Hlavní obsah

Nejlepší český boxer jde do akce! Postaví se mu šampion z Bosny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší český boxer současnosti Vasil Ducár jde do akce. V pátek se v Olomouci představí v souboji proti úřadujícímu bosenskému mistrovi Džemalu Bošnjakovi, který českého šampiona prověří před červnovým zápasem o český titul. "Výběr soupeře byl takový, aby co nejvíce odpovídal stylu Viktora Trushe," vysvětluje Ducár.

Foto: Jiří Šimeček

Vasil Ducár znovu potvrdil post české boxerské jedničky.

Článek

Na ukrajinského rodáka s českým pasem narazí Ducár už za necelé dva měsíce, i proto bude duel Bošnjakem netradičně do 95 kilogramů, což je o čtyři kilogramy více než limit křížové váhy, ve které Čech boxuje. "Tohle jsem hodně ocenil, protože bych jinak musel shazovat váhu dvakrát během poměrně krátkého období," vysvětluje česká profesionální jednička

Nadcházející souboj bere jako ostrou přípravu. "Bošnjak je tvrďák z Bosny, který boxuje v otočeném gardu. Momentálně je 111. na světě, což je velmi kvalitní postavení a vlastně jsem s tak vysoko postaveným boxerem v poslední době neboxoval," líčí rohovník.

Vítězná tečka Vasila Ducára za rokem 2022. Do titulového zápasu nastoupil se zánětem v ruce a jel na jistotuVideo: Sport.cz

"Má hodně tvrdou zadní ruku, kterou posílá borce na zem. Když boxuje v zahraničí, tak jsou jeho zápasy hodně vyrovnané a nedávno navíc vyhrál mistrovství Bosny, takže to vůbec nebude lehký soupeř," hodnotí kvality soupeře znojemský rodák, kterého brzdily během přípravy zdravotní komplikace, takže se necítí v optimální pohodě. "Už jsem byl připravený lépe. Tentokrát mě na týden vyřadilo menší zranění a navíc jsem měl i nemocnou manželku a děti. Sešlo se toho hodně. Ale i tak doufám, že zápas zvládnu."

Na galavečer v Olomouci se každopádně moc těší. "Bude to extrémně nabité. Těším se hodně na zápas Pavla Polakoviče, který bude boxovat o titul WBC. Den před zápasem je skoro vyprodáno, takže bude i skvělá atmosféra," dodává Ducár.

Reklama

Související témata: