Milionovou pyramidu Oktagonu upřednostnil před UFC. Slovenský šampion má jasný cíl

01.03.2024

Autor: Ondřej Huml

Ronald Paradeiser.

Ronald Paradeiser.FOTO: OKTAGON MMA


V prosinci stanul na vrcholu, letos zkusí dobýt další. Šampion lehké váhy Oktagonu Ronald Paradeiser je jedním z velkých favoritů milionové pyramidy, v nichž hlavní vítěz získá za čtyři skalpy 300 tisíc eur. Svou misi zahájí v sobotu proti Attilu Korkmazovi. Zakončit ji chce finálovým vítězstvím nad Losenem Keitou. "Keita, Amirkhani, já. A taky Acoidan Duque. Nedivil bych se, kdybychom se v semifinále sešli my čtyři," řekl oblíbený tvrďák před startem Tipsport Gamechangeru. 


Rony, jak jste připraven na válku, která vás čeká? 
Příprava byla trochu komplikovaná. Hned v úvodu jsem onemocněl a nemohl se z toho nějaký čas vylízat, ale nakonec dopadlo všechno dobře. Rozhodně jsem připraven se pobít!

Poslední tři roky jste zápasil v dost šíleném tempu. Stihl jste si po titulovém triumfu alespoň trochu odpočinout? 
První tři týdny jsem se snažil oddechnout si s rodinou, věnovat se hlavně jí. Ale víte, jak to je. Když vám ohlásí datum a zápas, máte po odpočinku. Začnete na to myslet. Připravovat se na souboj. 

Před sebou máte obrovský projekt. Pyramidu o miliony!
Celá ostravská fight card vypadá fakt brutálně, navíc je tam ještě titulový zápas Patrika Kincla. Trochu se divím, že to není vyprodané, já se ale na Ostravu strašně těším. Pro mě je to tam už jako doma. Za poslední dva roky jsem měl v Ostravě dva fighty, teď mě čeká třetí. Jsem rád, že to bude zrovna tam. 

Vyptával jste se loni Ondřeje Novotného, zda z welteru přesune Gamechanger do vaší lehké váhy? 
Hodně se to řešilo, ale dlouho nebylo nic jisté. Co vím, ve hře byla i váha střední. Samozřejmě jsem se na to Ondry ptal, protože po výhře nad Fisherem mi přišla nabídka z UFC. Neříkám, že jsem z Oktagonu chtěl jít pryč, koneckonců tam mám platnou smlouvu a třeba by mě Ondra ani nepustil. Jednou bych si ale UFC rád zkusil a on to ví. Když mi ovšem řekl, že chystá Gamechanger v mojí váze, měl jsem to hned vyřešené. Okamžitě jsem věděl, že teď nikam nepůjdu! 

Takže jste milionovou pyramidu upřednostnil před UFC? 
Přesně tak. Je to velký turnaj tady doma, evropská Liga mistrů. Jsem fakt zvědavý, jak si v ní povedu, je to pro mě obrovská příležitost. 

Koho považujete za největšího favorita na celkové vítězství? 
Myslím si, že ta jména jsou celkem jasná. Je to Keita, Amirkhani, já. A taky Acoidan Duque. Nedivil bych se, kdybychom se v semifinále sešli my čtyři.

A kdo je pro vás černým koněm pyramidy? Bojovníkem, co by mohl všechny překvapit? 
Myslím si, že překvapit by mohl Akonne Wanliss. Je to hodně atletický typ, má extrémně zajímavé dispozice. Sice nepočítám s tím, že by se mohl prostřílet až do finále, čeřit vody by však mohl. Na něj jsem docela zvědavý.

Zraněný Keita se v Ostravě nepobije, Oktagon dal ale fanouškům šanci ho poslat do hry na jiném turnaji. Váš názor?
Má to dvě roviny. Jedna je sportovní, která se tímto trošku porušila, MMA je ale hlavně šoubyznys. Naprosto chápu, že ho fanoušci chtějí v pyramidě vidět, já ho v ní chci vidět taky. Je to jeden z nejlepších fighterů. Když na sebe narazíme, budu jenom rád. 


Jak by se vám líbilo porazit ho ve finále?
Zatím tam ani jeden nejsme. Gamechanger je plný zabijáků, co nás o něj mohou připravit, osobně si ale naše finále umím představit. Byla by to pro mě hodně příjemná záležitost.

Do Gamechangeru jdete coby šampion. Cítíte o to větší tlak, nebo naopak uvolněnost, že to hlavní jste už splnil?
Ani jedno (směje se). Beru to tak, že chci předvést co nejlepší výkon, ukázat se světu. Držet pás Oktagonu je super věc, od své kariéry chci ale ještě víc. Zůstávám dál hladový. Je mi 26 let a potřebuju další těžké zápasy. Věřím tomu, že toho můžu ještě hodně dokázat.

Mimochodem, kam jste si vystavil pás šampiona? 
Zatím nikam. Mám ho v autě, vozím ho furt v kufru (směje se). Jelikož jsem ho bral s sebou na rozhovory, zatím jsem ho nikam nedal, určitě mu ale místo brzy najdu. Vystavím ho u nás v gymu. 

Když přejdeme k zápasu, Korkmaze ještě nikdo neknockoutoval. Láká vás být tím prvním, kdo ho pošle k zemi? 
Určitě ano, ale nebude to nic jednoduchého. Když půjde všechno podle plánu, mohl bych ho v kleci něčím nachytat, Korkmaz je však hodně šikovný. Musím si dát na něj dobrý pozor. On je hodně kreativní, určitě bude skvěle nechystaný. Může se vytasit s nějakou specialitou, která mi nebude tolik sedět, musím být připraven úplně na všechno. Podle mě bude první kolo takové rozťukávací. Když to půjde, v tom druhém ho ukončím. 

Potkali jste se už někde? 
Je to už můj třetí soupeř ze Spitfire gymu, dokonce byl i v rohu Vlada Sikiče. Viděli jsme se na vážení, ale nemluvili jsme tam spolu. Já ty kluky ze Spitfire gymu každopádně trochu znám. Je mi jasné, že stejně jako Sikič s Adasem bude i Torkmaz nesmírně inteligentní fighter. Rozhodně ho nepodcením. 

Vítěz Gamechangeru získá 300 tisíc eur. Už víte, jak byste s nimi naložil? 
Je to velký balík peněz. Kdybych ho vyhrál, zajistím tím lepší život rodině, o což se budu vždycky snažit, peníze jako takové ale pro mě nejsou hlavní motivace. Chci být prostě nejlepší, chci odklidit z cesty úplně všechny. Nejdřív Korkmaze. Chci proti němu dominovat. Stejně jako proti každému, kdo potom přijde. Beru to jako dlouhou cestu, ta je víc než peníze. 


Další články v kategorii

Hvězda Oktagonu řekla ano. Gratulovali i Novotný s Rakičem

12.05.2024Jede na úspěšné vlně, pohodu z klece si přenesl i do soukromí. Srbský bojovník Bojan Veličkovič prožívá možná nejšťastnější ...

Souboj titánů trval jen 14 vteřin. Přilétl na Supermana a bylo vymalováno

12.05.2024Čtrnáct sekund! Tak krátce trvala v sobotu v Gdaňsku válka dvou obávaných titánů. Polský silák Arkadiusz Wrzosek ubil na KSW ...

Náhradní vyzyvatel zatopil pod kotlem, nakonec odkulhal s prázdnou

12.05.2024Druhá obhajoba pozice šampiona weltrové váhové kategorie, to byla hlavní úloha neporaženého Adriana ,Bartose' Bartosińského ...

Pohádka skončila. Kubánský KO ničitel v UFC narazil

12.05.2024Před dalším bojem si vytyčil velký cíl, do roku 2025 se chtěl stát šampionem těžkých vah UFC. O víkendu na své cestě ...

Zběsilost v Procházkově revíru. Novozélanďan zastavil útok rivala po 12 vteřinách

12.05.2024Kolegové Jiřího Procházky se sešli v boji. Carlos Ulberg a Alonzo Menifield poměřili své dovednosti na víkendovém turnaji UFC v St. ...

Těžká váha řádila. Vylepšila rekord UFC, zahodila kraťasy i suspenzor

12.05.2024Další mise populárního tvrďáka, další krůček na cestě amerického obra. Derrick Lewis naskočil o víkendu v St. Louis do ...

Smutek. Hanzlíčkové se olympijský sen rozplynul

12.05.2024Smutek. Byla blízko. A ne jednou, přesto se zápasnice Adéla Hanzlíčková neprobojovala na letní olympiádu, která proběhne za ...

Demoliční bouře v UFC, KO po 37 sekundách. Argentinec kopem uspal soupeře

12.05.2024Brutální finiš, tečka zápasu v prvním kole, destruktivní výhra před limitem. Argentinský střelec Esteban Ribovics sestřelil ...

Vojčák řádil v KSW. Slovenský Mutant zvedákem uzemnil bývalého brankáře Chelsea

12.05.2024Slovenský bojovník Štefan Vojčák má za sebou další skvělý zápas. Na sobotním KSW 94 v polském Gdaňsku získal ...

Načíst další články