Neskutečný verdikt. Rozhodčí by se měli vrátit do první třídy, zlobil se tvrďák po Oktagonu

19.11.2023

Autor: Ondřej Huml

Vítěz.

Vítěz.FOTO: OKTAGON MMA


Pětadvacet minut se stříleli v kleci, na tiskovce si pak dali ještě prodloužení. Němec Hatef Moeil získal na Oktagonu 49 pás šampiona těžké váhy, Bulhar Lazar Todev porážku ale nepřijal. Před novináři ostře zaútočil na rozhodčí. Nařkl je ze skandálního rozhodnutí a pak se musel sám bránit. Vítěz ho totiž obvinil, že v kleci jen chodil, ale nebojoval.


Faktem je, že verdikt všech tří bodových arbitrů se zdál přinejmenším sporný. Moeil sice celý zápas tlačil, opticky byl aktivnější, zároveň však dostal strašně nařezáno. Zatímco jeho soupeř neměl po bitvě snad ani škrábnutí, tvář domácího borce působila jak z hororu. Vlastně ještě hůř.

Pod levým měl monokl hrozné barvy i šílených rozměrů, k tomu rozkopanou nohu. Zkrátka byl totálně zmasakrovaný. Víc než Karlos Vémola po odvetě s Patrikem Kinclem, na rozdíl od Terminátora ovšem získal pás šampiona. A Todevovi se to samozřejmě vůbec nelíbilo. 

"Jsem hrozně zklamaný. Chci zkritizovat rozhodčí, protože zápas rozhodli špatně. Měli by se vrátit do první třídy. Začít úplně od nuly, naučit se počítat jedna plus jedna. Jejich verdikt byl totiž zcela neskutečný," řekl klidným hlasem Bulhar a vzdal se nároku na odvetu.

"Proč bych ji měl chtít, když to já jsem ten, který pás vyhrál? Nehledám rematch. Šampionem mám být už teď," dodal Todev, než předal slovo Moeilovi. A ten přešel hned do protiútoku. 

"Něco vám řeknu. Bojoval jsem už mockrát, ale ještě žádný můj soupeř nepředváděl v kleci to, co on. Todev celý zápas jen běhal po oktagonu. Myslím si, že by si měl jít zaběhat i teď," rýpnul si do poraženého a pokračoval. 

"Do zápasu jsem šel zraněný, moje rameno bylo v háji. Kvůli tomu jsem nemohl jít po takedownu. Zkusil jsem to, ale zkrátka to nešlo. Bojoval jsem tak v jeho světě, držel se furt v postoji. A málem jsem ho několikrát knockoutoval," zdůraznil nový champ. 

"Neknockoutoval jsi mě vůbec. Však se podívej, jak vypadáš ty a já. Vážně nevidíš ten rozdíl?" pousmál se Todev a pak se začali hádat jak na tržnici. 

"Pořádně jsi mě trefil jenom jednou. Otevřel jsi mě, ale to bylo tak všechno. Jenom se vymlouváš. Coby wrestler jsem byl nucen válčit celou dobu v postoji a stejně jsem tě pořád tlačil. To já jsem dneska vyhrál. To ze mě je šampion!" hřímal Moeil, svého soka tím však neumlčel.

"Jestli dneska usneš s tím, že si ten pás zasloužíš, tak fajn. Dobře ale víš, že si ho zasloužím mít já," provokoval ho Todev. "Já budu spát krásně, to mi věř," reagoval Boss a se svým rivalem se překřikoval dál.

Ukončit jejich roztržku tak musel až Christian Eckerlin. "Oba jste předvedli skvělý boj, ale tohle tady teď nevyřešíme. Pojďme si dát pivo a konec. Pobavíte se o tom někdy jindy," navrhl německý milionář a oba borci rázem zmlkli. 

Na jak asi dlouho? 



Další články v kategorii

V Rusku jsem se málem popral už ve výtahu, vzpomínal Martínek s Vémolou

14.05.2024Je bývalým šampionem Oktagonu, co v současnosti řádí v polské KSW, mezitím si ale střihl angažmá v Rusku. Populární ...

Usyk před bitvou tisíciletí: Fury by si zasloužil Oscara, jestli lhal

14.05.2024Už jen pár dnů dělí fanoušky od jednoho z nejzásadnějších boxerských zápasů tohoto tisíciletí. Šampion ...

Žádné prázdniny. Pudilová má mít další zápas v UFC

14.05.2024Luana Carolina vs. Lucie Pudilová. Tohle má být pro českou MMA zápasnici další souboj v UFC. Ten se má uskutečnit 20. července v Las ...

Jestli Gábor dorazí silnější než kůň, já než koně dva. Budu jako stroj, slíbil Komuenha před bojem s Borárosem

14.05.2024Má před sebou velký zápas. Souboj se slovenským Punisherem, co rozděluje fanoušky. Frederico Komuenha se v sobotu poměří s Gáborem ...

Úsměvy na pódiu. Paul se pošťuchoval s Tysonem. Tím, který zanechával v ringu zlomená těla

14.05.2024Pár centimetrů od sebe. Další příspěvek ke zvýšení popularity jejich duelu. A už došlo na první rány, tedy dětské, ...

Fury kulometnou palbou popudil Usykovu matku. Pokud překročí hranici, čeká na něj záhuba

14.05.2024Historická bitva se blíží. Již tento týden by měla proběhnout monumentální bitva těžkých vah, boxerských králů Oleksandra ...

Pirát promluvil o přežírání po návratu z ostrova. Teď jsem víc sádelník, smál se slovenský bojovník

13.05.2024Oblíbený slovenský zápasník Samuel "Pirát" Krištofič se po návratu z reality show Survivor vrátil do tréninku ...

Ochranka v akci. Otec Tysona Furyho odešel zakrvácený po incidentu. Padla hlavička

13.05.2024Do zápasu zbývá ještě pár dní, ale už teď je živo. Možná až moc. Největší boxerská bitva posledních let ...

Záděrovi se mohl splnit velký sen. Dostal laso ze slavné One Championship

13.05.2024V únoru si odbyl vítěznou premiéru v ruské RCC, na dosah měl ale start v ještě v prestižnější organizaci. Vyhlášenému ...

Načíst další články