Ngannou by měl pokleknout a líbat mé nohy za to, co jsem pro něj udělal, míní Fury

04.03.2024

Autor: Miroslav Obluk

Tyson Fury.

Tyson Fury.FOTO: DAZN


Loni na podzim málem došlo k velkému překvapení. Hvězdný král těžkých vah WBC málem narazil. Tysona Furyho málem porazil nováček v ringu, Francis Ngannou. Ten slavnějšího kolegu poslal k zemi, vzdoroval mu celých deset kol, nakonec však těsně padl na body. Africký Predátor při své premiéře neuspěl, přesto zabodoval. Parádním výkonem si udělal v boxerském světě skvělé jméno, a právě za to by měl být svému rivalovi vděčný.


Ngannou si splnil sen. O boxerských bitvách snil celý život. Loni v říjnu se dočkal. Blýskl se ve skvělém světle. Probojoval se do elitního žebříčku WBC, získal naditou výplatu a rovněž si vybojoval vstupenku k dalším fantastickým duelům. 

Jeden z nich se blíží, proběhne již 8. března. Sedmatřicetiletý Kamerunec poměří své síly s Anthonym Joshuou.

Tento duel obrů v posledních týdnech hýbe světem. Minulý týden dostal parádní promo, tento týden se uskuteční. Ujít si ho nechá málokdo a zajímá se o něj i Gypsy King, který před bojem svému soupeři v podstatě vzkázal: "To vše máš díky mně."

"Je to dobrý zápas," přiznal Fury pro The Stomping Ground. "Je to vtipné. Když jsem bojoval s Ngannouem já, byl to nesoulad a podle mnohých to byl zápas na ho**o. Ale teď je to super, ne?" přemýšlel.


Situace se opravdu diametrálně změnila. Zatímco před Francisovým debutem mu věřil v ringu málokdo, dnes se spousta fanoušků, odborníků, boxerských hvězd, shodne na tom, že Afričan může výrazným způsobem zavařit i dalšímu Britovi.

"Nejsem si jistý, co od něj lidé čekali před naším zápasem. Vím, že to měla být jasná záležitost. Lidé říkali, že neumí bojovat, že je k ničemu a tak, ale on všechny vyvedl z omylu. To je pro něj fantastické," ocenil neporažený rohovník svého posledního soupeře. Pak ocenil sebe.

"Dostal jsem ho na mapu, udělal jsem z něj multimilionáře a teď mu vydělám ještě více peněz. Takže mi musí poděkovat. Potřebuje si kleknout na kolena a líbat mé nohy, že ano. Za to, co jsem pro něj udělal," usmál se Fury.

Na něj samotného měl před pár týdny čekat také velkolepý zápas, sjednocující duel s Oleksandrem Usykem. Vinou zranění na něj nedošlo. Očekávaná bitva se posunula na květen, svého nadcházejícího soupeře může Brit však znát již nyní.

Předpokládá se, že vítěz zápasu Ngannou vs. Joshua vyzve vítěze boje Fury vs. Usyk. Horkokrevnému Britovi přesto na výsledku nezáleží. "Abych byl upřímný, nevím a je mi to jedno. Ať vyhraje ten nejlepší," dodal klidně. 


Další články v kategorii

Usyk před bitvou tisíciletí: Fury by si zasloužil Oscara, jestli lhal

14.05.2024Už jen pár dnů dělí fanoušky od jednoho z nejzásadnějších boxerských zápasů tohoto tisíciletí. Šampion ...

Žádné prázdniny. Pudilová má mít další zápas v UFC

14.05.2024Luana Carolina vs. Lucie Pudilová. Tohle má být pro českou MMA zápasnici další souboj v UFC. Ten se má uskutečnit 20. července v Las ...

Fury kulometnou palbou popudil Usykovu matku. Pokud překročí hranici, čeká na něj záhuba

14.05.2024Historická bitva se blíží. Již tento týden by měla proběhnout monumentální bitva těžkých vah, boxerských králů Oleksandra ...

Ochranka v akci. Otec Tysona Furyho odešel zakrvácený po incidentu. Padla hlavička

13.05.2024Do zápasu zbývá ještě pár dní, ale už teď je živo. Možná až moc. Největší boxerská bitva posledních let ...

Když se lámou kosti. Bojovník padl v bolestech

13.05.2024Boj v kleci je vždy velkým rizikem, velkou neznámou. Bojovník, který vstupuje do klece, si nemůže být ničím jistý. Neví, co ...

McGregor před svým comebackem zlomil další rekord. Kasa UFC bobtná

13.05.2024Je zpátky, na lesku neztratil. Slavný bojovník Conor McGregor se již příští měsíc vrátí zpět do bojové akce, na ...

Česká bojovnice přiletěla domů a ukázala tvář po zápase v boxu bez rukavic

13.05.2024Netřeba slov, pohled na tvář řekne mnohé. Pavla Kladivová o víkendu bojovala v Denveru, kde si dala svůj první box bez rukavic. Sice prohrála, ...

Peníze mají i z videohry. Bývalý šampion UFC prozradil, kolik milionů takhle dostal

13.05.2024Kromě příjmů ze samotného zápasení, PPV a sponzorských bonusů, mají také vybraní zápasníci v UFC peníze ...

Bláznivý nápad Trumpa. V UFC chce divizi pro nelegální migranty

13.05.2024 Na galavečerech UFC ho fanoušci mohou vidět docela často. Bývalý americký prezident Donald Trump je blízkým přítelem šéfa ...

Načíst další články