Hlavní obsah

Bývalý zápasník UFC zkritizoval homosexualitu, přirovnal jí k útoku Satana na společnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli už více než rok nezápasí, stalo se jeho jméno znovu terčem diskusí. Bývalý bojovník slavné UFC Nate Marquardt totiž nešetřil upřímností na sociálních sítích, kde přilákal radar pozornosti po jeho homofobních poznámkách během sledování turnaje UFC Fight Night 219. A nepřestával ani poté, co mu to dali lidi pořádně „sežrat“.

Foto: USA Today

Bývalý UFC bojovník Nate Marquardt. Archivní foto.

Článek

43letý bývalý šampion organizace Strikeforce, který v elitní asociaci UFC strávil zhruba třináct let, nastartoval emoce fanoušků stručným příspěvkem, jenž se týkal reklamy populární stanice ESPN+, v jejíž záběrech se líbali dva muži. A právě tento úsek vyvolal v Marquardtovi znechucení.

„Páni, nechutná reklama, na kterou se na ESPN dívám s mými dětmi. Musím jim říct, aby se na to nedívaly, protože nechci, aby viděly dva líbající se muže,“ napsal bývalý profesionální bojovník, který svůj příspěvek doplnil o „zvracející smajlík“. A ačkoli bývá zvykem, že kontroverzní příspěvky bývají kvůli radám od manažerů nebo lidí z PR oddělení zpravidla do několika hodin smazány, tentokráte tomu tak nebylo.

Američan se naopak v diskusi pod příspěvkem obhajoval a v některých případech poukazoval na citace z bible. Při jednom z komentářů se ale nebál zajít ještě o něco dál. „Všichni gayové jsou nechutní, homosexualita je destruktivní pro společnost. Je to útok na společnost od Satana a výsledek toho, proč se lidé odvracejí od boha,“ pokračoval zkušený bojovník s tím, že všichni tito hříšníci jsou „hodni smrti“.

Marquardta, který během kariéry otevřeně hovořil o své křesťanské víře a jeho twitterový účet „zdobí“ fotografie s nápisem „Ježíš je král“, se přesto malé procento diskutujících zastalo a jeho nenávistný příspěvek podpořilo. Ozval se ale například také americký herec Ricky Barksdale, který naopak poukázal na to, že se Marquardt rovněž biblí neřídí.

„Přestaň svou nenávist schovávat za bibli. Matouš řekl: ,Nesuďte, nebo budete souzeni vy. Jakým soudem totiž soudíte, takovým budete souzeni, a jakou míru měříte, takovou vám bude odměřeno,‘,“ reagoval Barksdale. „Ježíš však také řekl: ,Nové přikázání vám dávám, abyste se milovali navzájem, jako já jsem miloval vás, i vy se milujte navzájem,‘,“ doplnil.

Diskuse neutichla, naopak. „Bůh stvořil muže a ženu, aby spolu žili. Je to zřejmé. Homosexualita je vzpoura vůči bohu. Proto je to odporné. Není to přirozené a je to samozřejmě špatné, špatné pro společnost. Stejně jako HIV, AIDS a podobně,“ odpověděl bývalý titulový vyzyvatel UFC ve střední váze, který byl po premiéře v elitní organizaci suspendován kvůli pozitivnímu testu na doping. Výhra mu ovšem zůstala v platnosti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články