Orlov nasadil tvář zabijáka, Monster se smál. Titulová noc RFA a IAF jde do finále

11.11.2023

Autor: Ondřej Huml

Kdo vyhraje?

Kdo vyhraje?FOTO: IAF/Tomáš Kalous


V pátek dopoledne splnili oficiální váhu, vpodvečer pak předstoupili před diváky a pohlédli soupeři do očí. Bojovníci RFA a I AM Fighter si v Galerii Harfa odškrtli staredowny před sobotním titulovým galavečerem v Praze, hmotnostní limit nesplnil pouze jeden z nich. Aktéři všech tří titulových bojů ale zvládli váhu na jedničku. 


Jako první z nich nakráčeli na pódium David Hošek s Viktorem Červinským, tady bude v sázce pás šampiona střední váhy RFA. A jasným favoritem je prvně jmenovaný, který v profi MMA odzápasil přesně pětkrát tolik co soupeř. Ten však ještě neprohrál a věří si i na Hoška.  

"Nepamatuji si soupeře, který by si na mě nevěřil. Věří si všichni, většina z nich ale ode mě dostala už v prvním kole. Do boxu z nich se mnou stejně nikdo nejde, i Viktor mě zkusí hned dostat na zem. Ale pokud si až tak věří, tak ať zůstane v postoji a uvidíme," pousmál se bojovník polské KSW, jenž měl o pás RFA původně bojovat se šampionem Dominikem Humburgerem.

Pak přišli na řadu dva velcí kamarádi, co si to rozdají o trůn krále Real Fight do 70 kilogramů. V prestižním československém derby vyzve Jacob Mikula Tadeáše Růžičku. "Dění kolem mě mou přípravu nijak neovlivnilo. Na to je tenhle pás až příliš hezký a já ho chci mít doma. Knocknu ho v prvním nebo druhém kole," slíbil Mawar soupeři. 

A v přátelském duchu probíhal i staredown mezi veteránem RFA Petrem Knížetem a talentovaným Stevenem Krtem z I Am Fighter. Tvrďáků, co se ve welteru poperou o historicky první pás obou organizací. 

"Jak mi šla příprava? A jak by šla tobě?" rozesmál se dobře naložený Monster směrem k o generaci mladšímu Jakubu Kotkovi, který vážení pro diváky samozřejmě moderoval.

To ukrajinský tvrďák Jevgenij Orlov si s Nizozemcem Aryaou Sheikhem Hosseinim vyměnil několik zlých pohledů. Tohle bude střet dvou těžkých vah, z nichž ta první měla o 13 kil víc než soupeř. 

"Orloj je hodně silnej chlap. Šampion své váhy a s nimi já zápasím moc rád. Vážně je velmi silný, jenže to já taky. Zítra ho porazím a velmi brzy se tu stanu jedničkou," nechal se slyšet Hosseini, jenž v bitvě nahradí Alexandera Cvernu. 

Jediný, kdo před sobotním galavečerem váhu nesplnil, byl slovenský zabiják Michal Duba. Toho čeká očekávaná bitka s Jakubem Šindelářem. "Tímto se omlouvám svému soupeři, že mi tam 800 gramů zbylo. Byly tam nějaké technické problémy. Hotel, sauna, cestování. Ale stávají se horší věci," konstatoval Duba, jehož protivník to bez výtek přijal. 



Další články v kategorii

Odchod do ciziny se odkládá. Sivák podepsal novou smlouvu s RFA

09.05.2024Skvělá zpráva pro fanoušky RFA i Václava Siváka! Ačkoliv je Bad Boy už dávno nachystán čelit těm největším světovým ...

V prosinci si dali tvrdý boj, dnes spolu trénují. Buchinger a Paradeiser ladí formu

09.05.2024Jubilejní galavečer se vší parádou. Tuzemská organizace PML připravuje své desáté pokračování. To spatří ...

Velkolepý comeback dostal další dílek. McGregor mu vezme dech, tipují fanoušci

09.05.2024Napětí stoupá, očekávané datum se blíží. Dva bojovníci, kteří v poslední době stáli opodál, se vrací ...

Polský rival pochválil Procházku, pak ho zatratil. Myslím, že by o titul bojovat neměl

09.05.2024 Stojí opodál, kvůli zranění nezápasí. Na bojovou výhru čeká již dva roky, přesto věří, že by měl v dalším zápase ...

Unikátní pohled na KO. Oktagon si pro fanoušky připravil revoluční novinku

09.05.2024Když skončí zápas MMA, může být jasno. Soupeř padne po tvrdém KO, o vítězi rozhodne submise nebo jasná výhra na body. Když skončí ...

Kozma se vrací. Chceme vyhrát za každou cenu, říká trenér

09.05.2024Měsíc do návratu, David Kozma opět vkročí do klece. Po několika letech si dal delší pauzu. Naposledy Růžový panter bojoval v září ...

Esa pro historický Eden. Sportovní, fanouškovské, nervové a mediální

09.05.2024Největší domácí MMA turnaj se blíží. Co se týče fanouškovského zájmu, půjde v Česku a na Slovensku napříč ...

Jeho zápasy všechny nudí, řekl šéf UFC o neporaženém bijci a přeladil na fotbal

09.05.2024Sbírá jednu výhru za druhou, v kleci je zatím neporažený. Zastavit jej nedokázali ani v UFC, přesto nemá na růžích ustláno. ...

Bude to parádní štípaná, těším se jak malý Jarda, přiznal Mikulášek

09.05.2024Datum 22. června má v kalendáři zakroužkované už hezky dlouho. Populární bojovník Václav Mikulášek se v ten den pobije ...

Načíst další články