Nejtvrdší KO na Oktagonu 43, Mazúch našel Italovu bradu, pak byl nucen oslavit vítězství

Nejtvrdší KO na Oktagonu 43, Mazúch našel Italovu bradu, pak byl nucen oslavit vítězství Marek Mazúch právě knockoutoval Melilla | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Marek Mazúch se po dvou porážkách vrátil ve velkém stylu na vítěznou vlnu. Ondřej Novotný ho pak vyhecoval, aby vítězství pořádně oslavil.

 

Marek Mazúch je jedním z těch bojovníků, jejichž soupeřům se do klece určitě nenastupuje snadno, slovenský bijec má totiž v rukách granáty a riziko tvrdého knockoutu od něj není zrovna malé. V Oktagonu se mu to ale zatím nedařilo ukázat. V prvním zápase zvítězil před lety těsně na body, a když se loni po dlouhé pauze do největší česko-slovenské organizace vrátil, byly z toho dvě prohry před limitem.

V pražské O2 aréně ho nyní čekal Giovanni Melillo. Italský tvrďák se podle všeho nezalekne žádné výzvy, což potvrdil třeba tím, když vzal na poslední chvíli souboj s fenomenálním Michaelem "Venomem" Pagem. Ani v Oktagonu neměl snadný začátek. Nejprve totiž narazil na Matěje Peňáze a následně se střetl s Vlastem Čepem. Ani v jednom případě nezvítězil a nelichotivou bilanci toužil napravit právě s Mazúchem.

Ten jako by chtěl dát Melillovi hned první kombinací najevo, s kým má tu čest. Ital se mu ale pod údery potopil, svázal ho do klinče a přišpendlil na pletivo. Z téhle pozice se mu ale nedařilo vůbec nic vytěžit. Dvě minuty před koncem kola ho pak Mazúch konečně přetočil a podařilo se mu vysmýknout ze sevření. Hned na to rozjel přestřelku, ale Ital se opět zachránil klinčem. Bylo vidět, že tohle je jeho jasná strategie, aby Slováka co nejvíc unavil a eliminoval tím jeho destruktivní sílu.

Druhé kolo mělo naprosto odlišný průběh. Mazúch zpomalil, Melillo si naopak začínal věřit. Když ale Marek po dvou minutách trefil, Ital šel na zadek. Okamžitě se sice zvedl, ale konec přišel hned vzápětí. Mazúch rozjel takovou salvu, že to byla jen otázka několika sekund.

Zatímco většina zápasníků by se v tu chvíli jala oslavovat, sedmadvacetiletý Slovák zůstával ledově klidný, jen se spokojeně usmíval. Moderátor Ondřej Novotný ho ale nakonec vyhecoval, aby vyskočil na břevno klece a moment slávy si před zaplněnou O2 arénou užil dosyta.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články