Neporažený Topuria popsal, jak by zlikvidoval elitu UFC

Neporažený Topuria popsal, jak by zlikvidoval elitu UFC Ilia Topuria se dere na vrchol pérové váhy | zdroj: Profimedia

Neporažený Ilia Topuria pronikl koncem loňského roku do první desítky pérové váhy UFC, čímž značně narostlo jeho sebevědomí. Španěl si věří na celou špičku divize a nebojí se vyzývat ani borce z vyšší váhové kategorie.  

 

Ilia Topuria v dosavadních třinácti zápasech profesionální MMA kariéry zatím nepoznal hořkost porážky a pouze jedenkrát to nechal na bodových rozhodčích. To je vizitka, kterou se může chlubit málokterý bojovník a není tak divu, že patří mezi nejžhavější želízka v ohni šéfa UFC Dany Whitea.

Naposledy jsme mohli španělského "Matadora" vidět na prosincovém UFC 282 v Las Vegas, kde naprosto přejel do té doby taktéž neporaženého podivína Bryce Mitchella. Toho ukončil již ve druhém kole na submisi a po zápase vyhlásil útok na ty největší příčky divize pérové váhy.

V ní pevnou rukou vládne jednička žebříčku bez rozdílu vah Alexander Volkanovski, který jako by ve své divizi neměl konkurenci. Topuria je ale přesvědčený, že má schopnosti na to ho nejen porazit ale dokonce i ukončit.

O sebevědomém Španělovi s gruzínskými kořeny je známo, že se v oktagonu nerad zdržuje déle, než je potřeba, on sám ale uznává, že Australan by nejspíš nedal svou kůži snadno. „Ukončil bych ho ve druhém nebo maximálně ve třetím kole.  Do těchto kol by to šlo jen proto, že se hodně hýbe. Kdyby šel ale se mnou do výměny, šel by k zemi. Tak by se mnou ale určitě nebojoval,“ projevil Topuriayoutube podcastu KOlmenero špetku respektu.

To další dva muži, které jmenoval, dopadli mnohem hůře. „Hollowaye bych sundal v prvním kole a věřte, že by to byl velký výprask. Však sami uvidíte. Pokaždé, až budu bojovat se silnějším soupeřem, každý uvidí mou skutečnou úroveň. Udělal bych z toho jednoduchý zápas,“ vyjádřil se na adresu jedničky divize, přes níž by nejspíš musel projít na cestě k titulovému souboji.

25letý Španěl ale rozhodně necílí jen na bojovníky v pérové váze (65,8 kg). Tak mnoho věří svým dovednostem, že by se nebál ani největší hvězdy UFC Conora McGregora, který ale bojuje o váhovku výše (70 kg) a v poslední době se navíc spekuluje o jeho přesunu do welteru (77 kg). To ale rozhodně Topuriu neodrazuje. „McGregor by vydržel do druhého kola, a to jen proto, že bych ten zápas chtěl udělat pro fanoušky zábavný,“ završil.

Topuria je momentálně v žebříčku pérové váhy na devátém místě a rozhodně má v plánu ve svém vzestupu pokračovat. Přestože zatím nečelil těm největším výzvám, je tento knockoutér s černým páskem v brazilském jiu-jitsu rozhodně pro zbytek divize vážným problémem.

Zdroje:  Youtube kanál - KOlmenero

Nejnovější články