No jestli musíme, tak pojďme! První šampion KSW prozradil, jak se na párty málem popral s hromotlukem z UFC

No jestli musíme, tak pojďme! První šampion KSW prozradil, jak se na párty málem popral s hromotlukem z UFC Tai Tuivasa a Łukasz Jurkowski | zdroj: Profimedia

Historicky první šampion KSW Łukasz „Juras“ Jurkowski to sice jako zápasník do UFC nikdy nedotáhl, na jedné párty se ale málem popral s těžkotonážníkem Tuivasou.

Když na turnaji KSW 82 ohlásila polská organizace vytvoření vlastní síně slávy, nikoho příliš nepřekvapilo, že se jejím prvním členem stane Łukasz Jurkowski. Populární „Juras“ byl součástí KSW od samého počátku a vyhrál hned její první turnaj v roce 2004, kdy musel vyhrát během jednoho večera tři zápasy vypsané na 2 kola (10 + 5 minut). Svou kariéru zakončil poprvé už v roce 2011, o šest let později se ale vrátil s lákavou nabídkou na zápas na KSW 39, tedy prvním Koloseu na varšavském národním stadionu. Definitivně se pak rozloučil až v roce 2021 krvavým fightem s Mariuszem Pudzianowskim. Mimo to se MMA věnoval i z druhé strany klece, z komentátorské židle.

Přestože to nikdy nebyl zápasník té nejvyšší úrovně, byl jedním z hlavních průkopníku MMA v Polsku a svým humorem, přímostí a obecně svérázným charakterem se stal oblíbencem fanoušků, ať už v roli bojovníka nebo komentátora (i když je třeba přiznat, že si těmito vlastnostmi dokázal také hodně lidí znepřátelit). Historka se kterou „Juras“ přišel během rozhovoru na kanále Klatka po klatce jen potvrzuje výše napsaná slova.

Jurkowski byl zpovídán právě při příležitosti ohlášení jeho vstupu do síně slávy KSW. Ve druhé části pořadu se pak dostalo na otázky od jeho blízkých a přátel. A jedním z nich byl i bývalý šampion UFC a Łukaszův švagr Jan Błachowicz, který ho vyzval ať převypráví historku z před pár let z Moskvy.

„No v Moskvě, vyhráli jsme (Blachowicz porazil Krylova - pozn. red.). Janek se po zápase rychle vytratil a my jsme zůstali slavit. Vodka očividně tekla proudem... a došlo k takové situaci, kdy jsme s Bennym, náš společný kamarád s Jankem, stáli u baru, no a už byla taková ta fáze: ‚Všechny zvu! Runda pro všechny!‘ No a ten entuziasmus se nelíbil jednomu bojovníkovi těžké váhy z UFC, který sice už jen tak tak stál na nohách, ale pořád byl nebezpečný,“ začal „Juras“, který Błachowicze na turnaje UFC často doprovází jako člen rohu.

„Benny tam na něho trochu zareagoval: ‚O co ti jde?‘ Aniž by věděl, kdo to je. A pak už tam byli oba dva blízko toho, aby začaly padat první rány... já jsem se očividně postavil za Bennyho a začal dělat ramena: ‚No jestli musíme, tak pojďme!‘ Ale naštěstí tam byli lidi z jednoho týmu a ochranka UFC a jeden takový pán povídá: ‚Chlapi, jděte už na pokoje, dneska už stačilo téhle párty.‘ No a ten zápasník, to byl Tai Tuivasa… To už byla fáze naprosté zničenosti. Já jsem věděl, kdo to je, ale Benny ne, ten si jenom říkal: ‚To je jen nějaký přiopilý malý Samoánec,‘“ zakončil Łukasz se smíchem svou historku.

Australský knockoutér, který byl na turnaji jako doprovod Marka Hunta je známý svým kladným vztahem k alkoholu a oslavám, takže není velkým překvapením, že figuruje v Jurasově vyprávění. Stejně tak asi není překvapením, že nebyl úplně nadšený ze dvou silně přiopilých a rozjařených Poláků. Naštěstí však okolí situaci uklidnilo a uchránilo „Jurase“ a jeho kamaráda od horších následků, než jen gigantické kocoviny.

Jurkowski bude do síně slávy KSW uveden již 3. června při ceremonii během turnaje Koloseum 2. Na této akci se představí také Marisuz Pudzianowski a Mamed Khalidov, kteří s naprostou jistotou budou Łukasze v blízké budoucnosti následovat.

Zdroje:  Klatka po klatce

Nejnovější články