Nemkov dál dominuje Bellatoru, po posledním vítězství získal milion dolarů

Nemkov dál dominuje Bellatoru, po posledním vítězství získal milion dolarů Vadim Nemkov se šampionským pásem Bellatoru | zdroj: Profimedia

Nemkov znovu obhájil titul v polotěžké váze a v únoru ho čeká konfrontace s kubánským monstrem Yoelem Romerem.

Uplynulý víkend přinesl v MMA hned několik zásadních okamžiků. Jedním z nich bylo opakované finále milionového Grand Prix polotěžké váhy Bellatoru mezi úřadujícím šampionem Vadimem Nemkovem a bývalou hvězdou UFC Corey Andersonem.

Nemkov, jenž se v minulosti v ringu japonské organizace RIZIN setkal i s Jiřím Procházkou, s Andersonem svedl v dubnu zápas, v němž sice vyhrál první kolo, ale Američan následně převzal otěže skvělým wrestlingem. Ve třetím kole se však srazili hlavami, což způsobilo ošklivě vypadající a hlubokou ránu na Rusově čele. Anderson na incident upozornil a duel byl nakonec k jeho smůle ukončen, aniž bychom poznali vítěze. O majiteli pásu tak musela rozhodnout až odveta na uplynulém turnaji Bellator 288 v Chicagu.

Nemkov přišel výborně připravený a rematch zvládl naprosto bravurně. Andersona od prvních minut ohrožoval nebezpečnými útoky a kopem z otočky namířeným přímo na hlavu ho v úvodním kole zvládl dokonce roztancovat, ale ke knockoutu téměř zázrakem nakonec nedošlo.

I ve zbytku zápasu Rus naprosto dominoval a s Andersonem si chvílemi hrál jako kočka s myší. O celém průběhu svědčí také to, že se Američan pokusil během pětadvaceti minut o patnáct takedownů, ale nevyšel mu ani jeden. Není tedy divu, že se bodoví rozhodčí zcela jasně se skórem 48-47, 49-46 a 49-46 přiklonili na stranu Nemkova, jenž kromě třetí obhajoby získal také pohádkovou prémii v hodnotě jednoho milionu dolarů.

„Vždycky říkám, že vítězství je pro mě mnohem důležitější než peníze,“ prohlásil Nemkov na pozápasové tiskové konferenci. „Ale když vám na účet přistane taková částka, tak se cítíte trochu lépe. I tak je ale nejdůležitější to, že jsem znovu získal pás a zvítězil jsem v takhle velikém turnaji.“

„V předchozím zápase jsem byl se svým výkonem hodně nespokojený. Myslím, že jsem ukázal tak 10 procent svých schopností. V tomhle zápase jsem už ale ze sebe vydal 100 procent. Mohl jsem všem ukázat, jak zvládám bránit soupeřovi jeho útoky v postoji i jeho pokusy o wrestling. Ukázal jsem, že jsem opravdový univerzál a za to jsem šťastný.“

V tuto chvíli by za běžných okolností přicházely otázky na to, koho by si Nemkov přál za příštího soupeře. To však bylo zodpovězeno hned po vyhlášení vítěze. Ruský bojovník 4. února na turnaji Bellator 290 poměří síly proti obávanému kubanskému bojovníkovi Yoelu Romerovi.

Tento 45letý veterán si udělal největší jméno v UFC, kde několikrát bojoval o titul ve střední váze a o svých kvalitách přesvědčuje i v Bellatoru. Naposledy zde porazil další legendu v podobě Melvina Manhoefa, jehož celý zápas naprosto drtil, a nakonec ho ve třetím kole utloukl lokty. Pro Nemkova tak půjde o velice zajímavou zkoušku a také ohromnou čest.

„Bude to pocta. Sleduji ho už od samotného začátku mojí kariéry,“ prozradil o patnáct let mladší Nemkov. „Pamatuji si úplně každý jeho zápas. A teď s ním budu bojovat. Je to pro mě opravdu veliká pocta.“

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články