Hlavní obsah

Ostrava coby hlavní město bojových sportů! Ambiciózní RFA vyjíždí do České republiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Třetí turnaj, poprvé v České republice. Nová bojová organizace na tuzemské scéně Real Fight Arena (RFA) se 23. července představí v Ostravě. Hlavním tahákem galavečeru bude zápasnický um velezkušeného Gorana Rejliče, který v minulosti působil i ve slavné UFC. Fanoušky bude chtít rozjásat také jeden z nejtalentovanějších bijců Leo Brichta, který si to v postojové válce rozdá s domácím Vítězslavem Rajnochem.

Foto: RFA

Na turnaji RFA 3 se představí také Leo Brichta.

Článek

Potřetí během letošního roku je tu turnaj nové bojové organizace RFA. Nový hráč na tuzemské scéně se poprvé ve své krátké historii představí v České republice, konkrétně v Ostravě, kde se 23. července představí další ostře sledovaní zápasníci. A jelikož se ve stejný termín koná turnaj i konkurenční organizace Oktagon MMA, budou to mít diváci při volbě hodně složité.

„Je to pro nás velká výzva, i proto jsme si jako první turnaj v Česku vybrali Ostravu, protože je takovým hlavním městem bojových sportů. Pochází z ní hodně kvalitních zápasníků. I na naší kartě máme pět nebo šest bojovníků z Ostravy, takže se na to hodně těšíme," netají natěšenost promotér Boris Marhanský.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Diváky by mohlo přitáhnout vystoupení velezkušeného Chorvata Gorana Reljiče, jenž se představí v hlavním duelu proti talentovanému Vojtěchu Garbovi. Prvně jmenovaný v minulosti nejen, že působil v UFC, ale dokonce vybojoval i titul největší polské organizace KSW. Tehdy se mu na body povedlo zdolat slovenského velikána Attilu Végha.

„Myslím, že bojovat v UFC byl slušný úspěch, možná i šampion KSW. Nikdy se ale nemůžeš zastavit a říct: toto je můj limit, teď už můžu odpočívat. Nikdy se nedívám na své minulé úspěchy, ale vždy se dívám na nadcházející výzvy a vždy vidím následující zápas jako další velkou věc," konstatuje Reljič.

V radaru pozornosti jistě bude také rozjetý klenot domácí scény Leo Brichta. Jeho poslední porážka přišla před třemi lety, sérii šesti výher v řadě se mu pokusí přeseknout Vítězslav Rajnoch, který se nedávno představil v polské organizaci KSW. Právě ta nedovolila start pod pravidly MMA, diváci tak budou sledovat real fight. Jak dopadne boj mezi Ostravou a Prahou?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

„Nemám rád Prahu, hlavně ty lidi okolo toho sportu, co se kolem toho točí. Šli jsme reprezentovat svůj kraj a nastupovali jsme se slezskou vlajkou. Od té doby ji mám prakticky pořád," sdělil Rajnoch, který dost možná nastoupí právě i se slezskou vlajkou.

Postojářskou válku jistě slibuje i další boj Jakuba Benka, jehož zápasy nabízí dechberoucí přestřelky. Poté, co si vysloužil ocenění za výkon večera, ho čeká talentovaný kickboxer Pavel Šach. V postoji se představí také boxer Robert Rácz, který si to rozdá s ostravským tvrďákem Lukášem Tvrdým. Souboj generací pro změnu nabídne zápas Igora Daniše a Davida Dvořáčka. Diváci si nebudou chtít nechat ujít ani premiéru Brazilce Joiltona Lutterbacha, který okupuje 85. místo žebříčku lehké váhy.

Turnaj RFA 3, který se uskuteční v Ostravě, začíná v sobotu 23. července v 18:00. Sledovat ho můžete zakoupením PPV přes stránky realsport.tv.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.