Na Škvora se chystá Angličan se slabostí pro box bez rukavic. Na českého postojáře vyrukoval s netradiční nabídkou

Na Škvora se chystá Angličan se slabostí pro box bez rukavic. Na českého postojáře vyrukoval s netradiční nabídkou Daniel "Dee Dee" Škvor | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na turnaji Oktagon 41 nebude chybět ani Daniel Škvor. V posledních měsících se vzpamatovával z těžké porážky, kterou ovlivnil zdravotní stav i osobní záležitosti, nyní je ale připraven na další bitvu.

Daniel Škvor si v létě minulého roku zajistil páté vítězství v řadě, skoro se zdálo, že jej v Oktagonu jen tak někdo nezastaví. V prosinci jej ovšem překvapil nekompromisní Jorick Montagnac, který se vytasil s perfektním hákem. Za necelou minutu a půl bylo vymalováno.

K zápasu se v krátkosti vyjádřil v rozhovoru pro Max MMA. “Klidně do toho můžeme zabrousit. Byly tam nějaké osobní věci, o kterých se nemluvilo, ani se o nich mluvit nebude. Byla to taková krizová situace v Praze kolem mé práce, sponzorů a podobně. Do toho jsem onemocněl, takže jsme se nedostali na žádné soustředění. A padlo to tam na jednu ránu.” Zároveň přiznal, že v jednu chvíli přemýšlel o zrušení zápasu, nakonec ale nastoupil, mimo jiné také kvůli tomu, aby zúročil přípravu a něco si vydělal.

 

Na Francouze nicméně nezapomněl, rád by se s ním potkal ještě jednou. “Určitě bych chtěl odvetu... Samozřejmě vím, že se k tomu nejdřív musím dopracovat, abych měl vůbec tu možnost.” Škvor dodal, že by takto nemluvil, pokud by ho soupeř zcela deklasoval, to se ale nestalo. “Asi každý zápasník si chce vydobýt druhou šanci, když to dopadne takhle.”

Z těžké porážky se naštěstí rychle oklepal, nyní je připraven znovu naskočit do sedla. Prosincová bitva se na něm nijak nepodepsala. “Já jsem v podstatě vypnutý nebyl. Dostal jsem takový ten neviditelný háček, ale na zemi jsem reagoval normálně. Byl jsem nakouřený, ale to můžeš být i v postoji.” Jeho aktuální zdravotní stav s ním nikdo neřešil, dal si ostatně dostatečně dlouhou pauzu. “Když se podíváš na Kozmu, tak ten dostal daleko větší výplatu. A teď tam šel znovu. Takže si myslím, že spíš tam by se mělo něco řešit, nad něčím se zamýšlet. Za mě to byl daleko větší problém, třeba půl roku bych ho nepustil zápasit.”

Na zápas v Liberci kývl Dan Vinni. V MMA drží bilanci 18 výher a 17 porážek, držitel černého pásku má v oblibě submise, obzvlášť páky na ruce či škrcení. V posledních letech se však prakticky výhradně věnuje boxu bez rukavic. Na Škvora už reagoval na sociálních sítích, elitnímu postojáři poslal netradiční nabídku. “Věnuje se jen bare knuckle boxu, takže si to se mnou chtěl dát jen na ruce, že se dohodneme a nebudeme se kopat, házet a tak. Ale na to já nepřistoupím.”

Škvor si sice uvědomuje, že se Vinni může pochlubit slušnou sbírkou submisí, nečeká ale, že by něco podobného předvedl i v Liberci. “Vzhledem k té jeho poslední kariéře si nemyslím, že by měl tendenci tahat to na zem, takže uvidíme. Sám moc nevím, co od něj čekat.”

Jak to celé dopadne, to se dozvíme už příští týden v sobotu. Do Liberce přijede také Karlos Vémola, o hlavní zápas se postarají Jonas Magard a Gustavo Lopez.

Zdroje:  Max MMA

Nejnovější články