Sleduj nás

Mega zápas pro turnaj v Mnichově? Keita vyzval Sanikidzeho na bitvu šampionů

Mega zápas pro turnaj v Mnichově? Keita vyzval Sanikidzeho na bitvu šampionů
První letošní turnaj se nezadržitelně blíží a postupně se na něm začínají rýsovat velmi zajímavé zápasy. Šampion lehké váhy Losene Keita si na posledním turnaji v O2 areně dokázal, že je schopný držet v postoji krok i s takovou kvalitou, jakou představuje Minči Paleš.

Nyní se Black Panter zaměřil na šampiona pérové váhy Mateho Sanikidze, kterému poslal konkrétní výzvu s místem i datumem střetu.

Oba mladí šampioni si vyměňují výhružné zprávy na sociálních sítích již několik měsíců. Mate Sanikidze dokázal ovládnutím pérové váhy, že mohl být Keitovi relevantním soupeřem a ten pořádného vyzyvatele v lehké váze dlouhodobě postrádá.


Bitva o titul lehké váhy by navíc mohla výrazně vylepšit turnaj v Mnichově, kterému odpadl rebelující Hatef Moeil. Vše tedy nasvědčuje tomu, že rozhodnutí nyní závisí pouze na mladém Gruzínci.

„Hey, Sanikidze, už přestaň vyprávět, už je toho moc. Vůbec mě nezajímá tvůj titul v pérové váze. Sháním soupeře na turnaj v Mnichově, takže pokud máš opravdu zájem, tak můžeš jít za mnou o váhu víš.


Dám do hry můj titul v lehké váze! Máš deset hodin, abys ses rozhodl a zareagoval. Vezmi, nebo nech být. Dáme si to spolu na turnaji v Německu, už tě prostě chci pořádně profackovat. Rozmysli se 11. února v Mnichově,“ nedal Keita prostor na velké kličkování.

Nyní je tedy míč na straně Mateho a bude zajímavé sledovat, jak se rozhodne. Možnost získat další opasek a stát se druhým dvojnásobným šampionem je samozřejmě ohromně lákavá.

Riziko, které ale mladý Belgičan představuje, je značné a prohra, i když ve vyšší váze, by pochopitelně kariéru Next Gena zpomalila.

Další články