Overeem byl pozitivně testován na zakázané látky

Overeem byl pozitivně testován na zakázané látky Alistair Overeem se po 12 letech vrátil do ringu vítězně, první dvě kola ale prohrál | zdroj: FOTO: GLORY Kickboxing

Je to jen pár týdnů, co se legendární Alistair Overeem úspěšně vrátil do kickboxerského ringu, vypadá to ale, že si k vítězství nečestně dopomohl dopingem.

V říjnu se Alistair Overeem po 12 letech vrátil do kickboxerského ringu a porazil svého starého rivala Badra Hariho. Bohužel to ale vypadá, že vítězství nebylo úplně čisté. Organizace GLORY sice nemá tak přísný dopingový program jako UFC, během turnaje však byli někteří bojovníci testováni a Overeemův vzorek se ukázal být pozitivní. O jakou zakázanou látku šlo, zatím nebylo zveřejněno.

Nizozemcův tým tvrdí, že nešlo o žádnou substanci zvyšující výkonnost a aktuálně čekají na výsledek kontrolního vzorku. Pokud se ukáže být také pozitivní, mohlo by to zhatit nebo zbrzdit Overeemovy plány na titulovou bitvu proti Ricu Verhoevenovi.

Pro Alistaira to nejsou první problémy s dopingem. V roce 2012 dostal v UFC stopku na 9 měsíců, když hladina jeho testosteronu více než dvojnásobně překročila maximální povolenou hodnotu. 

Pokud by se ukázalo, že Reem podváděl i tentokrát, udělalo by to nepěknou kaňku za jeho jinak veleúspěšnou kariérou v bojových sportech, během níž získal titul K-1, DREAM či Strikeforce a dlouhá léta natahoval ruku i po pásu UFC, ten se mu ale nakonec získat nepodařilo.

Zdroje:  Telegraaf

Nejnovější články