Overeem se přihlásil do pyramidy ONE, chce terorizovat menší bojovníky a shrábnout milion dolarů

Overeem se přihlásil do pyramidy ONE, chce terorizovat menší bojovníky a shrábnout milion dolarů zdroj: Profimedia

Ostřílený veterán Alistair Overeem by si rád na stará kolena vyzkoušel thajský box a už prý kontaktoval vedení organizace ONE Championship, že by měl zájem startovat v očekávaném turnaji.

Šéf organizace ONE Championship Chatri Sityodtong na poslední tiskové konferenci odpálil doslova bombu, když oznámil, že letos uspořádá vyřazovací turnaj v thajském boxu a vítěz dostane pohádkovou odměnu milion dolarů. To by samo o sobě ještě nebylo tak unikátní, vybraných 16 bojovníků se ale utká bez rozdílu vah.

"Uvidíte velké chlapy proti malým a bude to obrovské. Slibuji vám, že tohle ten sport vystřelí po celém světě. S těmi nejlepšími bojovníky světa uvidíte opravdu šílené věci. Otevřená váha je otevřená váha," lákal Chatri na tiskovce a vyzval fanoušky, aby mu dali vědět, koho chtějí v pyramidě vidět. Později ještě doplnil, že bude přístupná jen bojovníkům pod smlouvou s jeho organizací. Druhým dechem ale dodal, že své řady neustále rozšiřují.

Novinka neminula ani Alistaira Overeema. Legendární holandský obr podle informací serveru South China Morning Post už vedení organizace kontaktoval s tím, že by měl zájem v turnaji také startovat.

Velezkušený "Reem" předloni skončil v UFC a rozhodl se pro návrat do kickboxerského ringu. V prestižní GLORY zatím absolvoval jeden zápas, když zvítězil nad pradávným rivalem Badrem Harim. Letos by tak měl konečně vyzvat Rico Verhoevena na souboj o titul těžké váhy. A přestože opakovaně zmiňuje, že se ve 42 letech už opravdu chystá pověsit rukavice na hřebík, mezi promotéry je o něj pochopitelně pořád zájem. Naposledy se spekulovalo o tom, zda jej neuvidíme v polské KSW, jednání ale nejspíš nevyšla.

Účast v pyramidě ONE by pro Alistaira mohla být velmi lukrativní. V thajském boxu sice nikdy nezápasil, má ale bohaté zkušenosti z MMA a kickboxu. V asijské organizaci navíc Muaythai zápasy probíhají v malých rukavicích, což by mu poskytovalo výhodu proti jiným těžkým vahám, které jsou zvyklé na klasické boxerky. Proti Thajcům by měl zase skoro dvojnásobnou váhovou převahu a byl by tak určitě velkým favoritem na celkové vítězství. 

Zda se Alistair v pyramidě nakonec představí, se dozvíme zřejmě už velmi brzy. Start turnaje je totiž plánován na březen, zatím však nebyl oznámen ani jeden účastník. Nutno ale uznat, že Overeemova účast by určitě přitáhla spoustu pozornosti. Vtipně to okomentoval britský tvrďák Liam Harrison, který bojuje ve váze okolo 65 kg: "Haha a vy se mě pořád ptáte, proč nemám zájem se zúčastnit."

Zdroje:  scmp.com , ONE Championship

Nejnovější články