McGregor se vrací do boje, čeká ho souboj s Chandlerem

Conor McGregor.

Conor McGregor.FOTO: UFC


Conor McGregor bojoval naposledy v roce 2021, kdy si zlomil nohu v souboji proti Dustinu Poirierovi. Od té doby se stále připravuje na návrat. Tentokrát jsou ovšem veškeré přípravy na spadnutí, protože Ir začátkem měsíce ohlásil návrat a v současnosti trénuje na letošní zápas s Michaelem Chandlerem, na který je podle slov trenéra Johna Kavanagha "napumpovaný" už teď.


Svého šampiona se samozřejmě nemohou dočkat také fanoušci. Bývalý šampion dvou divizí McGregor bojoval v kleci za posledních šest let jen čtyřikrát. Trenér Kavanagh však nemá obavy o odhodlání svého irského krajana, když viděl jeho dychtivost bojovat s Chandlerem. 

"Jsem opravdu nadšený. On je nadšený, že je zpátky. Já jsem nadšený, že ho mám zpátky," citoval Kavanagha server The Sun. "Motivací je ukázat všem, že tohle je jeho svět, tohle je jeho hra - absolutně ji miluje," pokračoval.

Datum zápasu nebylo zatím oznámeno a v současné době záleží na tom, kdy se McGregor vrátí do testovacího programu Americké antidopingové agentury, ve kterém musí být šest měsíců před bojem. Ani o místě konání ještě není rozhodnuto.


"Lidé se mě ptají na zápas Conor McGregor vs. Michael Chandler a zajímá je, kde to bude. Ještě to nevíme, nějak to řešíme. Conor a Chandler se potkají v The Ultimate Fighter. Oni to koučují. A je to poprvé, co to bude na ESPN, což učiní boj ještě zajímavějším," prohlásil šéf UFC Dana White.

Kde by mohl zápas proběhnout? Mezi variantami jsou například stadion v Dallasu, Madison Square Garden, Las Vegas nebo i stadion v Londýně.

Conor McGregor je prvním bojovníkem UFC, který držel UFC tituly ve dvou váhových kategoriích. Proti Dustinu Poirierovi v roce 2021 prohrál poprvé ve své kariéře tzv. technickým knockoutem poté, co lékař v ringu zápas zastavil. McGregor měl zlomenou holenní kost, kvůli které nemohl pokračovat. Aktuálně si je ovšem jistý svým comebackem. 

"Vrací se, protože miluje boj a chce předvést show a chce být znovu šampionem, tím jsem si jistý," prohlásil pro server The Sun MMA veterán Matt Brown. "Nedokážu si představit, že by měl motivaci znovu bojovat, pokud se vrátí a bude knokautován Michaelem Chandlerem," řekl Brown také poté, co se zmínil o McGregorově odchodu do důchodu v případě prohry.