Hlavní obsah

Napětí před titulovou bitvou. Narodil jsem se ve válce, boj mám v krvi, vzkazuje Čečenec neporaženému Čechovi

Již 13. května čeká první titulová obhajoba jednoho z největších postojářských talentů domácí scény Václava Siváka. Pás šampiona K-1 organizace RFA bude střežit před Rakušanem čečenského původu Ruslanem Tokhtarovem. A ten se třiadvacetiletého českého talentu rozhodně nebojí. „Jsem bojovník a mám to v krvi. Narodil jsem se ve válce, takže si ty dětské řeči může odpustit,“ vzkazuje velezkušený šampion před titulovou bitvou v Havířově.

Foto: RFA

Václav Sivák s pásem šampiona organizace RFA v K-1.

Článek

Pro neporaženého Siváka (22-0) se jedná o letošní první duel. Kvůli zdravotním problémům byl začátkem února nucen zrušit titulový souboj v ruské organizaci RCC, kde se měl postavit tamnímu šampionovi Kiamranu Nabatimu. „Byl jsem zraněný. Nechtěl jsem říkat, že jsem měl zraněnou ruku, se kterou bojuji dva nebo tři roky. Po zápasech v rozmezí 1-3 měsíců ta ruka byla zase na nic. Lékař mě kvůli tomu nepustil," prozradil český talent, jenž si do Ruska v nejbližší době dveře nezavírá. „Je to v hledáčku," přiznává.

Ještě před případným zahraničním střetem se ale popasuje na domácí půdě v rámci titulové obhajoby organizace RFA. Vybojovaný pás v K-1 z konce loňského roku bude chtít ukořistit vyzyvatel Ruslan Tokhtarov. Rakušan je šampionem WKFA a WAKO, na profesionálním bojišti má za sebou přes čtyři desítky zápasů. Není proto divu, že si na mladšího rivala věří.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený VACLAV SIVAK (@badsivak)

„V mém rodném Čečensku je normální bojovat. Jsem bojovník a mám to v krvi. Musel jsem se probojovat jak v osobním, tak ve sportovním životě. Strach ze Siváka nemám, narodil jsem se ve válce, takže si ty dětské řeči může odpustit. Titul bude můj!" vzkazuje soupeři před titulovou bitvou, která proběhne již 13. května a bude hlavním zápasem galavečera RFA v Havířově.

Tyto řeči však jednoho z nejlepších domácích postojářů nechávají naprosto klidným. „Takových slov jsem slyšel milion. Každý Čečenec nebo podobně, si myslí, že je něco jiného. Všichni jsme ale stejní. To si jen oni říkají mezi sebou. Nemělo by se zapomínat, že jsem cikán. Jsem úplně něco jiného. Nepotřebuju někomu říkat, že jsem cikán, že jsem lepší. Jsem lepší, protože tvrdě dřu," odpověděl Sivák pohotově.

„Jestli říká, že jsem neměl tak tvrdého soupeře, tak třeba on bude tvrdší, ale já rychlejší. Vůbec se toho nebojím, nemám z toho žádný respekt. Moc dobře ví, co ho čeká. Proto si říká, že je takhle tvrdý. Sází jenom na to. Stejně dopadl i předchozí soupeř," pokračoval třiadvacetiletý Sivák, který titul vybojoval díky skalpu rivala Patrika Záděry.

Foto: RFA

Václav Sivák (vlevo) a Alexis Laugeois během souboje.

Doposud jediný šampion organizace RFA bere titulovou obhajobu jako normální zápas. „Nic to pro mě neznamená. Byl bych jen šťastný a rád bych viděl, že příprava jde tak, jak má. Proto zápasíme. Díky tomu vidíme, že naše příprava je kvalitní," uvědomuje si neporažený talent, jenž v minulých týdnech vyrazil za přípravou i do slunného Thajska.

Diváci se tak mají na co těšit. Postojářská bitva je velkým lákadlem. „Já i můj trenér známe jeho (Sivákovy) silné a slabé stránky. Všichni uvidíte, že se v Havířově odehraje brutální válka," těší se Tokhtarov.

Reklama

Související témata: