Hlavní obsah

Ostříhal sis vlasy, ztratil jsi sílu! Teixeira si na staredownu rýpl do Procházky

Naposledy se viděli v první polovině června, kdy se českému šampionovi Jiřímu Procházkovi povedlo vybojovat pás polotěžké divize organizace UFC. Nyní se rodák z Hostěradic a brazilský veterán Glover Teixeira s odstupem necelých pěti měsíců opět setkali tváří v tvář. V rámci mediálních povinností v New Yorku si střihli první staredown před odvetným duelem, který se uskuteční za měsíc na turnaji UFC 282 v Las Vegas.

Foto: UFC

Jiří Procházka a Glover Teixeira během staredownu na mediálním dnu v New Yorku.

Článek

Ve středu odpoledne odlet z Prahy, o několik hodin později mezizastávka v New Yorku, kam český šampion Jiří Procházka směřoval kvůli médiím. „V New Yorku mě čekají s Gloverem Teixeirou mediální povinnosti a bude to navazovat na sobotní turnaj UFC 281. Na galavečer zůstávat nebudu, protože hned poletíme do Las Vegas," přiblížil Procházka ještě před odletem z Prahy.

Český bojovník se tak v nejlidnatějším městě Spojených států amerických ve čtvrtek věnoval promování blížící se bitvy. Chybět nemohly fotografie s fanoušky, rozhovory pro zahraniční média, tisková konference. Vše se točilo kolem titulového zápasu proti Gloveru Teixeirovi, na který dojde 10. prosince a který bude vrcholem turnaje UFC 282.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

Procházka s pásem kolem ramena jako první přistoupil na pódium, zapózoval pro novináře a fotografy a o pár vteřinek později na stejném místě přivítal nedávného a také budoucího soupeře Glovera Teixeiru. Oba aktéři si tak před novináři střihli první oficiální staredown v rámci odvetného fightu a z tváří bojovníků čišelo odhodlání.

„Ostříhal sis vlasy, člověče, ztratil jsi sílu," rýpl si Teixeira v souvislosti s tím, že jeho rivala v červnové bitvě zdobil pověstný cop. Procházka se s kamennou tváří otočil zpět před objektivy a konverzaci uzavřel větou „nebo si jí vezmu zpět." Následovalo již tradiční zdvižení ruky nad hlavou a poděkování organizátorům.

Třicetiletého samuraje tak po povinnostech v New Yorku bude čekat let do Las Vegas, kde bude ladit detaily až do vysoce očekávané odvety, ke které dojde za čtyři týdny. „Vegas mám spojené s dobrými vzpomínkami, vítězstvím, a teď to nebude jinak," má jasno Procházka.

Reklama