Nutná sebeobrana. Fighter, který nemilosrdně knockoutoval opilého muže v baru, byl zproštěn obvinění

Nutná sebeobrana. Fighter, který nemilosrdně knockoutoval opilého muže v baru, byl zproštěn obvinění Joe Schilling v ringu | zdroj: Profimedia

Budou to už dva roky, co svět obletělo video, jak Joe Schilling po lehké strkanici v baru knockoutoval opilého muže. Soud mu nyní dal za pravdu, že šlo o nutnou sebeobranu.

Na videu z roku 2021 je vidět evidentně opilého muže, který stojí uprostřed podniku a baví se s ostatními hosty. V tu chvíli kolem něj prochází Schilling, jenž jej poměrně razantněji odstrčí, aby mohl projít. Muž pravděpodobně pronese něco na jeho adresu, což způsobí, že se fighter otočí zpět a nechce si to nechat líbit. A v tu chvíli štamgast udělal velkou chybu, když vystrčil bradu a rychlým krátkým pohybem naznačil útok. Ve zlomku vteřiny ležel po dvou bleskových úderech v bezvědomí na zemi.

"Na tomhle světě je 7 miliard lidí a on si vybere mě," reagoval tehdy Schilling, úspěchy ověnčený kickboxer (a ne zas tak úspěšný MMA zápasník), který startoval v GLORY i Bellatoru. "Trochu kontextu. Ten chlápek rappoval jako idiot. Číšník, který byl shodou okolností černoch, procházel okolo a ten idiot do něj vrazí a křičí: Já a zkrachovalí negři spolu nevycházíme. Toho kluka to urazilo, ale nechtěl přijít o práci. A jak noc pokračovala, ten šašek se na mě začal dívat. Jdu si pak ven zakouřit, a jak se vracím, vrazí do mě. Chytím ho a on se hned omlouvá. Můžete mě vidět, jak přikývnu, jakože je to v pohodě. On si ale uvědomí, že to jsem já, chlap, na kterýho celý večer rappoval, a zařve: Hej! Já se otočím a on na mě startuje… Každý den se dělají špatná rozhodnutí. Číšník a DJ mi pak přišli poděkovat. Jak můžete na tom videu vidět, když na mě vystartoval, bál jsem se o život a prostě jsem se bránil proti zlu na tomto světě."

Schilling byl za svou přehnanou reakci silně kritizován, mnohým se zdála být neadekvátní. Není divu, že se jej poškozený Justin Balboa rozhodl žalovat za ublížení na zdraví. Jenže soud dal teď fighterovi za pravdu, šlo o nutnou sebeobranu, v čemž určitě sehrál roli i fakt, že Schilling vyslal na muže pouze dvě rány a jakmile ho poslal k zemi, v útoku už nijak dál nepokračoval. Přesto se jedná o hodně kontroverzní verdikt a bývalo by nejspíš stačilo podnapilého muže odstrčit.

Soudkyně rozhodnutí vysvětlila tím, že byl Balboa silně pod vlivem alkoholu a choval se nevhodně, Schillinga navíc podle svědkyně konfrontoval už předtím, zápasník ho ale poslal pryč. Muž údajně žaloval také společnost, která podnik vlastní, za to, že umožnila, aby se podobný incident stal. Ani v tomto případě ale nemůže doufat v úspěch a bude muset zaplatit soudní výlohy.

"Jsem rád, že je konečně konec," reagoval Schilling. "Poslední dva roky bylo mé jméno a charakter znevažovány v médiích. Vypadá to, že se všem líbí narativ, že profesionální bojovník zmlátil nějakou nevinnou osobu, což vůbec nebyl tenhle případ. Většina lidí mi říkala, abych to prostě urovnal a zaplatil mu, že to bude snazší. Jenže já nemám rád šikanátory a odmítám se nechat kýmkoliv šikanovat. 

Ten hloupý právník, kterého si najal, mi vyhrožoval, že mě finančně zruinuje a jediný, koho zruinoval, je jeho klient.  

Já jen doufám, že všechna média, které okamžitě vydávala click-baitové články útočící na můj charakter, budou mít stejnou energii teď, když se ukázala pravda. Justin Balboa je a vždycky bude pos**ný lůzr."

Uvidíme, zda podobně dopadne i případ Nathana Diaze, který byl obviněn z ublížení na zdraví druhého stupně poté, co během rvačky v New Orleans do bezvědomí uškrtil youtubera Rodneyho Petersena, který si navíc po pádu poranil hlavu.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články