Monster by měl už skončit, myslí si slovenský bojovník, který se vrací po těžkém zranění

29.11.2023

Autor: Ondřej Huml

Jozef Wittner.

Jozef Wittner.FOTO: RFA


Když v kleci stál naposledy, při neúspěšné snaze o získání smlouvy v PFL mu Zach Juusola zlomil nadočnicový oblouk, od té doby populární Slovák Jozef Wittner (16-3) nebojoval. Teď se po deseti měsících vrací zpátky do akce. Na sobotním galavečeru RFA 14 v Košicích bude jeho soupeřem nevyzpytatelný Polák Lukasz Dziudzia (6-5-1). "Cítím, že jsem v podobné situaci, jako byl Monster před soubojem s Krtem nebo Hošek před Červinským. Dobře vím, že očekávání je ode mě veliké a já to potřebuji nutně zvládnout," řekl Wittner v rozhovoru pro kaocko.cz.


Jožo, jak moc hladový jste už byl po MMA?
Hladový jsem byl velmi. V posledním zápase jsem utrpěl nepříjemné zranění, při němž toho nešlo moc dělat, teď už jsem ale zcela v pořádku a připraven se pobít. Těším se na to. 

Chcete si tenhle zápas hlavně užít? 
To ano, ale užiju si ho jen v případě vítězství. Až to ze mě všechno spadne. Jinak ne. 

Když jste v Košicích bojoval naposledy, Angličana Chrise Astleyho jste porazil za pouhých 22 vteřin. Jak dlouho plánujete se v kleci zdržet teď? 
To záleží na mnoha proměnných (směje se). Když bude možnost, samozřejmě půjdu po finiši, někdy to však až tak snadné není. Já jsem připraven úplně na všechno. 

Co víte o soupeři? 
Dziudzia je kvalitní fighter z Ankosu. Má spoustu zkušeností, hlavně fyzicky vypadá být hodně silný. Nasbíral i nějaké úspěchy v grapplingu, teď stejně jako já nějaký čas nezápasil. Předtím ale narážel na dost kvalitní protivníky. Sice ne s každým dokázal vyhrát, určitě to ale nebude vůbec snadný soupeř. Jeho největší přednost vidím v tom, že vás umí dostat na zem a tam kontrolovat. Výška a rozsah rukou by měly mluvit ale pro mě. 

Z welteru se vracíte do střední divize, takže váha se vám jistě dělá lépe než předtím…
To ano, vlastně jsem ji začal dělat až tento týden. Ještě mi pár kil zbývá, ale věřím, že to bude v pohodě. Kdybych shazoval znovu do welteru, bylo by to mnohem horší. Fakt nevím, zda bych to ještě vůbec dal. 

I z toho vyplývá, že ve střední váze chcete určitě už zůstat. 
Jsem přesvědčený, že to pro mě bude lepší, tak snad mi to potvrdí i samotný zápas. Ne že bych se stravoval nějak nezdravě, ve welteru jsem ale musel být vlastně nonstop na dietě. A to už dělat nechci. 

Když vyhrajete, bude vám to stačit na titulovou šanci?
Záleží, jaký výkon předvedu. Samozřejmě ale doufám, že to tak bude. Do jiné váhy jsem totiž přestoupil i proto, že kdybych šel o titul ve welteru, musel bych těch 77 kil navážit přesně, přitom já jsem vždycky splnil jen tu povolenou toleranci. Než si ale řeknu o šampiona Dominika Humburgera, musím nejdřív v sobotu vyhrát. To je základ všeho. 

Přesunem do jiné váhy prakticky zaniká šance na váš plánovaný zápas s Monsterem. Co jste říkal na to, že na nedávném turnaji v Praze podlehl Stevenu Krtovi? Překvapilo vás to?
Úplně ne. Pět roků zpátky by byl pro mě Kníže jednoznačný favorit, teď jsem ale předpokládal, že by mohl mít problémy související s jeho věkem. Jelikož jsem se na něj dlouho připravoval, něco o tom vím. Podle mě by už měl Monster prostě skončit. 

Když jste ten zápas viděl, bylo vám o to víc líto, že jste se s ním neutkal?
To ano, líto mi to bylo dost. Minulost už ale nezměním. Jen si tedy myslím, že i pro Monstera by bylo lepší, kdyby místo Krta přijal zápas se mnou a po něm ukončil kariéru. A to ať by vyhrál nebo ne. Neříkám, že bych ho určitě porazil, ale připraven jsem na něj byl. Tím, že šel se Stevenem, nechal na svůj úkor zrodit novou hvězdu. Alespoň takhle to vnímám já. 

