Návrat krále! Kdy a proti komu by se měl Jon Jones konečně vrátit do oktagonu?

Návrat krále! Kdy a proti komu by se měl Jon Jones konečně vrátit do oktagonu? Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Vypadá to, že návrat jednoho z nejlepších bojovníků v dějinách MMA dostává konečně reálné parametry. UFC chystá raději i záložní plán.

Jon Jones patří bezpochyby k těm největším hvězdám UFC. Přestože jsme jej už skoro tři roky neviděli v kleci, stále si vzhledem k jeho neuvěřitelné kariéře udržuje status jednoho z nejlepších bojovníků historie sportu. 

To dokazuje i fakt, že přestože se naposledy ukázal v kleci v únoru 2020 proti Dominicku Reyesovi, stále se drží v TOP 15 žebříčku UFC pound-for-pound napříč všemi váhovými kategoriemi. V žebříčku polotěžké i těžké váhy, kam vyhlásil přesun, ale nefiguruje. 

To ovšem nic neznamená. Návrat takového jména, jakým Jon Jones nepochybně je, připadá v úvahu pouze do souboje, který bude mít titulové parametry. Jenomže čas plyne a fanoušci MMA ztrácejí trpělivost. 

Legenda MMA sice zůstává aktivní na sociálních sítích, kde hodnotí a vyzývá kdekoho, nicméně návrat do klece je stále v nedohlednu. Dlouho to vypadalo na jeho zápas se Stipem Miocicem na Procházkově UFC 282, jednání ale ztroskotala na americko zápasníkovi s chorvatskými kořeny. 

Nyní to ale vypadá, že přece jen svitla jiskřička naděje. Server MMA Junkie totiž přišel s informací, že zná termín a soupeře pro Jonesův návrat! Měli bychom ho konečně vidět zápasit již v prvním kvartálu příštího roku. Konkrétně březnové UFC 285 v Las Vegas by mělo být tím galavečerem, který bude patřit návratu legendy. A soupeř? Tím má být údajně šampion těžké váhy Francis Ngannou, pro kterého by to byla třetí a papírově nejtěžší obhajoba. 

Problémem by mohlo být zranění kamerunského „Predátora“, které se táhne již od lednového zápasu s Cirylem Ganem, Ngannou má být ale údajně připraven. A kdyby ne? UFC má prý záložní plán. Zastoupit by jej mohla trojka divize Curtis Blaydes. 

Znamená to tak, že Stipe Miocic je prozatím z bojů o titul mimo? Situace v divizi napovídá, že pokud by se Jones opravdu utkal s šampionem Ngannouem, na Miocice zbývá jednička divize Cyril Gane. Situace v těžké váze tak nabývá na zajímavosti a fanoušci si již přejí, aby se divize po zranění šampiona dala opět do pohybu. 

Zdroje:  UFC , Sherdog , mmajunkie.com

Nejnovější články