Hlavní obsah

Následky podezřelého zápasu: Bojovník je na vedlejší koleji. Nemůžeme to ignorovat, reaguje promotér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdánlivě rutinní zápas v kleci bude mít ještě v nejbližší době dohru. Nedávný střet slovenského bojovníka Gábora Borárose a Izraelce Kirilla Medvedovskiho v organizaci Fabriq MMA totiž čelí vážnému podezření z podvodných sázek, které zaznamenaly největší tuzemské sázkové kanceláře Tipsport a Fortuna. Partnerská organizace Oktagon MMA tak rázně jednala a prvně jmenovaného až do vyšetření případu odstavila na vedlejší kolej. „Tipsport je extrémně naštvaný a tvrdí, že má jednoznačné důkazy o zfixlování,“ řekl promotér Ondřej Novotný.

Gábora Borárose stahuje Oktagon ze zápasů. Do vyřešení celé kauzy podvodných sázekVideo: Sport.cz

 
Článek

A o co se vlastně jednalo? Sázkové kanceláře totiž 25. února shodně zaznamenaly podezřelé sázky v nezvykle vysokém objemu na výhru Borárose přesně ve druhém kole. Právě během druhé pětiminutovky zápas skutečně skončil (přesněji po pěti vteřinách) a nad regulérností zápasů se v následných hodinách vyrojily pořádné otazníky. Fanouškům přišlo podezřelé i to, že první kolo bylo víceméně bez snahy bojovníků zápas ukončit.

Jednat pochopitelně musela i partnerská organizace Oktagon MMA, pod kterou slovenský bojovník rovněž nastupuje. „S Tipsportem jsem o tom samozřejmě mluvil a jsou extrémně naštvaní. Tvrdí, že mají jednoznačné důkazy k tomu, že to bylo jednoznačně zfixlované. Moje otázka je, jak moc je ta vina Gáborova a jak moc se můžeme bavit o tom, že v jeho případném světě to vlastně vůbec chápe. Nevím, co předvede," řekl promotér a spoluzakladatel organizace Ondřej Novotný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Boráros Gábor (@boraros_gabor)

Před soubojem se totiž očekával rychlý zápas. Se svižnou prací slovenského ranaře počítali i někteří fanoušci, kteří si troufli uzavřít sázky na výhru v prvním kole v kurzu 1,5. Vše navíc umocňoval i fakt, že ačkoli duel proběhl v domluvené váze do 88 kilogramů, Izraelec „podvážil" neuvěřitelných 7 kilogramů a na váhovém pultíku se objevila číslice 81.

„Ta vlna nas*anosti, protože naštvanost je málo, je u fanoušků tak velká, že to rozhodně nechceme ignorovat," přiznal Novotný a potvrdil, že Borárose až do vyšetření případu odstaví na vedlejší kolej. „Gábor Boráros v tuto chvíli oficiálně stažen ze zápasu v Liberci (15. dubna - pozn. red.). Podezření je tak velké, že to nemůžeme ignorovat. Stahujeme ho do té chvíle, dokud se ten incident nebo kauza nevyšetří," doplnil.

K ožehavé kauze se rozhodl vyjádřit i již zmíněný Boráros, který vše odmítá. „Bez ohledu na to, co se děje v kleci nebo mimo ní, se mě vždy snaží pošpinit (nepřející lidi) a vymýšlejí obrovské nesmysly! Je to můj poslední zápas, který jsem chtěl ukončit ve 3. kole, abych co nejvíc zápasil. Bohužel se ale soupeř ve 2. kole zranil a nemohl se postavit," reagoval s údivem první šampion Oktagon Výzvy.

Pořádně to vřelo! Keitu a Sanikidzeho museli od sebe několikrát odtrhávat. Opravdu se nemají rádiVideo: Sport.cz

„Gábora milujeme tak, jak si nikdo z vás nedovede představit. Vztah je na nějaké úrovni. Respektuji, že každý v životě může udělat chybu, někdo jich naseká nesmysl. To se může stát, ale všechno má své meze. Nechci dělat soudy a odsuzovat ho, ale zároveň vnímáme, že nemůže být zrnko pochybnosti. Už vůbec ne nad Oktagonem. A to je to, o co nám jde," dodal Novotný. Není přitom vyloučeno, že se do vyšetřování kauzy zapojí i policie.

Reklama

Související témata: