Nechce bojovat, sebereme mu pás. Šéf ONE se pustil do neporaženého kickboxerského šampiona

Nechce bojovat, sebereme mu pás. Šéf ONE se pustil do neporaženého kickboxerského šampiona Jonathan Di Bella | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Měl být novou hvězdou bojové organizace ONE Championship, premiéru zvládl na výbornou, pak se ale něco pokazilo a kanadsko-italský kickboxer marně čeká na další zápas.

Když Jonathan Di Bella loni na podzim přišel do organizace ONE Championship, dostal tam okamžitě šanci zabojovat o kickboxerský titul. Neporažený Kanaďan nezaváhal a pás ve váze do 56,7 kg získal, když po pětikolové bitvě porazil na body Číňana Zhanga Peimiana.

Od té doby jsme ale Jonathana bojovat neviděli. Proč? To je tvrzení proti tvrzení.

"Nechce titul obhajovat," prohlásil šéf ONE Championship Chatri Sityodtong na tiskové konferenci po posledním turnaji, když se novináři na šampiona zeptali. "Chceme domluvit odvetu se Zhangem, ale on ví, že po čtyřech kolech jasně prohrával. V pátém kole měl ale štěstí a kopl Zhanga do hlavy. Možná mu pás sebereme."

Od promotéra trochu zavádějící informace, jelikož to z jeho vyjádření vypadá jako by Di Bella vyhrál na KO. Tak tomu ale nebylo a zvítězil na body, předchozí čtyři kola tedy nemohl na body jasně prohrát, to nevychází.

Následně Chatri dodal, že Jonathana sice chápe, aby na něj vzápětí opět apeloval. "Když získáte pás ONE, dostane se vám uznání, fanoušků a sponzorů. Spousta věcí. Můžete se stát filmovou hvězdou. On je z Kanady a tam je superstar. Ale zápasí s čínským bojovníkem a prohraje... Chápu to, ale není to fér. Když v tomto sportu máte možnost bojovat na hlavním turnaji ONE, tak to znamená že jste nejlepší z nejlepších. Musíte tedy mít zodpovědnost. Je to profesionální zápasení. Když vyhrajete pás, musíte mít zodpovědnost a obhajovat ho."

Má to ale háček, nikdo z ONE prý Jonathana od jeho vítězství nekontaktoval. "Žádná gratulace, žádné novinky ohledně zápasu," uvedl italsko-kanadský fighter pro server Beyondkick. "Žádal jsem, abych mohl bojovat 5. května v Kolorádu bojovat se Zhangem nebo Danielem Williamsem, protože mě vyzval. Z ONE odpověděli, že tyhle zápasy nechtějí. Víc než šest měsíců jsem nevěděl, kdy budu svůj titul obhajovat. Viděl jsem, že Zhang bojovat a já pořád netušil, kdy budu zápasit já. Dostal jsem nabídku na zápas s ním v červnu, začal jsem tedy přípravný kemp, ale oni to pořád posouvali, aniž by uvedli důvod. Jak svět ví, má výhra nad Zhangem nebyla náhoda, jelikož jsem ve své premiéře dal fanouškům jeden z nejlepších zápasů loňského roku. Mělo se mi dostat respektu, ne diskreditace. Obvzlášť s přihlédnutím k tomu, že jsem tři roky před tím v kickboxu nezápasil."

Na zápasovou nevytíženost si ve ONE v minulosti stěžovalo už několik bojovníků. Nejhlasitěji asi jedna z nejlepších kickboxerek Anissa Meksen, která nakonec z organizace odešla a připravuje se na debut pod pravidly MMA, který by mě proběhnout v organizaci ARES FC. Učiní podobný krok i Di Bella, anebo dojde na jeho odvetu s čínským fighterem?

Zdroje:  beyondkick

Nejnovější články