Hlavní obsah

Nastal správný čas! Evropský gigant se přesouvá do Česka, do akce půjde řada domácích tváří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec spekulací. Největší evropská bojová organizace KSW se v příštím roce poprvé ve své bohaté historii podívá do České republiky. 25. února se polský gigant naplno předvede v liberecké Home Credit Areně, kde před zraky tisíců diváků budou zápasit i čeští bojovníci v čele s těžkotonážníkem Michalem Martínkem. „V Česku jsme to chtěli udělat už minulý rok, teď je ale ten správný čas,“ uvedl pro Sport.cz promotér a spoluzakladatel KSW Martin Lewandowski, který vše oficiálně oznámí během velkolepého turnaje KSW 77.

Foto: KSW

Český bijec Michal Martínek se představí na turnaji KSW 79 v Liberci.

Článek

Byla to jen otázka času a nyní má vše oficiální obrysy. Největší evropská bojová organizace KSW se po řadě spekulací dočká turnaje v České republice, kam zavítá v příštím roce. „Už nějakou dobu jsme chtěli zavítat do České republiky, ale na celý eventový průmysl stále dopadají covidové následky. Spousta míst po celém světě je obsazena z důvodu všech možných překládání akcí, ať už jde třeba o sportovní události, koncerty, různá představení a podobně," popisuje promotér KSW Martin Lewandowski.

„V loňském roce jsme měli příležitost uspořádat turnaj v České republice, ale nebylo to pro nás vhodné. Z různých důvodů nemá smysl takovou akci uspěchat a neudělat ji podle takových podmínek, jaké si my představujeme. Teď máme takovou možnost a je správný čas. Fanoušci uvidí to nejlepší, co KSW může nabídnout," věří Lewandowski.

Foto: KSW

Promotér a spoluzakladatel polské organizace KSW Martin Lewandowski.

Dějištěm galavečeru, který se uskuteční 25. února 2023, bude liberecká Home Credit Arena. „Pro naší první akci jsme cítili, že Liberec je ideální místo. Do budoucna bychom se však mohli podívat do Ostravy, Prahy nebo třeba i do Brna," vyhlíží budoucnost vratislavský rodák. „Pro nás je to výborné místo, protože samotné město je skvělým trhem a má dobrou geografickou polohu. Jak směrem do Prahy, tak do Polska. I proto cítím, že to bude speciální akce, kde se polští a čeští fanoušci mohou potkat a společně si užít MMA," doufá jeden ze dvou spoluzakladatelů.

Na turnaji s pořadovým číslem 79 bude zápasit i řada českých bojovníků. Zatím jediným oficiálně potvrzeným bijcem je těžkotonážník Michal Martínek, kterého od účásti na premiérovém turnaji polské asociace v Česku neodradil ani kontroverzní výsledek ze zápasu s Danielem Omielanczukem.

„Vztahy spolu máme dobré, nebyla to jejich chyba. Naopak se KSW k tomu postavila stejně dobře jako vedení, takže není potřeba z toho dělat nějaké závěry. Polští fanoušci mi ukázali obrovskou podporu, měl jsem stovky soukromých zpráv. Tyhle věci se počítají," těší Martínka, jehož účast potvrdila i sama organizace.

„Michal Martínek bude zápasit na KSW 79 a jeho soupeře oznámíme v nejbližších dnech. Každopádně je to protivník, kterého on sám chtěl a bude to opravdu zajímavý boj," potvrdil šéf KSW. Na akci se navíc představí i legendární britský těžkotonážník Philip De Fries, který bude již poosmé obhajovat titul těžké váhy.

Foto: KSW

Český bojovník Michal Martínek (vpravo) má v KSW za sebou již dva duely.

Zdaleka se ale nebude jednat o jedinou domácí tvář, která se na severu Čech předvede. KSW bude čerpat i z dobrých vztahů s českou-slovenskou organizací RFA, která do hry vypustí další borce. „Pustili jsme více zápasníků. Dokonce jeden z nich dost možná bude jedním z hlavních zápasů," přiznal promotér RFA Boris Marhanský.

„Některé české bojovníky už máme v KSW pod smlouvou a pravděpodobně na této kartě budou zápasit. Stejně tak některé nové vzrušující tváře, pro které by se jednalo o něco mimořádného. Na oznámení dalších jmen si ale budeme muset ještě chvíli počkat," uvedl Lewandowski.

České publikum tak okusí další turnaj zahraniční organizace. „Očekávám podporu a určitě nebudu sám. Fanoušci si určitě tenhle turnaj užijí, je to historicky poprvé na našem území. Polští diváci se chovají velice férově, očekávám, že z toho vzejde něco pěkného," věří Martínek, který v polské organizaci má bilanci jedné výhry a jedné porážky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

„Jsem hrdý na to, že vidím, jak se tomuto sportu v Česku daří. Dělá mě to opravdu šťastným. MMA se věnuji opravdu dlouhou dobu a pamatuji si, kdy o něm nikdo nemluvil a bylo vnímáno jako podzemní sport. Možnost vidět, jak tato země přijímá MMA, je něco neuvěřitelného. Čeští fanoušci mi připomínají ty polské, jsou pro to stejně zapálení," netají nadšení Lewandowski.

V roce 2023 se přesto bude jednat o jediný turnaj KSW v Česku. „Na celý rok máme naplánovaný velmi nabitý program s celkem dvanácti akcemi a chceme navštívit ještě další zahraniční trhy," doplnil sedmačtyřicetiletý šéf a promotér v jedné osobě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.