Hlavní obsah

Muradov půjde znovu do boje. Narazí na Dagestánce s bleskovou premiérou v UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na uzbeckého bojovníka Machmuda Muradova čeká ve slavné UFC další boj. Po necelých pěti měsících od posledního zápasu, který proti Brazilci Caiu Borralhovi nedopadl vítězně, pro změnu narazí na Rusa Abusupijana Magomedova. Rodák z Argunu zvládl premiéru mezi elitou vítězně, na cestě na vrchol mu tak aktuálně stojí další překážka v podobě Muradova. Ten pro změnu bude usilovat o přeseknutí dvouzápasové série bez výhry.

Foto: Craig Kidwell-USA TODAY Sports

Machmud Muradov během nástupu do klece před soubojem s Caiem Borralhem.

Článek

Hotovo, oznámeno. Dvaatřicetiletý Muradov má zhruba poslední měsíc a půl příprav na boj v kleci. Během dalšího vystoupení (3-2) v nejslavnější organizaci světa narazí na nedávného novice v UFC Rusa Abusupijana Magomedova, jehož bilance 25 výher, 4 porážek a 1 remízy budí pořádný respekt. Navíc již zmíněná premiéra mezi elitou nebyla ledajaká, Dagestánec soupeře knokautoval již po 19 vteřinách, a nyní vyhlíží další oběť.

Pro Muradova se naopak bude jednat již o šestý duel v UFC, kam poprvé nakoukl v roce 2019 a následně si připsal tři výhry v řadě. V posledních duelech se ale uzbeckému zápasníkovi zrovna nedařilo. Nejprve přišla překvapivá porážka proti Geraldu Meerschaertovi, který uspěl ve druhém kole na škrcení, v posledním klání pro změnu Muradov nestačil na rozjetého Brazilce Caia Borralha na body.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

„Ne vždy to dopadne tak, jak bychom chtěli. Ale měli bychom být vděční za to, co máme. Nebyl to můj večer. Byl jsem připravený, cítil jsem se dobře, ale v zápase se něco pokazilo. To je sport, soupeři upřímně gratuluji," řekl zklamaně Muradov po posledním duelu, ve kterém plnil roli mírného outsidera.

K souboji ve střední váze proti Magomedovovi dojde 11. března na turnaji UFC Fight Night v Las Vegas, kde budou k vidění další zajímavé boje. Mezi nimi nebude například chybět střet dvojky a trojky bantamové divize Petra Yana s Merabem Dvališvilim nebo souboj těžkotonážníků Alexandra Volkova s Alexandrem Romanovem.

A jak sám Muradov před odletem k poslednímu zápasu přiznal, s UFC má podepsanou smlouvu na tři zápasy. Jeden je minulostí, dva zbývají. Třetí porážka v řadě by jistě nebyla příjemnou zprávou a uzbeckého bojovníka by strčila blíže k propasti.

Reklama

Související témata: