Sleduj nás

Odejde Francis Ngannou z UFC? Okolo šampiona těžké váhy krouží PFL

Odejde Francis Ngannou z UFC? Okolo šampiona těžké váhy krouží PFL
Okolo šampiona z těžké váhy UFC je v posledních měsících pěkně rušno. Bohužel se novinky netýkají oznámených zápasů, ale stále probíhajícího boje s domovskou organizací. Kamerunský Predátor se pomalu vrací k tréninku po operaci kolene, a tak se dá v blízké době očekávat zásadní rozhodnutí ohledně jeho další kariéry.

Naposledy jsme Francise měli možnost vidět v akci na turnaji UFC 270, když obhájil svůj titul proti Cirylovi Ganeovi. Po tomto souboji, který proběhl loni v lednu, následovala zdravotní přestávka proložená bojem o nový kontrakt. Ten stávající měl vypršet po třech obhajobách nebo jednom roce od posledního zápasu. Nyní se tedy zdá, že má Ngannou volné ruce k jednání s potenciálními zájemci.

https://twitter.com/i/status/1561935428290314240


Afričan je známý svým hlubokým vztahem k rodné vlastni a blízkým, které tam zanechal. Na svátky se vždy snaží vracet domů a nejinak tomu bylo i tentokrát. Na své sítě umístil momentku, kdy večeří se svou početnou rodinou a jedna z jeho příbuzných má na sobě výrazné tričko organizace PFL. Otázkou tedy zůstává, zda se nám Francis snaží naznačit již uzavřenou dohodu, nebo jen vytváří tlak na vedení UFC, se kterým jej čeká další vyjednávání.




Obě strany jsou v komentování momentální situace velmi zdrženlivé. UFC sice ohlásilo, že by si Francise představovalo v souboji s vracejícím se Jonem Jonesem, ale zároveň již připravilo náhradníka v podobě Curtise Blaydese. PFL se za pouhých pět let své existence posunulo mezi nejlukrativnější MMA adresy na světě a je jasné, že by dokázalo Ngannoua patřičně finančně motivovat. Po sportovní stránce by šel šestatřicetiletý bijec rozhodně dolů, ale pokud v jednání zvítězí ego Dany Whitea a hrdost Francise Ngannoua, možná se dočkáme senzačního přestupu.

Další články