Mimochodem, Krt v rozhovoru pro kaocko.cz zmínil, že mu nabídli zápas s vámi. Šel byste s ním? 
Já si soupeře nevybírám. Mám za sebou skvělý tým trenérů a finální slovo mají oni. Kdybych šel však o titul, půjdu s tím, kdo ho v danou chvíli vlastní. A je úplně jedno, kdo by to byl. 

Lákal by vás Krt o to víc, když porazil Monstera?
Takhle to neberu. Na rovinu říkám, že mi Monster zkrátka přijde už moc starý. Podle mě by měl problém s více zápasníky než jenom s Krtem. Hlavně tedy s dobrými wrestlery. 

A je tam někdo v rámci vaší střední váhy, na koho byste měl chuť? Samozřejmě kromě šampiona.
Chtěl jsem jít s Davidem Hoškem, jenže tomu dali Viktora Červinského. Pro mě je teď ale dost složité vybírat si další krok, když jsem ve střední váze dlouho nebyl a v sobotu mě v ní čeká hodně těžký zápas. Navíc cítím, že jsem v podobné situaci, jako byl Monster před soubojem s Krtem nebo Hošek před Červinským. Dobře vím, že očekávání je ode mě veliké a já to potřebuji nutně zvládnout. Svého dalšího soupeře tak začnu řešit až pak. 

A na jaký další souboj v Košicích jste vy osobně hodně zvědavý? 
Soustředím se hlavně na sebe, určitě mě ale zajímá, jak dopadne můj sparing parťák Adam Nagy. Moc lidí o něm zatím neví, ale je to fakt šikovný amatér. Teď ho čeká profi souboj s Martinem Prázdným, tak snad to zvládne. Zvědavý jsem samozřejmě i na titulák těžké váhy mezi Tomášem Možným a Lajošem Pappem. I tam to bude vyloženě styl na styl, což jsou často velmi dobré zápasy. 



Další články v kategorii

Dárek k narozeninám od Oktagonu. Kníže zažije v Bratislavě česko-slovenskou bitvu

10.05.2024Potvrzeno. Čtyři dny před svými sedmačtyřicátými narozeninami se postaví do klece Petr Monster Kníže. A to 20. července v Bratislavě na turnaji Oktagon ...

Populární obr z UFC si zápasovou taktiku vymyslel v garáži. Trenér o ničem neví, dušuje se

10.05.2024Další boj, další těžká mise. Na oblíbeného obra Derricka Lewise čeká o víkendu střet s brazilským hromotlukem ...

Kubánský ničitel sní o titulu těžké váhy v UFC. Soupeře ničí do pár sekund

10.05.2024Pohled na jeho statistiky je fascinující. Robelis Despaigne je sice v MMA a UFC nováčkem, přesto se nevidí příliš daleko od boje o titul v ...

Jsi nechutný. Na hotelu si tě najdu a zbiju tě tam, vzkázal Sanikidze dánskému Žralokovi

10.05.2024I když premiéra v nové váze mu ani trochu nevyšla, je pevně odhodlán v ní řádit dál, na mušku si tam vzal hodně velké ...

Svět oplakává odchod ikony. Elitní boxer a pionýr UFC zemřel v 60 letech

10.05.2024Svět bojových sportů truchlí. Na druhý břeh odešla legenda. Pionýr UFC a elitní boxer Art Jimmerson skonal ve svých šedesáti ...

Procházka a jeho domácí trénink. Najděte lásku v tom, co děláte

10.05.2024Maká, stále v procesu. To platí pro Jiřího Procházku. Ten svůj poslední duel v UFC ovládl, když 13. dubna ukončil na TKO Alexandera ...

Další titulový zápas pro Brichtu. Na galavečeru v Praze se porve o pás šampiona

10.05.2024Pás šampiona polské KSW mu protekl mezi prsty, ten na domácí scéně by ale mohl získat co nevidět. Populárního bojovníka ...

Petrášek, Peňáz i Vémola. Současná forma před historickým Edenem

10.05.2024Organizace OKTAGON MMA zveřejnila na svých sociálních sítích fotku z tréninku v pražském Reinders MMA, na kterém se sešla ...

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

Načíst další články