Hlavní obsah

Návrat jako hrom. Legenda se vrátila se vší parádou, po rychlé práci hýčká titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neskutečné! Neuvěřitelným způsobem se do klece vrátil jeden z nejlepších bojovníků všech dob Američan Jon Jones, který po tříleté odmlce okamžitě vybojoval titul těžké váhy v duelu proti Francouzi Cirylu Ganemu. Stačily k tomu 2 minuty a 4 vteřiny! Nekompromisně nasazená gilotina totiž byla účelná a návrat se na uplynuvším turnaji UFC 285, který si mimo jiné nenechal ujít ani český bojovník Jiří Procházka, povedl se vší parádou.

Foto: ČTK/AP

Američan Jon Jones se vrátil po třech letech a okamžitě vybojoval pás šampiona těžké váhy.

Článek

Od návratu dnes již pětatřicetiletého bojovníka nikdo nevěděl, co očekávat. Kvůli různým osobním problémům v kleci absentoval více než tři roky a nebylo tajemstvím, že někteří spekulovali, zda se vůbec dokáže vrátit k formě, kterou si držel právě v roce 2020. A dokázal to. Comeback před napjatými fanoušky navíc svedl v těžké váze, která pro něj zároveň představovala hodně těžkou výzvu.

Organizace UFC totiž legendárního bijce podpořila okamžitým bojem o titul. Jones tak měl jedinečnou šanci vrátit se se vší parádou, což se do puntíku povedlo. Hlavní zápas uplynuvšího turnaje UFC 285 totiž trval pouze 124 vteřin, děly se totiž málo očekávané věci, nad kterými fanoušci bojových sportů možná ještě teď nevěřícně kroutí hlavou.

Jones krátce po druhé minutě sáhl k netradičně překvapivému škrcení, které jeho rival musel odklepat. Z návratu do klece tak byl comeback jako hrom, navíc v nejtěžší možné váhové kategorii, kam Američan vplul ve velkém stylu. „Jsem nadšený, na návrat jsem pracoval tak dlouho. Konečně jsem se dočkal!" hlásil Jones nadšeně po získání titulu.

O své výhře byl přesvědčený. „Stěžejní bylo to, že se mi povedlo vzít soupeře na zem. Pak už jsem si byl jistý, že mě výhra nemine. Na zemi jsem totiž sinější než kdy dříve, věděl jsem, že s ním rychle skoncuju," pokračoval pětatřicetiletý rodák z Rochesteru, jenž se stal novým šampionem těžké váhy.

Jednoho soupeře vyřídil, vzápětí ukázal na dalšího. „Chcete vidět, jak porazím Stipeho Miocice? Vím jednu věc. Je to zápas, který lidé chtějí vidět. Doufám, že Stipe trénuješ. Jsi nejlepší těžká váha všech dob a o souboj s tebou hodně stojím," nechal se slyšet Jones na konto již čtyřicetiletého těžkotonážníka, který naposledy zápasil před rokem a půl.

Neuvěřitelně rychlou titulovou bitvu sledoval přímo z místa dění i nejúspěšnější český bojovník Jiří Procházka, který poslední týdny tráví právě ve Spojených státech amerických, kde i nadále rehabilituje a pomalu zatěžuje zraněné rameno. V ochozech beznadějně vyprodaného stadionu si ale našel čas na staredown s nejspíš příštím soupeřem o titul, současným šampionem polotěžké divize Američanem Jamahalem Hillem.

Na turnaji se konala ještě jedna titulová bitva, která rovněž přinesla překvapení. Dlouholetá šampionka muší divize Valentina Ševčenkovová totiž po pěti letech padla, v titulové bitvě jí na submisi zvanou "face crank" dokázala ve čtvrtém kole utáhnout Mexičanka Alexa Grassová. Zkrátka další neuvěřitelný příběh.

Reklama

Související témata: