Hlavní obsah

Milionová česká mise UFC bojovníka: Bojoval s šampionem, nyní si jde pro skalpy domácích hvězd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další pořádné oživení. Blížící se milionový projekt organizace Oktagon MMA s názvem Tipsport Gamechanger, kde bude v osudí přibližně 25 milionů korun (vítěz bere v přepočtu 7 milionů), zná dalšího účastníka. Na netradiční životní výzvu se totiž rozhodl kývnout historicky první Řek, který se kdy probojoval do UFC, kde například zápasil i se současným šampionem střední váhy Alexem Pereirou. „Mám ty největší ambice a chci to vyhrát,“ říká čtyřiatřicetiletý Andreas Michailidis, který se s elitou loni v červnu rozloučil.

Foto: UFC

Andreas Michailidis (vlevo) v souboji se současným šampionem střední váhy UFC Alexem Pereirou.

Článek

Šestnáctka zápasníků, která si to rozdá v pyramidě Tipsport Gamechanger, se začíná pořádně zaplňovat. Třináctým jménem do boje o miliony ve veltrové divizi je Řek Andreas Michailidis, který rozhodně budí respekt. Ještě loni totiž působil ve slavné UFC, kde si během čtyř zápasů připsal jedno vítězství a tři porážky.

„Projektu Tipsport Gamechangeru jsem si všiml na Instagramu a viděl jsem, že se v Evropě pořádá turnaj o 1 milion eur. Viděl jsem, že je tam spousta dobrých bojovníků a pro mě bylo zajímavé zjistit, jak se s nimi dokážu poměřit," hlásí Michailidis. „Organizaci jsem do té doby znal od mých týmových kolegů. Působil zde například Ioannis Palaiologos nebo Panagiotis Stroumpoulis. Vím, že je tam i několik zápasníků, kteří působili v UFC," líčí první poznatky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Rodák z řeckých Atén dá novému projektu, jehož první boje vypuknou 4. března v Ostravě, pořádný rozměr. „Mám ty největší ambice a chci to vyhrát. Chci držet pás ve dvou divizích v Oktagonu – ve veltru a ve střední váze. Není důvod po gamechangeru Oktagon opouštět, momentálně jsem velmi spokojený s mým prvním kontraktem," popisuje.

Bojovníci projektu Tipsport Gamechanger
David Kozma, Patrik Kincl*, Leandro Apollo, Kaik Brito, Samuel Krištofič, Máté Kertész, Bojan Veličkovič, Christian Eckerlin, Christian Jungwirth, Melvin van Suijdam, Alex Lohoré, Louis Glismann, Andreas Michailidis
*čeká se na vyjádření, zda se projektu účastní

Michailidis se navíc může pyšnit vizitkou historicky prvního řeckého bojovníka v UFC. Mezi elitu se poprvé podíval v roce 2020, kdy nestačil na Modestase Bukauskase. Poté přišla jediná výhra, a sice proti K.B. Bhullarovi. Následovaly duely se současným šampionem střední divize Alexem Pereirou (v listopadu dokázal porazit dlouholetého krále Israela Adesanyu), který mu uštědřil tvrdé KO kolenem nebo Rinatem Fachretdinovem. Oba skončily porážky a UFC se s řeckým bojovníkem se skóre 1-3 rozloučila.

„Moje kariéra nabízí plno vzrušujících momentů. Bojoval jsem v UFC, kde jsem například narazil na současného šampiona střední divize Alexe Pereiru. Já se nikdy před ničím nezastavím. Jdu si za svými cíli, a buď padnu já, nebo soupeř. Doufám, že mě soupeři nezastaví na cestě za vítězstvím. Nemyslím si, že v pyramidě bude člověk, který toho přinese víc než já. Postavím se proti komukoliv, rozdáme si to a uvidíme," pokračuje bojovník s celkovou bilancí 13-6.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Andreas Michailidis (@andreas_michailidis)

Boj miluje, považuje se za skutečného sparťanského bojovníka. „Můj život je víceméně jednotvárný. Milují trénování a boj. Starám se o rodinu a trávím čas se synem. Žiju takový sparťanský život. Vyrostl jsem v Řecku a myslím si, že jsem skutečný sparťan světového MMA. Jsem muž misí. Moje první mise byla dostat Řecko do UFC a připsat si první vítězství. Mým dalším úkolem je teď vyhrát 4 zápasy a ovládnout pyramidu Oktagonu," přiblížil plány.

V projektu Tipsport Gamechanger zbývají poslední tři místa. Kdo si vyslouží účast? Z ciziny se zatím ukázalo na bojovníky z Brazílie, Nizozemí, Dánska a nyní také Řecka.

Reklama

Související témata: