Organizace RFA oznámila pyramidu o pořádný balík a odtajnila další velký úlovek z domácí scény

Organizace RFA oznámila pyramidu o pořádný balík a odtajnila další velký úlovek z domácí scény Tisková konference pod taktovkou RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

RFA na poslední tiskové konferenci potvrdila expanzi do zahraničí a nastínila i plány na domácí scéně. Ještě letos chce představit další velké jméno.

“Jsem velmi rád, že můžu oznámit, že během příštího roku budeme pokračovat do dalších dvou zemí. Jednou z nich bude Maďarsko, kde se nám letos podařilo podepsat opravdu nejlepší maďarské bojovníky, a to samé platí pro Srbsko. Teď jsme se vrátili z Bělehradu, kde se nám podařilo zamluvit halu. Takže příští rok v únoru a květnu se uvidíme i v zahraničí,” oznámil majitel Boris Marhanský hned úvodem celé konference. Později vysvětlil, že na těchto trzích nepůsobí žádné velké organizace, s nimiž by si konkurovali, což vnímají jako příležitost.

Následovalo další zajímavé oznámení nového projektu. “RFA pyramida je nový koncept na příští rok. Na domácí scéně ještě v tomto měřítku nebyl, během jednoho večera uvidíme 8 bojovníků, vítěz si odnese velkou odměnu 30 tisíc eur.”

Pyramidy v různých variantách už představila konkurenční organizace Oktagon MMA. Během koronavirové pandemie šlo o úvodní projekt Oktagon Underground, vítězové v jednotlivých váhových kategoriích obdrželi odměnu 5 tisíc eur. Začátkem minulého roku pak navázali postojářským turnajem s podtitulem Last Man Standing, kde si Milan Páleš sáhl na 10 tisíc eur. Pokud se tedy jedná o výplatu pro vítěze, pak platí, že chystaný projekt od RFA nabídne největší odměnu. Odbojovat 3 MMA zápasy během jednoho večera ale bude pěkně náročné.

Černým koněm pyramidy bude bezesporu rozjetý Sebastián Fapšo, který byl na konferenci taktéž přítomen. Na slušný balík má zálusk už nyní. “Konečně nám dají trochu prostoru, abychom se mohli předvést. Za mě je to vynikající nápad, doufám, že se tam i já trochu předvedu.”

RFA má nyní v harmonogramu hned několik velkých akcí, kterých se dočkáme ještě letos. Jde například o vůbec první turnaj v Praze plánovaný na 17. prosince, na němž dojde na boxerský duel mezi Marpem a Iljou Škondričem. Také oni byli na tiskovce přítomni. Populární rapper odmítl tvrzení, že se mu výrazně těžší soupeř začíná dostávat do hlavy. V tréninkovém plánu po souboji s Karlosem Vémolou žádné velké změny nedělal. “Příprava zůstává stejná, protože se mi to osvědčilo, připravený jsem byl dobře.” V týmu si ponechal i stejné parťáky včetně Ladislava Kutila, Lukáše "Masty" Jirkovského či Marka Lončáka. Ilja následně upozornil, že i nadále počítá s tím, že rozhodne hned v úvodu zápasu. “Doufám, že se mi splní to, co jsem říkal, a to je knockout v prvním kole.”

Jedním z dalších turnajů je galavečer plánovaný na 12. listopadu, ten bude hostit slovenské okresní město Prievidza. O hlavní zápas se postarají Milan Ďatelinka a Dominik Humburger. “Je to zápasnické město, pochází z něj opravdu hodně dobrých bojovníků, dlouho se tam nekonal takto velký event. Chceme se dostat i do menších měst, bojové sporty chceme divákům ukázat všude, kde nás budou chtít,” vysvětlil Marhanský. Nejblíž je však turnaj v Košicích, na bitvu Petr Kníže vs. Jozef Wittner dojde 8. listopadu. Chybět nebude ani zmíněný Fapšo, který si na tiskovce střihnul vyhrocený staredown s Joiltonem Lutterbachem. Následovat bude turnaj v Brně, který se uskuteční závěrem měsíce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Je evidentní, že promotéři nešetří na lidech, kteří se na scéně bojových sportů opravdu vyznají. Příkladem může být Martin Vodecký, jenž pro RFA do budoucna bude dávat dohromady jednotlivé bitvy. “Ten matchmaking je opravdu kvalitní. Myslím si, že lidé, kteří rozumí bojovým sportům, vidí, že tady nejde o nějaký cirkus, tady jde skutečně o sport a kvalitní sportovní výkony. Ti zápasníci se podle toho i vybírají,” řekl a upozornil na povedený zápas mezi Vojtěchem Garbou a Goranem Reljičem. Vodecký zároveň potvrdil další zajímavý úlovek. “Do konce roku na našich galaverech představíme Václava Siváka,” oznámil a zadoufal, že se podaří najít zajímavého soupeře.

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články