Obrovská smůla, Peňáz padl do pasti a po 47 vteřinách musel odklepat gilotinu

Obrovská smůla, Peňáz padl do pasti a po 47 vteřinách musel odklepat gilotinu Sedriques Dumas vs. Matěj Peňáz | zdroj: Profimedia

Měsíce příprav na životní zápas, který nakonec trval jen pár vteřin. Matěj Peňáz si vybral pořádnou porci smůly a padl do pasti, ze které už nebylo úniku.

V domácím OKTAGONu Matěj Peňáz přemožitele nepoznal a v MMA rychle nasbíral 6 výher, 5 skrze knockouty. Díky tomu se objevil na radaru UFC a slavná organizace si ho pozvala na přijímací pohovor v podobě populární show Dana White's Contender Series.

Tam na něj čekal Američan Sedriques Dumas s totožnou bilancí 6-0, který rovněž preferuje boj v postoji. Nebylo divu, že český bojovník nastupoval jako obrovský favorit. Dumas začal aktivněji a zatímco si ho Peňáz zaměřoval, vyrazil kupředu. Samotný útok neměl výrazný úspěch, jenže skončil v klinči a Američan českého bojovníka strhl na zem.

"Money" sice začal okamžitě vstávat, jenže při tom nechtěně vlezl do pasti v podobě gilotiny, kterou měl Dumas hodně dobře chycenou. Celý zápas tak nakonec trval pouhých 47 vteřin, během nichž bohužel Matěj nemohl ukázat nic ze svého postojářského umění.

Soudě podle reakcí byli překvapeni i hlavouni z UFC. Matchmaker Mick Maynard šokovaně ukazoval na své poznámky a Dana White hned popadl telefon a někomu volal. O chvíli později, když Dumasovi oznamoval, že ho do své organizace přijímá, zdůraznil, že Peňáz měl na svém kontě opravdu spoustu zápasů v kickboxu, ale v Sedriquesově podání to vypadalo jako snadné vítězství. Sám 27letý Američan po zápase poděkoval legendárnímu Jonu Jonesovi, od kterého prý techniku odkoukal.

Na vstup do UFC si tedy bude muset Matěj ještě počkat, ve 25 letech má ale nejlepší fighterská léta teprve před sebou, pevně tedy věříme, že se dřív nebo později do elitní organizace probojuje a udělá tam pořádný průvan. Brána s názvem DWCS ale pro české bojovníky zatím zůstává zakletá, po Michalu Martínkovi, který tam štěstí zkoušel v roce 2019, jí neprošel bohužel ani Peňáz. Už příští týden ale bude moci kletbu prolomit teprve 20letá Tereza Bledá.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články