Neodstoupím. V tom zápase je spousta peněz. Jednoho dne se uskuteční, říká Američan o boji s McGregorem

22.02.2024

Autor: Miroslav Obluk

Michael Chandler.

Michael Chandler.FOTO: UFC


Čas plyne a vysněný zápas stále nepřichází. Michael Chandler již dobrý rok čeká na svůj duel s Conorem McGregorem. Ten mu byl přislíben loni v únoru a Chandler pro něj od té doby žije, dýchá. Podle mnohých jen ztrácí drahocenný čas, očekává bitvu, která se nikdy neuskuteční. Americký gladiátor to však vidí jinak. Z tohoto rozjetého vlaku nikdy nevystoupí, v sázce je příliš mnoho.


Chandlerova bitva s McGregorem byla s velkou pompou ohlášena loni v únoru, do dnešních dnů se ale neuskutečnila. Na vině byly neustálé odklady, Irova absence v testovacím programu a spousta dalších problémů. Letos ovšem mělo být veseleji. Údajně.

McGregor hlásí, že je připraven k boji, jeho šéf Dana White mu však odmítá dát povolení. Nejprve chce vidět Ira v plné přípravě.

Rozumný požadavek, který však Chandlerovi komplikuje život. Sedmatřicetiletý Američan se v akci naposledy ukázal předloni v listopadu, od té doby nebojoval. 

Kvůli své zápasové neaktivitě se propadá žebříčkem, v rámci lehké váhy mu momentálně náleží pátá příčka. Sen o titulu UFC se vzdaluje, sen o Irovi také. "Chce zápasit, ale kdy se vrátí? Nevím, je to komplikované," připustil White, jenž vidí hlavní překážku v tom, že Conor již zkrátka není ten muž, který před lety bavil fanoušky v kleci.

Z bojovníka se stal milionář, ze sportovce se stala celebrita, obchodník, byznysmen, herec. "Conor nepotřebuje žádné peníze. Má jich tak moc, že nepotřebuje zápasit. Vede teď úplně jiný život," řekl také boss UFC. 

Tento sled událostí komplikuje jeho návrat do boje, a to si uvědomuje i jeho nadcházející soupeř. "V zákulisí se děje spousta složitých věcí. Nikdo nečeká na ten boj déle než já. Byl jsem připravený bojovat hned poté, co jsme dotočili TUF (The Ultimate Fighter). Nebojoval jsem, volno jsem si ale užil. Mohl jsem strávit čas s rodinou. Rozumím i tomu, že má Conor spoustu svých věcí. Teď propaguje Road House, má toho hodně. Navíc, jak říkal Dana, peníze to komplikují hodně a v tomhle zápase je spousta peněz," uvědomoval si rodák z Missouri.

Má pravdu, zápas s McGregorem znamená naditou výplatu. Dustin Poirier si například za svou poslední bitvu s Irem vysloužil 5 milionů dolarů. 

"Já z tohohle rozjetého vlaku nevystoupím. Tento zápas se uskuteční. Neřeknu vám kdy, neřeknu vám v jaké váze, ale uskuteční se. Dostal jsem několik záruk toho, že se ta bitva jednoho dne uskuteční," byl si jistý populární ranař. "Zůstávám trpělivý, trénuji, jsem připravený," dodal odhodlaně.



Další články v kategorii

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Šest sekund exploze. Tyson rozdal granáty a poslal varování

09.05.2024V polovině března ukázal formu, zapůsobil na své fanoušky. Mike Tyson se pochlubil se svou explozivní rychlostí a tvrdostí na sociálních ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Hrůzné poselství pro Tysona. Ve válce je vše dovoleno, varuje Paul

09.05.2024Vyřknul svou predikci. Šokující stanovisko. Američan Jake Paul má jasno. V jeho dalším boji půjde o život. Paul se již za pár měsíců ...

Načíst další články