či Gillette, které mu spolu s jeho úspěchy přinesly 2,66 miliard dolarů.

Na bronzovou pozici se prostřílel portugalský démon Cristiano Ronaldo. Ten patří mezi nejlepší fotbalisty všech dob, což dokazují i monumentální výdělky. CR7 se může pochlubit zisky ve výši 1,92 miliard dolarů.

První zástupce bojových sportů se objevuje až na 10. pozici. Ta náleží neporaženému boxerovi Floydu Mayweatherovi. Slavný rohovník si díky svým ranám přišel na 1,48 miliard dolarů.

Nejlépe placený bojovník MMA se nachází až na 50. pozici. Ačkoliv McGregor během své kariéry získal nejednu tučnou výplatu, se svými 555 miliony dolarů je mezi našlapanou konkurencí jen chudým příbuzným.

Nejvíce zástupců má v elitní padesátce basketbal, a sice dvanáct basketbalistů. Na druhém místě je golf s osmi zástupci a v těsném závěsu se nachází box. 

Mezi nejlépe placené rohovníky se prostřílel také Mike Tyson, Manny Pacquiao, George Foreman, Oscar De La Hoya, Canelo Alvarez a Evander Holyfield.



Další články v kategorii

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Šest sekund exploze. Tyson rozdal granáty a poslal varování

09.05.2024V polovině března ukázal formu, zapůsobil na své fanoušky. Mike Tyson se pochlubil se svou explozivní rychlostí a tvrdostí na sociálních ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Hrůzné poselství pro Tysona. Ve válce je vše dovoleno, varuje Paul

09.05.2024Vyřknul svou predikci. Šokující stanovisko. Američan Jake Paul má jasno. V jeho dalším boji půjde o život. Paul se již za pár měsíců ...

Načíst další články