Sleduj nás

Na Diazovi mi záleží, proto jsem mu dal ten největší zápas, vysvětluje White

Na Diazovi mi záleží, proto jsem mu dal ten největší zápas, vysvětluje White
Dana White reaguje na kritiku, že dal Nateu Diazovi na konec kariéry jednu z nejtěžších možných výzev.

Internetem kolují názory, že půjde o holá jatka. Vlk proti ovci, Goliáš proti Davidovi atp. Neutichající kritiky si nemohl nevšímat ani Dana White, který se rozhodl uvést věci na „pravou míru“.

Na tiskové konferenci kladl na důraz, že Khamzat rozhodně není váhově těžším borcem než Nate Diaz, jak si mnozí myslí. A co víc, Nate chtěl původně bojovat o titul. Tak dostal tuto netitulovou verzi šampiona.


„Nesmíte si vymýšlet příběhy, které neexistují a které se nezakládají na pravdě,“ vyčinil Dana White novinářům. „Nate chtěl bojovat o titul. Chtěl šampiona Usmana. To byl jeho původní soupeř. Tak jsme mu dali Khamzata Chimaeva, který je typologicky velmi podobným soupeřem,“ vysvětloval.

„Na Diazovi mi skutečně záleží, mám toho kluka rád, a proto jsem se rozhodl mu vyhovět. Dali jsme mu ten největší možný zápas pro tuto chvíli. On s tím fightem souhlasil, podepsal ho, sám ho chtěl,“ kladl na důrazu.


Samozřejmě, opět by se o tom dalo dlouho diskutovat, jelikož má většina zápasníků odlišný názor. Takový Ariel Helwani dokonce uvedl, že byl Diaz do duelu s Chimaevem donucen, pokud se chce konečně vybojovat ze smlouvy. Šéf UFC to však vidí jinak.

khamzat chimaev

„Nikdy nikoho nenutím přijímat souboje, které ten daný člověk nechce. Mým úkolem je vám nabídnout tři fighty ročně. Je na vás, jestli je přijmete nebo odmítnete. Tyto podmínky jsou pro všechny bojovníky stejné,“ uzavřel Dana White.


Další články