Sleduj nás

O’Malley: Kadyrov je nejlepší kamarád Putina a bojovníci UFC k nim jezdí na párty

O’Malley: Kadyrov je nejlepší kamarád Putina a bojovníci UFC k nim jezdí na párty
Zajímavý kontrast oproti svým kolegům z UFC nabídl jeden z nejpopulárnějších mladých zápasníků Sean O’Malley.

Ten dostal stejně jako jeho slavnější kolegové pozvánku na narozeninovou párty jednoho ze synů Ramzana Kadyrova. Sugar, na rozdíl od bývalých šampionů Cejuda, Usmana a Gaethjeho, účast s díky odmítl a nenechal se zlomit ani tučným šekem, který měl za svoji návštěvu dostat.

Propaganda okolo čečenského vůdce si nad záběry, kdy Usman, Cejudo a Gaethje střílí ze samopalu na ruské univerzitě speciálních sil, mnula ruce. Američané i Nigerijec to po svém návratu schytali ze všech stran, což se v době, kdy stále probíhá válka na Ukrajině, nejde divit.


Kadyrov je v konfliktu aktivně zapojený a do válečné vřavy poslal sbírat zkušenosti i své syny. Právě toto zapojení a provázanost s Vladimirem Putinem bylo na O’Malleyho příliš.

„Důvod, proč jsem nakonec do Čečenska nikdy neodjel, je ten, že jsem si uvědomil, pro koho ta akce je. Tak jsem si řekl: Se*u na to! I lidé z mého týmu říkali, že z toho nemají dobrý pocit,“ popsal svoje rychlé rozhodování.


Zároveň se opřel do svých kolegů, kteří podobně morálně pevní nebyli a oslavy se zúčastnili.

https://twitter.com/i/status/1597492048554504192

„Oni si tam vesele odjeli. Ale ten chlap je v podstatě vrah. Je to jejich šéf. Nejlepší kamarád Putina. Není to vůbec dobrý člověk a oni tam stejně jedou na narozeninovou oslavu jeho syna!“


Sugar se svým jednáním vyvaroval morálního, ale také právního popotahování. V roce 2020 uvalilo americké ministerstvo financí na Kadyrova sankce za závažné porušování lidských práv.

Veškeré podniky vlastněné Kadyrovem jsou pro ministerstvo na černé listině a každý, kdo by se s nimi pokusil spolupracovat, se dopouští protiprávního jednání. Sankce se týkají i gymů vlastněných diktátorem.

O’Malley se tak svým chytrým jednáním vyhnul zbytečným problémů a navíc si zachoval před světovou veřejností tvář.

Další články