Neuvěřitelné srdce! Podívejte se, v jakém stavu šel Machmudov do finále, ve kterém bohužel padl

Machmudov

Český reprezentant v amatérském MMA Tagir Machmudov včera odpoledne na mistrovství světa IMMAF, které se koná v Albánii, bojoval o druhé zlato v řadě. Machmudov, který od předškolního věku žije v Česku, v průběhu týdne prošel až do dnešního finále, kde na něj čekala odveta proti silnému soupeři. Tagir sice nakonec prohrál, ale je vlastně malý zázrak, že vůbec do boje nastoupil.


 

Alex Pereira reaguje na výzvu od Khamzata Chimaeva a zesměšňuje ho

V juniorském finále do 83,9 kilogramů Tagira Machmudova čekal švédský bojovník Rafael Kveldstad. Konala se tak repríza finále z MS v Bělehradu, kdy Machmudov zvládl zvítězit na Split Decision a získal tak zlatou medaili. Tentokrát se však švédský specialista na submise nenechal zahanbit a naopak si připsal další vítězství na submisi. Kveldstad do finále dokráčel suverénně, když si připsal dvě submise v prvním kole.

Tentokrát však souboj došel do druhého kola, kde se Tagir dostal do nepříjemné pozice a reprezentant vyhlášeného švédského gymu Allstars se radoval z třetího vítězství na submisi v řadě, když se mu podařilo utáhnout Von Flue Choke. Švéd tak bere zlato, ale Machmudov nemusí smutnit, jelikož si domů odváží stříbrnou medaili, za což mu samozřejmě patří gratulace. Navíc ukázal neuvěřitelné srdce.

„Letos ve finále bohužel prohra. Každopádně po tom, co tomu předcházelo, byl zázrak, že do té klece vůbec došel. Včera si Tagir rozkopal nohu o soupeřův loket. A asi má natržený bércový sval. Dnes ráno jsem byl přesvědčený, že to nepůjde a nebudeme moct do finálového zápasu nastoupit. Nemohl na nohu vůbec došlápnout, ale rozhodli jsme se to zkusit.

Tagir splnil váhový limit s odřenýma ušima a na sílu přes bolest prošel lékařskou prohlídkou. A čekali jsme, co ta noha udělá do odpoledne. Bohužel, o moc se to nezlepšilo – spíš vůbec. Ale prostě jsme do toho šli.


 

Tagir prohrál ve druhém kole na škrcení. Je smutný z toho, že plácal. Ale o tu nohu se nemohl absolutně opřít v postoji, při wrestlingu a bohužel ta noha nefungovala ani na zemi.

Ale právě to, že je z toho smutný, ukazuje jak velký je to bojovník a šampion. Znamená to, že i s takovým zraněním a s jednou nohou tam šel pro vítězství! A to se jen tak nevidí. Jsem na něj neskutečně hrdý,“ dal trenér Král nahlédnout do zákulisí a pochválil svého svěřence, který ukázal neuvěřitelné srdce a houževnatost, což je třeba náležitě ocenit.

 

Jak si vedli čeští zástupci:






Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *