Hlavní obsah

Otevře Češka bránu UFC? Na cestě za vysněným angažmá musí přesvědčit prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední hodiny do životního boje. Česká MMA zápasnice Tereza Bledá ve středu 7. září v brzkých ranních hodinách (SEČ) zabojuje o smlouvu v nejprestižnější bojové organizaci UFC. Teprve dvacetiletá bojovnice se předvede v populární show Dana White's Contender Series, kde jejímu výkonu bude přihlížet i prezident Dana White. Povede se Bledé stát se historicky šestým českým zástupcem v UFC?

Foto: DWCS

Nayara Maia a Tereza Bledá během staredownu.

Článek

Minulý týden šel do akce pětadvacetiletý Matěj Peňáz, který však na smlouvu v UFC nedosáhl, neboť padl po 47 vteřinách boje. Přesně o týden později, na stejném místě, se stejným cílem, se představí kolegyně Tereza Bledá, která se může stát historicky druhou Češkou v slavné UFC.

„Chci vyhrát a získat smlouvu, to je jediné, co mě zajímá," má jasno potetovaná bojovnice, která s trenérským týmem odletěla do Las Vegas již 21. srpna. Také Bledá se tak musela popasovat s náročnými tamními podmínkami, neboť ve městě hazardu panují teploty přesahující 40° C. Časový posun je pro změnu -9 hodin.

Má na špičku v UFC? Tereza Bledá plánuje v Contender Series utéct trenéroviVideo: Sport.cz

Bledá navíc půjde do akce po dlouhých devíti měsících. Poté, co koncem loňského roku získala coby první šampionka organizace Oktagon MMA titul, přišlo laso v podobě možnosti zabojovat o smlouvu v UFC. A taková možnost se neodmítá. Česká bojovnice tak dlouhé měsíce dřela na nejdůležitější zápas kariéry, který pomalu a jistě klepe na dveře.

Před prázdnou diváckou kulisou, což je pro DWCS typické, změří síly s Brazilkou Nayarou Maiou, která rovněž drží neporazitelnost. Rodačka z Bela Horizonte je přitom o dvanáct let starší, šance zabojovat o vysněný kontrakt se tak nemusí už opakovat.

Brazilka je považována za komplexní zápasnici. Daří se jí jak vyhrávat v postoji, tak také na zemi. Právě boj na podlaze klece je zřejmě největší doménou brazilské bojovnice, která několik let aktivně zápasila v judu. V profesionální MMA statistice má na kontě sedm výher, statistiku poté doplňuje i jedna remíza.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Obě bojovnice mají za sebou i poslední předzápasové formality. Po oficiální vážení přišel na řadu staredown, vše se odehrálo bez problémů a zápasu tak nic nebrání. Bledá půjde do akce ve středu 7. září přibližně v 02:00 SEČ. Turnaj DWCS můžete sledovat zakoupením PPV UFC Fight Passu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.