Největší překvapení v UFC! Alexa Grasso málem rozdrtila čelist Valentině Shevchenko a vzala si její titul

Největší překvapení v UFC! Alexa Grasso málem rozdrtila čelist Valentině Shevchenko a vzala si její titul Shevchenko padla do pasti. Takhle se Alexa Grasso stala šampionkou | zdroj: Profimedia

Říká se, že na každého chlapa existuje chlap, který ho dokáže porazit. A vypadá to, že to samé platí i v ženském MMA.

Po dlouhých 5 let střežila Valentina Shevchenko svůj trůn královny muší divize v UFC a své soupeřky válcovala jednu za druhou. Její dominance byla neúprosná a UFC ji posílalo soupeřky jako na porážku. Celkem sedmkrát obhájila svůj šampionský titul, až dnes nakonec narazila na poměrně nenápadnou Alexu Grasso, která ji o titul obrala.

29letá mexická bojovnice se tak postarala o jednu z největších překvapení v ženském MMA, protože jen málokdo tipoval, že by na Valentinu měla dostatečně velké zbraně. Jak se ale ukázalo, Alexa šla do zápasu velice dobře připravena a Valentinu potrestala za jednu z mála chyb, které kyrgyzská bývalá šampionka udělala.

Zápas začal opatrně, ale brzy se ukázalo, že Alexa má velice rychlé ruce a Valentině tím nadělala pár problémů. Zatímco Shevchenko používala především své silné kopy a občas Mexičanku překvapila takedownem, Alexa se držela především rychlého boxingu a nijak zvlášť svůj styl nekombinovala. První kolo mohlo jít za vyzyvatelkou, ale další dvě kola přece jen Valentina zařadila vyšší rychlost a i když ani jedna té druhé nic nedarovala, tahala šampionka za delší konec.

Valentina Shevchenko vs. Alexa Grasso Otočka se nakonec Valentině v zápase s Alexou Grasso stala osudnou | zdroj: Profimedia

Ve čtvrtém kole se ale všechno změnilo a diváci jen nevěřícně koukali, co se to v kleci děje. Valentina chtěla Alexu kopnout jedním ze svých spinning-back kicků, ale ta se kopu všas vyhla a naskočila Valentině na záda. Odtamtud ji Alexa vzala hned na zem a začala škrtit. Neměla sice předloktí pod bradou, aby ji mohla čistě škrtit tepny, ale svoji ruku ji omotala kolem čelisti a začala Valentinu nelítostně drtit. Takové škrcení nejen, že velice bolí a může vést i ke zlomené čelisti, ale častokrát dokáže také uzavřít tepny a uspat bojovnici do bezvědomí. Bylo vidět, že Valentina nechce odklepat za nic na světě, ale nakonec přece jen rukou párkrát plácla a odevzdala tak Alexe svůj titul. Ta tak přepsala historii a stala se první mexickou ženskou MMA šampionkou UFC.

Alexa tomu nemohla uvěřit: „Prosím, bouchněte mě někdo, protože se cítím, jako bych byla ve snu,“ řekla s obrovským úsměvem sympatická Mexičanka v pozápasovém rozhovoru. „Snila jsem o tomto okamžiku hrozně dlouho a všem moc děkuji.“

Alexa Grasso se raduje z vítězství nad Valentina Shevchenko Alexa Grasso se raduje z vítězství nad Valentinou Shevchenko | zdroj: Profimedia

Ukončení na škrcení podle všeho nebyla náhoda, protože Alexa přiznala, že přesně na to se na tréninku zaměřovala: „Trénovala jsem to, trénovala jsem to každý den, protože jsem věděla, že dělá otočky,“ prozradila nová šampionka.

„Tohle byl nejnáročnější tréninkový kemp v mém životě. Moji trenéři na mě byli hrozně přísní. Trénovala jsem s těžšíma chlapama a myslím, že to byl klíč k úspěchu. Neustále jsem byla ve špatných pozicích, ve špatných situacích. Dřela jsem každý den a tohle je výsledek,“ pohladila s úsměvem šampionský pás ležící před ní.

Valentina sice porážku přijala velice sportovně, ale ráda by dostala šanci vzít si titul zpět. A Alexa se odvetě vůbec nebrání: „Samozřejmě, byla v divizi velice dominantní, určitě to můžeme udělat znovu,“ přijala výzvu nová šampionka.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články