Hlavní obsah

Nestárnoucí Mayweather znovu v akci. Narazí na vnuka mafiánského bosse odsouzeného na doživotí

Nemá dost a znovu se předvede boxerským fanouškům. Exhibiční tažení po aktivní kariéře okoření legendární boxer Floyd Mayweather dalším zápasem. Mezi šestnácti provazy se představí 11. června na Floridě proti vnukovi bývalého amerického kriminálního bosse Johna Gottiho. Galavečer se symbolicky ponese s podtitulem „Na příjmení záleží“.

Foto: https://www.instagram.com/floydmayweather/

Legendární Floyd Mayweather se představí v další exhibici.

Článek

Šestačtyřicetiletý Mayweather přitom půjde do boje po necelých čtyřech měsících od  posledního boxerského duelu, ve kterém se postavil bývalému MMA bojovníkovi Aaronu Chalmersovi. A jelikož se jednalo o exhibiční pojetí duelu, skončilo to remízou. Pro legendárního amerického rohovníka to konečnou v boxerském světě přesto neznamenalo.

11. června se utká s vnukem nechvalně známého Johna Gottiho staršího, nejznámějšího mafiánského bosse v moderní americké historii. Navzdory nesouhlasu rodiny si Gotti III udělal jméno ve světě MMA, kde nejenže vyhrál pět ze šesti duelů, ale dokonce jeho umění chválil i uznávaný Joe Rogan, americký herec a komentátor turnajů slavné UFC.

Pro třicetiletého Gottiho III se navíc nebude jednat o premiéru mezi šestnácti provazy. Podle serveru Boxrec má na kontě dva zápasy, oba s vítězným koncem, a rovněž do souboje s Mayweatherem (50-0) bude vstupovat jako neporažený. Naposledy se v ringu představil začátkem letošního roku, kdy na TKO porazil Alexe Citrowskeho.

Pokračuje i Mayweatherova pouť po konci aktivní kariéry. Jedná se již o sedmou exhibici od roku 2017. Neporažený boxer se utkal s Tenšinou Nasukawou, Loganem Paulem, Donem Moorem, Mikurou Asakurou, Dejim a naposledy právě s Aaronem Chalmersem.

Galavečer se ponese s podtitulem „Na příjmení záleží". Gottiho děda byl totiž jedním z nejvýznamnějších amerických mafiánů historie. Stala se z něj hlava newyorského mafiánského syndikátu, byl znám jako hrubián, pouliční násilník a zloděj aut. V roce 1992 byl usvědčen z pěti vražd, organizování vraždy, podvodů, maření výkonu spravedlnosti, daňových úniků, ilegálních hazardních her, vydírání a lichvy. Byl odsouzen na doživotí. V roce 2002 zemřel na rakovinu hrdla.

Reklama

Související témata: