Hlavní obsah

Odplata! Vémola v odvetě proti Kinclovi padl

Odplata dokonána. Patrik Kincl oplatil dlouholetému rivalovi Karlosi Vémolovi porážku z roku 2018 a v titulové bitvě turnaje Oktagon 43 v pražské O2 areně ho dokázal zdolat na body. Šampion střední váhy tak zůstává stále stejný. Terminátorovi se naopak rozplynul sen o kralování ve dvou váhových kategoriích.

Je dobojováno. Patrik Kincl slaví, v ostře sledované bitvě porazil Karlose VémoluVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dlouho očekávaná bitva dvou nesmiřitelných rivalů a hlavní bitva pražského turnaje Oktagon 43 dlouhou dobu nic atraktivního nepřinášela. Vémola totiž hned od začátku vsázel na očekávanou a dominantní zbraň v podobě neustálého nátlaku se snahou přenést zápas k zemi. Jenomže tady dlouhou dobu narážel na skvěle nachystaného rivala. Kincl zdárně eliminoval jeden atak za druhým.

Terminátor přesto nepolevoval a postupem času přeci jenom nacházel skulinky, které však k ničemu světobornému nevedly. Zároveň si musel dávat pozor na pohotové údery bránícího se rivala, který mu dokonce nadělal tržnou ránu u obočí. První český bojovník slavné UFC v tu dobu nehodlal nic měnit. I za pískotu obecenstva se za každou cenu snažil přejít na podlahu a překážkou nebylo ani časté napomínání od sudího za neaktivitu.

Ten zápas byl nuda, já sám jsem se tam nudil, přiznává Patrik Kincl. Co si dopřeje hned po vítězství?Video: Sport.cz

Zhruba v takovém duchu se nesla první tři kola. Nic se neměnilo ani v pětiminutovkách "šampionů". Na Vémolovi sice byla znát únava, jenomže stále měl kde brát. Kincl mezitím maximálně pečlivě obouchával soupeře, který dokonce do pátého kola vstupoval se značně nateklým okem, na které dost možná ani neviděl. Pořádnou práci měli v přestávkách také přítomní cutmani.

Šampion tak měl před rozhodujícím kolem vše ve vlastních rukou. Působil svěže a nic si se soupeřovým nátlakem a pasováním u klece nedělal. Rozhodovaly jeho drtivé údery z obrany, které na bývalém kamarádovi nadělaly pořádnou neplechu. A i když duel skončil až po limitu, přesto bodoví sudí jednoznačně (2x 50:45, 49:46) rozhodli právě o výhře Kincla, kterému se tak i napodruhé povedlo uhájit pás šampiona střední váhy. Vémolovi se naopak zbortil sen o získání druhého titulu.

Co na vítězství Patrika Kincla říkají manželka a parťák? Věděli jsme, že to cinkne!Video: Sport.cz

„Nebyla to pro mě úplně dřina, nejsem z toho rozbitej a upřímně? Ten zápas me s*al," sdělil Kincl a narážel na soupeřovu neaktivitu u pletiva. „Zkoušel jsem komunikovat s rozhodčím, aby to roztrhával. Mohl to vést daleko lépe. Z mého pohledu to byla nuda, nudil jsem se. Po tom všem, co kolem toho bylo, si já i lidi zasloužili lepší zápas," pokračoval krále divize do 84 kilogramů.

Na turnaji Oktagon 43 došlo i k jmenování dvou semifinalistů milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger. Jediný český zástupce v pyramidě David Kozma bez výraznějších problémů zdolal Francouze Alexe Lohorého na body, Dán Louis Glismann pro změnu parádní submisí v prvním kole donutil odklepat holandského rivala Melvina van Suijdama. O zbylých dvou semifinalistech se rozhodne 17. června na turnaji Oktagon 44 v německém Oberhausenu.

Reklama