Hlavní obsah

Odvaha a slova uznání. Český talent nezastavila ani zlomenina. Dal mi sakra zabrat, přiznal přemožitel

Titul sice nevyhrál, přesto mnohé překvapil. Český bojovník Jakub Tichota v bitvě o prozatímní pás pérové váhy organizace Oktagon MMA padl proti neporaženému Losenu Keitovi ve čtvrtém kole, jeho nezlomný výkon ale po zápase musel ocenit i jeho rival. Třiadvacetiletý talent totiž od úvodní pětiminutovky bojoval se zlomenou klíční kostí, jenomže ani tak bitvu o to nejcennější nevzdal a s obávaným Belgičanem "přežil" řadu momentů, nad kterými divákům zůstával rozum stát.

Jakub Tichota vydržel nesmysl, Keitu ale nešokoval. Ten se stal dvojnásobným šampionem OktagonuVideo: Oktagon TV

 
Článek

Nemá se za co stydět. Tichotovi se sice během posledních čtyř měsíců už podruhé rozplynul sen o zisku mistrovského pásu, z pozice největšího outsidera turnaje Oktagon 42 rozhodně nezklamal. Jeho odvaha navíc o to víc nabobtnala, když se po zápase zjistilo, že český bojovník měl od prvního kola zlomenou klíční kost. Tichota na to koneckonců během přestávky upozornil i svého trenéra Andrého Reinderse. A to natolik šikovně, aby to neslyšely přítomné mikrofony.

„Zřejmě už v prvním nebo druhém kole si Kuba zlomil klíční kost, teď je v nemocnici. Stejně jako někteří další zápasníci," uvedl na poturnajové tiskové konferenci spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný. O několik hodin později vše potvrdil také pořádně potlučený Tichota, jenž si po zápase vysloužil i respekt ze strany soupeře, který ho označil za opravdového šampiona. „Jsi mladý borec a dal jsi mi zabrat. Sakra jsem se s ním nadřel. Budu muset pořádně makat," řekl Keita.

Šílenství v areně. Neuvěřitelné. Vlasto Čepo vstal z mrtvých a zničil svého soupeřeVideo: Oktagon TV

„Zlomená klíční kost dost ovlivnila průběh zápasu. Za zápas a příležitost jsem moc vděčný, přestože neprobíhal, jak jsem chtěl," uvedl Tichota na sociálních sítích. „Teď je čas se dát dokupy. V následujících dnech se ukáže, jestli se bude muset léčit zranění operací," uvedl třiadvacetiletý talent jednu z variant léčby. V nejbližší době tak místo dřiny v tělocvičně přijde odpočinek.

I se značným omezením ale dokázal Keitu několikrát zaskočit. Pořádnou neplechu dělaly především kopy na hlavu, po kterých byl o dva roky starší rival nucen udělat ústup. Postupem času se ovšem nátlak na českého bojovníka začal zvyšovat, konečná přišla necelou minutu před koncem čtvrté pětiminutovky.

Trenér Reinders je přesvědčen, že právě tyto obrovské výzvy jeho svěřence posunou. „Lidé, kteří mají velké cíle a ambice, se nebojí výzev a otestování sami sebe. Jakub má velké cíle, a i když byl včera jeho soupeř lepší, ukázal, že má na to, co mnoha jiným chybí. Nebojí se velkých výzev a je jen otázka času, kdy svých cílů dosáhne," rozepsal se uznávaný kouč, který je na výkon českého bojovníka hrdý.

Jeremy Kimball je zpět! Jeho dávku pěstí neustál Ruben WolfVideo: Oktagon TV

Opačná nálada panuje v táboře stále neporaženého Keity, který po pásu lehké váhy získal i prozatímní titul v pérové divizi. Zřejmě jako první na řadu přijde obhajoba právoplatného opasku v kategorii do 70 kg, soupeř je ale zatím ve hvězdách. Belgičan dalším triumfem upravil bilanci na 11-0, radar pozornosti ostatních organizací pochopitelně sleduje i jeho současný zaměstnavatel.

„Tím, že je u nás žebříčkově nejlépe postavený bojovník, tak je cítit, že ho ostatní organizace nějakým způsobem sledují. My se ale pro všechny bojovníky snažíme vytvořit takové podmínky, aby se u nás cítili dobře a viděli v ní potenciál pro svojí kariéru. Aby se jim nechtělo odejít, což se nám zatím poměrně daří. Keita navíc sám říkal, že je tu spokojený. Je to taková vzájemná práce. On dělá výkony, my mu a všem ostatním nabízíme platformu, kde se mohou ukázat a být populární jak nikde jinde v Evropě," vysvětlil Pavol Neruda, spoluzakladatel organizace Oktagon MMA.

Reklama

Související témata: